התחדשתי לי ב DX8,
לאחר חיבור סנסור חום מנוע , אני נדרש לעדכן נתון של חום מקסמלי .
האם יש מידע מהו החום שמנוע מסוג OS75 יכול לעמוד בו ?
תודה
התחדשתי לי ב DX8,
לאחר חיבור סנסור חום מנוע , אני נדרש לעדכן נתון של חום מקסמלי .
האם יש מידע מהו החום שמנוע מסוג OS75 יכול לעמוד בו ?
תודה
למה זה טוב ?
פתח שני קליקים את המחט הראשית ותטיס עשיר
עמי.
תקרא שוב את ההודעה שלי !
ממליץ לך ב-"חום" רב לחפש באתר של OS את נתוני היצרן למנוע ולא שום דבר אחר .
באתר של OS , וגם לאחר התכתבות איתם, אין המלצה לחום מנוע וזה בשל משתנים שונים כגון דלק ,מז"א ועוד. להמלצתם להטיס וללמד לבד מתי המנוע חם יותר מדי !
חום מנוע אינו דבר קבוע ומשתנה מכמות הניטרומטן בדלק, מסוג הפלאג ועם יש כיסוי למנוע או שהמנוע חשוף...
לא נתקלתי בטמפרטורת עבודה של מנוע בנתוני ייצרן של מנועים שיצא לי להכיר.
המלצה שלי- תמדוד חום מנוע ביום חם ובתנעי עבודה קשים למנוע, תוסיף כמה מעלות כטווח בטחון שלא יתריע לך כל הזמן ואם הטמפרטורה ממש תעלה רק אז שיתריע אבל אין לך הרבה מה לעשות עם זה כשהטיסן באוויר.
גם הפרופ משפיע מאוד המידה ,סוג החומר (עץ קבון וכו ) והמשקל שלו
כמו שיעצתי לך קודם מיותר .
בכדי שהייה אפקטיבי פשוט תבדוק את החום מנוע בפול מצערת על הקרקע מספר דקות תוסיף לחום הנימדד כחצי מעלה
נערך לאחרונה על ידי עמי; 01-03-2011 בשעה 19:56:52.
מישהו יכול להסביר לי למה צריכים את המדד הזה של חום המנוע?
תקפיד על ניקיון חיצוני בעיקר באזור צלעות הקירור וטוס בראש שקט.
אני יכול להגיד מתחום המכוניות, מתקופת הדלק לפחות, שאם הייתי מודד חום מנוע גבוהה מ110-120 מעלות הייתי פותח קצת סיכה, לא יודע למה ספציפית, אבל "ככה אומרים"
כנראה שמעל לטמפרטורה הזאת יש חשש לנזק לחומרים\חלקים וכו' וכו'.
אני יודע שמנועי מכוניות עובדים "שונה", אבל האלומיניום של הקראנק הוא אותו אלומיניום והשרוול+בוכנה מצופים באותו כרום\ניקל, ככה שאם אתה לא מוצא מידע איכותי בתחום מנועי הטיסנים הייתי ממליץ לך בכיוון של 110-120 צלזיוס מקסימום.
בלי לזלזל ב-dx8 ומקווה שלא אשמע פרימיטיבי מידי, מה היה רע במה שעשינו עד היום, נוגעים במנוע לפני ואחרי טיסה..בדיקות שגרתיות, למי שיש ניסיון יודע מתי המנוע חם מידי, מה שכן המנועים האלו יודעים לעבוד בטמפרטורות משתנות, עוד לא יצא לי לראות מנוע ממש נשרף בטיסה.
אני לא רואה את החשיבות בפיצ'ר הזה, אבל אולי התרגלתי פשוט לגעת עם האצבעות במנוע לחוש ולדעת מתי הוא חם מידי..בדיוק כמו שהאוזן שלי יודעת מתי המנוע מזייף או לא מגיע לפול טורים, אולי אני מיושן![]()
המנוע לא יישרף אולי במהלך הטיסה, אבל היית מטיס עם סיכה סגורה למקסימום סל"ד?
אין ספק שהחום פוגם באורך החיים של המנוע.
מה גם שחום גבוהה (למרות שזה תלוי גם בקירור, טמפ' הסביבה וכו', אך אני מדבר בצורה יחסית) מרמז לרוב על מנוע שעובד בסל"ד גבוהה מדי, וכאן אפשר להעלות בדמיון נזק למייסבים, שבירת תלתל, התקלפות ציפוי השרוול והבוכנה ועוד ועוד...
וכל אחד מאיתנו עם קצת זמן בתחום חווה מיסבים גמורים ובוכנות ושרוולים גמורים. תלתל שבור נדיר יותר, אני יכול להעלות תמונות אם מישהו מעוניין.
נערך לאחרונה על ידי valaza; 01-03-2011 בשעה 22:18:45.
במכוניות מכוונים את מד החום אינפרא לפלאג ומודדים כ 100 מעלות כאשר 110-120 פותחים מעט סיכה.
אין לי מושג איך עובד סנסור החום של DX8 אבל זה בטח חוט שצריך ללפף מסביב לבלוק , כך שהמדידה היא שונה וסביר להניח שהטמפרטורה נמוכה בהרבה.
בכל אופן בטיסנים אין כל כך משמעות לטמפרטורה כי מכוונים סיכה למקסימום ומוסיפים עוד כמה קליקים עד ששומעים ירידת סלד , וזה הכיוון האופטימלי .
הרגתם את הילד במעשיות.....
אחי בעל הDX8-חום מנוע מומלץ הוא בסביבות ה90 מעלות.
ביום חם מאוד ברור שתאלץ לפתוח סיכה בכדי לשמור על החום הזה ולהקריב מעט מכוח המנוע.
אם הגעת ל90 מעלות ביום קפוא גם זה לא תקין.
בכל אופן סביבת עבודה תקינה היא באיזור ה90 מעלות.
בהצלחה
תודה לכולם,
חום מנוע מכוון עכשיו ל 95 מעלות !עובד נהדר
חשוב לדעת בכדי לתת חיים ארוכים למנוע .
95 לדעתי טיפה גבוה לטמפרטורה בחוץ בימים אלה.
פתח כשתי קליקים סיכה בבקשה.
מדובר על הגדרת הטמפ׳ המקסימאלי בשלט ולא פיזית במנוע.
לא הצלחתי להבין אותך...בכל אופן תכוון את השלט שלך לכמה שבא לך באיזור ה100.
המנוע צריך להיות ביום שכזה באיזור ה85-90