היום ניסיתי להניע והפרופ כמעט השתחרר
יכול להיות שזה בגלל שהמנוע היה מוצף?
תודה
היום ניסיתי להניע והפרופ כמעט השתחרר
יכול להיות שזה בגלל שהמנוע היה מוצף?
תודה
Edge 540 Electric
Super Sportster 40
E-flite Apprentice
Mini Slinger
Futaba 8 uap
לא, זה בגלל שהפרופ לא הודק כראוי.
האם הנעת עם סטרטר ישירות על הבורג? עודף לחץ של הסטרטר על הבורג הידוק יכול לפתוח אותו.
Boogle ולא Google קפיש?
על טעויות- משלמים, על שגיאות - משלמים יותר ...
צדק- זה כוכב במערכת השמש אין מה לחפש אחריו.
בלוגים ומאמרים שימושיים: לכו חפשו תחת שם המשתמש שלי
לאיזה כיוון אתה מסובב ?
עמי,
הוא מסובב בכיוון סיבוב המנוע...
התנעה ביד של מנוע להט\מתנול יש לבצע רק בשיטת ה-back-flip.
כלומר התנעה באמצעות סיבוב המדחף בחטף לאחור, בקצות האצבעות, כנגד הקומפרסיה (שלצורך התנעה צריכה להפוך למכת בעירה - לא לסובב מעבר לקומפרסיה!).
גם השם bump-start מתאים לשיטה זו.
כשהמנוע 'תופס', הלהב חולף על פני האצבעות המניעות; והיד המניעה מהר מאוד מסתלקת מאיזור המדחף.
התנעה בשיטה זו אפשרית רק באצבעות. Chicken-Stick ודומיו לא יפעלו!
בשיטה זו, המדחף מסובב ביד בהתנעה (וגם בפעולה, ע"י המנוע), רק בכיוון בו הוא יתהדק על צירו.
כשמנסים להניע בכיוון הסיבוב הרגיל, כל backfire קטנטן, הצפה מינימלית, או אפילו קומפרסיה בריאה; עלולים לשחרר את המדחף מאחיזתו, שכן הפעולה נעשית בכיוון שחרורה של האום מהברגת הציר.
הידוק חסר של האום מגדיל את הסיכוי שזה יקרה...
אני משתמש בשיטה זו כמעט בכל מנוע, למעט מנועי ארבע-פעימות, עם מדחפים בעלי ארבעה להבים... שם רק סטרטר חשמלי... האצבעות שלי יותר יקרות לי משהיו... והלהב 'הבא' מגיע מהר מדי... אאוץ'!
מי שעדיין לא מכיר את השיטה, שיבוא אלי ואדגים לו\לה אותה.
נערך לאחרונה על ידי DarZeelon; 12-04-2010 בשעה 19:54:23.
טייטלמן,
לא. זה לא מדויק.
אמרתי ששיטת ההתנעה בה מסוּבב המדחף בכיוון הסיבוב 'הטבעי' עלולה לגרום לו להשתחרר...
כפי שציינתי ב-'סיבות'; אפילו קומפרסיה בריאה יכולה להביא לשחרור המדחף...
שנה את האופן בו אתה מתניע את מנועך.
אני לא יודע מאיפה אתה בארץ, אבל אם תקפוץ אלי, תוכל לקבל הדרכה פרונטלית; עד שתבין.
אפשר לראות בסרטון הזה איך אני מניע את המנוע בשיטה שנראת לי קצת יותר בטוחה מאצבעות על המדחף...
שניר,
השיטה שלך, בה אתה עושה את אותה פעולת bump-start, רק באמצעות הספינר, נכונה גם היא.
אך מקריאת מה שטייטלמן כותב, קל יותר להבין שלא מורכב ספינר על מנועו ושהאום חשופה למעשה.
באמצעות האום, אינך יכול להתניע בשיטה שלך; מה גם שהסיבה הנפוצה לשחרור האום, היא שהגומיה של המתנע נתפסת עליה ישירות, מסובבת אותה בכיוון סיבוב המדחף (ופתיחתה) ופשוט משחררת ומסירה אותה ממקומה...
ללא ספינר, הברירה היחידה היא להשתמש בלהבי-המדחף...
חשוב גם להתקין את המדחף; כך שבסיבובו בכיוון הרגיל, תתקל בקומפרסיה כשהוא ב-30° מעל המצב האופקי. כך תפחית למינימום את הסיכוי לחטוף באצבעות...