בהנחה שאתה אכן מטיס עם ספקטרום, אני מסכים עם ידידי, שועל הקרבות הותיק - אתה אכן יכול להשתמש במקלט/רגולטור של ספקטרום (AR7100R) ולעבוד עם מתח HV גם לזנב (עם ויסות לסרוו המצערת).
פה, אדון שועליקו, יש לך טעות.
ההספק של YS באופן עקרוני לא מוצהר (להבדיל מזה של OS), אך גם אם מצאת נתון הרי שההבדל בהרגשת הכוח במסוק מתבטאת בהרבה יותר מחצי כ"ס - שגם הוא בפני עצמו מהווה כ 15% לא מבוטלים כלל וכלל, ואני אסביר את עצמי.
ההבדל העיקרי בין שני המנועים טמון באופי עבודתם ובעיקרון העבודה של מנוע דו"פ.
בעוד מנוע דו"פ קלאסי "סובל" מרצועת כוח מאוד צרה ששיא המומנט שלה נמצא באיזור הסל"ד המאוד גבוה של המנוע - ישנם פיתרונות כאלו ואחרים המאפשרים למנוע לייצר "כוח סביר" גם באיזור טווח הביניים שלו והטווח הנמוך, המאוד בעייתים במנועים אלו.
בעולם המנועים (בעיקר תחום המירוצים, אופנועים לדוג') נהוג לבצע שינויים במהלך הבוכנה, קוטר שלה, שינוי גודל פתחי יניקה/פליטה והחלקת מעברים (פורטינג), שימוש בסעפות יניקה (מניפולד) יעילות יותר, שסתומי פליטה (כח), אגזוזים שמשפרים את יחס הדחיסה (אולי הנתון החשוב ביותר בהספק מנוע) הגרוע גם ככה של מנועי 2 פעימות ועוד...
YS הלכו על קונספט שונה והם עובדים עם מנוע LONG STROKE, במנוע זה שמו דגש גם על טווח הביניים ולאו דווקא רק על הטווח הגבוה של המנוע (כמו ה OS). הטווח הגבוה כמו שאתה יודע הוא לא כ"כ רלוונטי בהטסת 3D מאחר ומהר מאוד המנוע מאבד סל"ד (באופן יחסי) ומתקבע על סל"ד ביניים מסויים (או נחנק וממשיך לרדת). בעוד מנוע OS יוצא מרצועת הכוח האפקטיבית שלו ומספק הרבה פחות מההספק המירבי המוצהר, ה YS גם אם נחנק קצת ממשיך לגרגר לו בנחת יחסי גם בסל"ד ביניים - אפילו עם חצי כוח עודף
זו הכוונה שלי בהרגשת כוח - וניתן לראות את זה טוב מאוד ובצורה יותר קיצונית בהשוואה של מנועי 2 פעימות ל 4 פעימות, שם ההבדלים הרבה יותר גדולים.