יואוווו איזה מהירות
***ח
יפה מאוד
"sometimes the hardest thing and the right thing are the same"
זה נראה כאילו עומס הכנף שלהם חיובי - דהיינו מתנגד לכוח המשיכה...![]()
פשוט אומנות !
אסור לאכול שעועית לפני התחרות.
מדהים
נראה לי שבגלל זה רק אנשים מבוגרים עוסקים בזה - הצעירים זזים מהר מדי וגורמים למשבי רוח...![]()
גם בארץ היו לפני מספר שנים כמה אנשים שהתעסקו במחלקה ואפילו אם אני לא טועה טסו לאליפות..
לפני שנתיים בערך בזכותו של "קורן בן אשר" היה נסיון לעורר שוב את המחלקה בארץ.. והתקיימו סדנאות לבניית טיסנים ואפילו 2 תחרויות.. הדגמים שנבנו אומנם קצת פחות רציניים ויותר כבדים ושקלו 3-4 גרם אבל בכל זאת הטובים הצליחו להשיג זמני טיסה נאים של 5 דקות לערך..
רועי מירון
ואני ציפיתי לטיסן על קולי...
אני דווקא יותר בקטע של האיטיים, תמיד הייתי ככה, אני לא שואף למהירות - יש לי סבלנות![]()
קורן...ממה עשוי הגוף ? הוא אמור להיות מאוד עמיד\כבד (יחסית) לפי מספר הסיבובים הרב שעובר הגומי.
בטיסני מתחילים הוא עשוי בד"כ בלזה מלאה, ואז באמת זה עסק די כבד.
בטיסני F1D הגוף הקדמי והאחורי עשויים בלזה בעובי סביב 0.4 מ"מ קדמי ו-0.25 לאחורי בהתאמה. אצלי צינור לגוף הקדמי יוצא בערך 250 מ"ג ואחורי כמעט חצי מזה. גוף שלם כולל כל המיתקונים שוקל סביב 500 מ"ג. לגוף הקדמי יש חוזק עצום ביחס למשקלו, הוא יכול להחזיק עומס צירי של כמה מאות גרמים. בזמנו הייתי בודק מקטעי צינור באורך 10 ס"מ ע"י העמדת קרטון חלב מלא ומוודא שלא קורס.
סתם לסבר את האוזן, טיסן שלם שוקל בימינו סביב 1200 מ"ג.
גם לשקול את הסיפור הזה זה לא פשוט - משקל שרגיש ומדוייק מספיק צ"ל סגור עם מכסה אחרת משבי רוח קלים עלולים להסיט את התוצאה.
קורן,
נראה בסרטון שהגה הכיוון עובד כל סיבוב שלם של הפרופ ונותן קליק קטן בכדי להגיע לתנועה מעגלית באולם. האם ככה הדבר? או ההתנהגות היא בגלל הממונט שהפרופ יוצר?
שחר
קורן...
נראה שיש לך לפחות חצי מניין להרים חוג טיסני פנים...
להרים חוג טיסני פנים (ולא רק סדנא מזדמנת פה ושם), רעיון שמתגלגל אצלי כמה שנים אבל לצערי ייאלץ לחכות מאחר ואני יושב לי בגולה הדוויה בזמן הקרוב.
בכל מקרה נחמד לראות את עצם זה שאנשים פה מביעים בכלל עניין ושואלים שאלות.
ל-ShaharBD:
הקליקים שאתה רואה נובעים אך ורק ממדחף לא מאוזן שגורם לטיסן לרקוד ולכשכש בזנבו משך כל הטיסה. באופן כללי זה לא אמור להיות ככה. הטיסנים מקוזזים לטוס בסיבובים כמו כל טיסן חופשי.
אולי נמשיך בפורום חופשיים לפני הדרימר מתעצבן![]()
אפשר לדעת ממה בנויים הטיסנים האלו?
זה נראה מדהים.......![]()
"sometimes the hardest thing and the right thing are the same"
להיפך - מומלץ! (בזמן מדידת זמן בתחרות הייתי עד לתופעות כאלו)
כמעט כולו עשוי מבלזה. קורן כתב באחת ההודעות יותר פרטים.
אני לא זוכר מה שמו של החומר שמצפה את הכנף, הפרופ וההגאים, אבל זכור לי שמדובר בקרום דק שעוביו כחצי מיקרון.
לינק לשרשור על טיסני פנים מפורום החופשיים (עם תמונות שקורן צילם):
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=1765
מגניב
זו התשובה לשאלה מה אפשר לעשות עם לכה של פוליאור ,קיסמים מבלזה וגומיה של תחתונים ....![]()
צביקה
If you can't make it fly, try harder, else RTFM