היי חברים,
זה קרה לי, מה דעתכם.
מקרה יוצא דופן ?
סיבות אפשריות ?
מהו אורך החיים הממומלץ ?
היי חברים,
זה קרה לי, מה דעתכם.
מקרה יוצא דופן ?
סיבות אפשריות ?
מהו אורך החיים הממומלץ ?
יש לי חבר שגם לו קרתה התופעה הזו...רק שהוא שם לב לזה יותר וראה את המיתרחש והחליף ליפני שהיא ניקרעה...
מה שגרם לו את העיניין זה ה"פולי" בזנב שלא מירכז את הרצועה כמו שצריך והיא היתשפשפה שם עם הקייס של הזנב..
הוא קנה פולי משופר...של הלי מקס נידמה לי כזה שיש לו "גובלים" שממרכזים את הרצועה
וגם ליאור זהבי נתן לו טיפ לשמן את הרצועה...
ומעבר לזה גם הציעו לו לרכוש את הרצועה המשופרת של "MAVRIK"...
בכל מיקרה ליפני שהוא שם את הרצועה המשופרת הוא שם רצועה מקורית+ שמן+פולי משופר וזה טס
עד היום כמו שד
בהצלחה
לא הבנתי את כוונתך הם אכותיות או לא ?
כל כמה זמן צריך להחליף ?
איך הרצועות של copterx ?
הי איתן,
(מקווה שאני לא פותח על עצמי עיין עכשיו... ***)
לא קרה לי אישית אבל נתקלתי בתופעה הזאת בכמה פורומים בחו"ל.
גם שם חלק דברו על החלפת פולי הזנב וחלק על שימוש ברצועות אחרות.
יכול להיות שיש בזה משהו אבל לפני זה כמה דברים קטנים שאולי יעזרו:
- בדוק שהרצועה שלך מתוחה כמו שצריך. לא הרבה מידי ולא מעט מידיי (עם שני המקרים יש בעיות).
- אחרי נחיתות שבהן הזנב שלך נגע במשהו בדוק את כל הרצועה (בלי לפרק אבל סובב את הרוטור והסתכל על כולה בעיין)
- אני נוהג לשמן את החלקים הזזים בספרי סיליקון לפני ההטסות ובכלל זה את מכלול הזנב.
בהחלט יקל על העבודה שם וישמור לך על הרצועה
(ספרי לא זול מ-ace - כמעט 50 ש"ח למיכל (מחזיק כמה חודשים) אבל שווה את זה
ואם משהו מכיר מקור זול יותר ....אשמח לדעת עליו)
בהצלחה :-)
לפני הטסה אני תמיד בודק !!
לאחר הריסוק גיליתי שיש קצת חופש בבית הזנב והזמנתי חדש של Copter X, לפחות בתמונה זה נראה אותו הדבר רק שליש מחיר נחכה ונראה.
אני אישית לא חושב שיש צורך בשימון, רצועות לא אוהבות שמן בדיוק כמו שלא משמנים רצועת תזמון במנוע של האוטו.
בכל זאת לא מצאתי בשום מקום תזכור על אורך החיים של הרצועה.
שמן לא, אבל ספריי סיליקון כן.
בקרו בגלריה שלי:
http://www.runryder.com/helicopter/gallery/64454/
אתר הבית שלי: www.FlyingDuck.co.il
קראתי בפורום של קופטר X ב-RCGUOPS שהרצועות זנב של קופר איקס יותר חזקות משל אליין
חברים ..
עברתי לפני כמה חודשים Post ארוך מאוד באחד האתרים בחו"ל וכל הדיון היה .. WD40 על הרצועה - טוב או לא טוב (היו שם לא מעט שעושים את זה כבר שנים ולא התפרקה להם רצועה בחיים).
אבל ..
כמו שכתבתי בהתחלה ואופיר הוסיף - אנחנו מדברים על סיכה בסיליקון ולא בשמן.
אני חושב שמי שלא ניסה את הספרי הזה - חייב את זה לעצמו.
מעבר להכל - פתאום תגלו תהליך שימון שלא הופך את כל האיזור לדביק ועקב כך נהיה צמיג.
:-) בהצלחה
שלום רב.
טיפול נכון ברצועה ע"י שמן מכונות תפירה או שמןו בולמי זעזועים של מכוניות (קונים אצל אלון - הובי ניטרו) ישמרו לך על הרצועה והיא לא תיקרע לך.
לי אישית מעולם לא נקרעה רצועה ב- 450 שלי על הרצועה המקורית של אליין.
לידיעתך - WD40 הוא אינו שמן - זה חומר מתנדף שמשאי מישקעים ולא מומלץ להשתמש בו כלל למטרה זו.
בברכה עמית פורת
מבכירי מדריכי ההטסה
שרותי תיקון,כיוון , יעוץ והדרכות הטסה מקצועיות
0547551009
"If everything seems under control, you're not going fast enough" Mario Andretti
באמת תמיד השכפצים בבוקר ניראו עבים וקשים יותר....או שזו סתם *יקפת בוקר?
ובכל זאת איפה ראית את זה? באיזה פורום בחו"ל?
"If everything seems under control, you're not going fast enough" Mario Andretti
מעין
את "שיטת השימון" הנחה מר ג'ייסון קראוס שהוא מטיס מפעל של אליין שכנראה התייעץ עם "כמה סינים קטנים" לפני שעשה או סיפר על כך....
במפורש הנחה להשתמש בשמן והעובדה היא שכל מי שעשה כך לא נקרעה לו רצועה.
בברכה עמית פורת
מבכירי מדריכי ההטסה
0547551009
כל כמה זמן אתם מחליפים רצועה?
לא החלפתי רצועה בחצי שנה האחרונה....
בברכה עמית פורת
מבכירי מדריכי ההטסה
0547551009
להכניס את הפופקורן למיקרו?
כנס לחנות אופניים רוב השמנים שם הם על בסיס סיליקון אחד השמנים שמגיעים בבקבוק לחוץ ( ספריי )
הוא שמן של חברת STP SILICONE SPRAY LUBRICANT וכתוב שם בפירוש ( גם מנסיון אישי ) ייבוש מהיר , לא משאיר משקעי גריז ,הגדולה בכל העניין הוא שלא נתפס על החלקים המשומנים אבק שזה דבר חשוב מאוד לאורך חיי מייסבים וכל מיני חלקים שנעים במהירות .
אסף
אני כן הולך להיות נאקץ על זה... איזה חומר תוקף קוולר בכזו צורה שהוא קורס? אם אכן הרצועות מחוזקות קוולר משהו בשמן הורס אותו. אין לכם מושג מה זה לחתוך קוולר ואיזה חומר עמיד הוא, אני עושה את זה כמה פעמים בשבוע ומקלל (עד לא מזמן שחבר הביא לי מספריים מיוחדות)
אין לכם תשובה ואני לא מצפה.. זה דורש ידע מעמיק ברבה תחומים.. הנדסת מכונות וכימיה תודה בכל מקרה.