בשירשור זה אני מתכוון לתעד בניית רחפן מבוסס ArduCopter, שנמצאת כרגע בתחילתה.
קצת רקע
את ההיכרות שלי עם תחום הרחפנים התחלתי לפני כשנה וחצי. בפרוייקט שלי ושל הבן שלי איתי (דף הבית כאן) פיתחתי את התוכנה והחומרה (במקור התחלתי מ-AeroQuad, אבל אין שורת קוד אחת שנשארה מהמקור). הרווח הגדול הוא בהיכרות עמוקה עם הנושא וצבירת נסיון רב דרך הרגליים. החיסרון הוא ביכולת השקעת המשאבים. זה תחביב, והזמן שיש להשקיע בו הוא מוגבל. בנוסף, כמעט כל bug בתוכנה מוביל לריסוק כלשהו.
לפני כחודשיים סבלנו ריסוק כתוצאה מ-bug בחלק חדש בתוכנה (שמירת גובה בעזרת ברומטר). היות ועמדתי לפני נסיעה לארה"ב החלטתי לנצל זאת לרכישת חומרה לבניית ArduCopter, פרוייקט שעקבתי אחריו מזה זמן ונראה מבטיח מאד. החלטתי בהזדמנות חגיגית זו לבנות רחפן חדש. את הישן אולי עוד אתקן.
קצת על ArduCopter
ArduCopter הוא פרוייקט פתוח (תוכנה + חומרה). הפרוייקט נמצא תחת חסות אתר DIY Drones ומבוסס על פרוייקט טייס אוטומטי קודם (ArduPilot) ופרוייקט AeroQuad
ArduCopter שואף לגדולות: רחפן עצמאי עם יכולת נווט או שמירת מקום וגובה על פי GPS, ברומטר ומגנטומטר, חיישני גובה ומרחק מבוססי אולטרסאונד וכו'.
כמו כל פרוייקט קוד פתוח שמכבד את עצמו קמו מפתחים נוספים ובנו גירסאות משלהם בתיאום (או לא) עם צוות הפיתוח המקורי. כך נולד ArduPirates, פרוייקט שמטרתו המוצהרת היא לייצר קוד כמה שיותר שימושי וכמה שיותר מהר על בסיס ArduCopter. מבולבלים? גם אני.
המשך יבוא...