תגובה להודעה: flybarless באמת שחיפשתי אך לא מצאתי

נכתב במקור על ידי
kobigozlan
חיפשתי כאן הסבר מפורט על הfly bar ובאמת שמצאתי את המאמר הנפלא של ליאור
http://www.efly.co.il/forums/showthr...=flybar&page=2
מאמר מדהים מפורט עם המון הסברים אפילו הייתי אומר שאפשר להעביר עליו כמה שיעורים בפיזיקה
הבנתי מימנו מה משמעות ה fly bar less
אך לא הצלחתי למצוא איך הוא עובד
המערכת של הFBL פועלת כגירו אך עם תיקונים בשלושה צירים?
ועוד שאלה כמו שאני זוכר מהטכני (הייתי בקורס בקרת טיסה אז) זוית ההתקפה של הלהבים משתנה ישירות דרך ה Swashplate וכל התנועה שלו ב cyclic נובעת משנויים בזווית
לדוגמא אם הוא רוצה להתקדם קדימה אז זוית ההתקפה מקדימה יותר נמוכה מה שגורם לפחות עילוי נותן הטיה וגורם למסוק לעלרוד (ירידת אף) וכך הוא מתקדם
ואם כך לפי מייטב זיכרוני המסוקים לא מצויידים ב fly bar וגם לא שידוע לי על fbl????
אז אולי אני טועה ואולי אני צודק
אך אשמח לתגובות
ואם הפוסט חוזר על עצמו בדרך כל שהיא אני ישמח לקישור ואני ימחק אותו
תודה רבה
נחלק את התשובה לשני חלקים:
1. מערכת FBL אלקטרונית באמת מורכבת מ-3 גי'רואים ל-3 הצירים של המסוק ומעגלי בקרה שמאפשרים ייצוב שלו כתחליף לפעולה המכנית של הפלייבר.
2. פעולת הסייקליק במסוקי RC זהה לפעולה הזאת במסוקים "גדולים". בחלק מהם גם יש ממש פלייבר (שים לב לאנפה ולהילר בתמונות), באחרים לא, אבל זה לא קשור לסייקליק (מלבד השאלה האם פקודות הסייקליק עוברות מהסוושפלייט ללהבים דרך הפלייבר או לא - שאלה שמתכננים שונים פתרו בשיטות שונות). כדאי לזכור גם שמסוקים מרובי להבים (3,4,5 וכו') יציבים אינהרנטית הרבה יותר מהמסוקים שלנו.
זהו, על קצה המזלג...
הרוטור הוא רק מאוורר ענק - עצור אותו ותראה איך הטייס מזיע...
ואדים
Mikado Logo500 3D-FBL "Mjollnir" ;R617FS;3XBLS451;Microbeast+BLS251;CC Phoenix Ice 100A+Scorpion 1100KV; WR Mini Hercules BEC
Great Planes Super Sportster EP
Futaba 7C 2.4GHz