אני לא יודע להתמקח.
זה לא אומר שאני פחות ישראלי, זה פשוט אומר שאני לא אוהב להתעמת עם אנשים. אני מאוד נהנה להתווכח אבל אני לא יודע לשקר, ולכן הטנגו הזה שבו אני מבקש בכוונה יותר ממה שאני צריך כדי שהאדם שמולי ינסה לתת לי חצי מזה ולבסוף נגיע לסכום כלשהו באמצע, זה משחק שאני לא רוצה לשחק. זה אפילו קצת מעליב אותי כשמציעים לי פחות ממה שאני מבקש, כי צריך שניים לטנגו, ואם אני רוצה לא לרקוד אני מעדיף לוותר.
ולמה אני מספר את כל זה?
קניתי מחנות אינטרנטית ידועה "קומבו" של מסוק שכולל את כל מה שצריך כדי להרים אותו לאויר. אחרי שבוע קיבלתי מהם הודעה שחסרה להם במלאי הסוללה שכלולה בקומבו. בעצת חבר טוב מהפורום ביקשתי מהם זיכוי על ערך הסוללה, ואחרי שענו לי בחיוב קניתי מהסיני סוללות בסכום המשוער של הזיכוי שאקבל.
כעבור שבוע שוב קיבלתי מהם הודעה שחסרה להם הסוללה במלאי. שוב ביקשתי שיזכו אותי על הערך שלה ושוב ענו לי בחיוב.
אחרי שלושה שבועות קיבלתי את החבילה, בלי זיכוי אבל עם סוללה טובה יותר מזו שרשומה בקומבו. הצרה היא שבינתיים כבר קניתי סוללות אצל הסיני, וכבר הלחמתי להן קונקטורים, וכבר הרסתי בטעות אחד מחוטי הבלאנס...
אז החלטתי למכור את הסוללה שקיבלתי. פירסמתי אותה למכירה במחיר גבוה (אבל נמוך בהרבה ממחירה בחנות) וככל שעבר הזמן החלטתי שאדרוש עליה את הסכום שיכסה את עלות הסוללות שקניתי במקביל.
ואז התקשר אלי בחור מהפורום. הוא ציין באוזני את העובדה שאמנם הסוללה הזו נמכרת בסכום גבוה בחנות ההיא, אבל אצל הסיני מוכרים סוללות כאלה בהרבה פחות. בדקתי את מה שהוא אמר ומצאתי לצערי שהמקבילה לסוללת 6 תאים APLUS 3700mAh 35C שלי עולה שם פלוס מינוס 70 דולר לפני משלוח. הסכמתי להוריד את המחיר, וביקשתי נגיד 250 שח. סליחה, 300... אה-הא! הבחור תפס אותי במילה והתעקש שאמכור לו ב250, כי "כבר אמרתי".
ניסיתי להסביר לו ש250 ש"ח זה אפילו לא 70 דולר, אבל הוא התעקש. את הטנגו הזה אני לא יודע לרקוד אז באי נעימות רבה הסכמתי, כשדוחקים אותי לפינה אני בדרך כלל מעדיף להתקדם קדימה מאשר לברוח הצידה.
שלשום הוא היה אמור לבוא לקחת אותה ממני אבל הוא לא בא. עידכנתי את מודעת המכירה ל300 ש"ח, והתחילו להגיע עוד טלפונים מתעניינים. אתמול הוא שוב התקשר ואמר שהיום הוא שוב עובר באיזור שלי וקבענו להיפגש מתישהו במהלך היום.
היום בבוקר מעט אחרי שהתעוררתי התקשר אדם נוסף ושאל לגבי הסוללה, הוא אמר שהוא ממש באיזור והוא יקפוץ לקנות אותה ממני. הוא לא התווכח על המחיר (ולא סיפר לי ש"חבר שלו יכול להשיג לו ביותר זול" כמו מטלפן אחר שדיבר איתי באחד הימים והרגיז אותי מאוד).
הודעתי לבחור מהפורום שמישהו אחר רוצה לקנות ממני את הסוללה במחיר שביקשתי, ואחרי 20 דקות הגיע המטלפן, נתן לי 300 ש"ח ולקח איתו סוללה שנמכרת ב196$. עיסקה טובה מאוד בשבילו ומיזעור הנזק בשבילי.
אבל מה, הבחור מהפורום מאוד נעלב שלא מכרתי לו את הסוללה בחמישים ש"ח פחות. ואני, שלא יודע לשחק משחקים כאלה, מרגיש תחושות אשמה שאיכזבתי אותו ולא הפסדתי יותר כסף כמו שהוא ביקש.
מה אתם אומרים, טעיתי כשמכרתי את הסוללה למישהו אחר ?