תגובה להודעה: קצת על מניפות

נכתב במקור על ידי
s.mario
מה התורה (על רגל אחת) בבחירת מניפה:
למה מתייחסים הפרמטרים - קוטר מניפה , מס' להבים , KV מנוע - וכו'...
ושאלה נוספת , כאשר האויר זורם דרך גוף הטיסן - האם יש משמעות לחומר ממנו בנוייה ה"תעלה" , או שניתן להזניח הפרשים בין מוקצפים למרוכבים.?
(שמעתי את בוגל מתחיל להקליד??


)
1. קוטר - מניפה גדולה יותר תייצר יותר דחף
2. מס' להבים - יותר להבים ייצרו יותר דחף אבסולוטית אבל בנצילות נמוכה יותר (כלומר פחות גרם לוואט).
3. KV מנוע - קובע את סל"ד המניפה. הסל"ד הוא חלק ממשוואת הספק המניפה, תחשוב במונחים של "כוח סוס" (למעשה, וואטים, אבל הקונספט זהה).
עוד פרמטרים מהותיים למניפות:
4. Efflux - מהירות האוויר שזורם. זה למעשה מושפע, בדיוק כמו בפרופ רגיל, משני נתונים - סל"ד המניפה והpitch של הלהבים (הזווית שלהם). כמה שהEfflux יותר גבוה, תוכל להגיע למהירות סופית יותר גבוהה (בהסתייגות שאביא בהמשך)
5. שינויים בין היניקה לפליטה - באמצעות יצירת שינוי קוטר בין הכניסה ליציאה מהמניפה אפשר לשנות את תכונות הדחף שלה (יותר דחף ופחות מהירות זרימה, או להפך). מניפה בעלת פתח כניסה גדול ויציאה קטן תביא להאצת האוויר היוצא על חשבון הדחף, כלומר מהירות סופית גבוהה יותר ותאוצה טובה פחות (תחשוב שהיציאה מנסה לדחוק כמות מסויימת של אוויר דרך פתח קטן ממה שאותו אוויר נכנס, מה שאומר שהאוויר יוצא בלחץ - מהירות - גבוה יותר).
בעוד שהנתונים הבסיסיים דומים מאוד לפרופים, במניפות מתווסף האלמנט האווירודינמי של תכנון הכונס ונחיר הפליטה (צורה, קוטר, אורך), והוא קריטי ליעילות מקסימלית.
לגבי חישובי מהירות סופית - תחשוב שיש לך גרף. ציר הגרף הוא מהירות הטיסן, ועל הגרף יש שני קווים:
קו ראשון מייצג את התנגדות האוויר לתנועת הטיסן. הקו הזה מתחיל ב0, כלומר כשהטיסן מונח על האדמה, האוויר לא מתנגד לו כלל
קו שני מייצג את הדחף שמוציאה המניפה, ובמהירות 0 עם מנוע במקסימום כוח אתה תיאורטית משיג דחף מקסימלי (זה לא מדוייק במעשה ויעילות המניפה עשויה לעלות עם המהירות אבל אפשר להתעלם מזה לצורך ההסבר). כלומר, הקו הזה מתחיל בנקודת הגרף העליונה. הדחף הזה הולך ויורד עד שהוא מגיע ל0, כשמהירות האוויר מסביב למנוע תואמת את מהירות הEfflux של המנוע. כלומר, אם יש לנו מנוע שמייצר כל כמות דחף ב100 קמ"ש, ועכשיו נשים מולו מאוורר שמזיז את האוויר ב100 קמ"ש, המהירות האפקטיבית של האוויר היוצא ביחס לסביבה תהיה 0. תחשוב על בנאדם שרץ על מסלול ריצה - הוא רץ, אבל התנועה שלו מתקזזת עם הסביבה (מכשיר הריצה) כך שהוא בסופו של דבר נע במהירות 0.
אז יש לנו שני קווים, אחד שמתחיל מ0 ומטפס (התנגדות האוויר לטיסן) ואחד שמתחיל מקסימום ויורד לכיוון ה0 (דחף המנוע), ושניהם פונקציה של המהירות. המהירות הסופית אליה תגיע היא הנקודה בה שני הקווים חוצים זה את זה, כלומר שהמנוע מספק דחף מספיק בשביל להתגבר על התנגדות האוויר אך לא יותר.
כלומר, אנחנו יכולים לקחת מניפה של 1KW ולכייל אותה (באמצעות שינוי המדחס או משחק עם גיאומטריית הנחיר) כך שתייצר דחף גבוה במהירות נמוכה, או מהירות אוויר גבוהה מאוד בדחף נמוך. אם הדחף יהיה גבוה מדי, מהירות הנחיר תהיה נמוכה ומהר מאוד נגיע לרוויה של הדחף ביחס למהירות המטוס ולא נאיץ מעבר (בדיוק מה שקורה עם פרופ גדול ופיטץ' קטן - מטוס 3D למשל). מנגד, אם המהירות תהיה גבוהה באופן קיצוני והדחף נמוך, לא יהיה לנו מספיק דחף בשביל לדחוף את המטוס מעבר למהירות מסויימת (פרופ קטן ופיטץ' גדול מאוד), וההאצה תהיה איטית מאוד (דחף סטטי נמוך).
רוב העקרונות נכונים לחלוטין גם לפרופים רגילים, פשוט בEDF יש יותר התייחסות לנושא הEfflux מאחר וEDF-ים, מלכתחילה, מיועדים למהירויות גבוהות יותר.
נערך לאחרונה על ידי flyinglizard; 16-06-2010 בשעה 13:17:07.
ส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็(ಠ益ಠส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็