שלום
אני מתעניין לגבי הכנת דלק 5-10% באופן עצמי , ורציתי לדעת מה החומרים והכמויות שאני צריך לערבב.
תודה לעוזרים
שלום
אני מתעניין לגבי הכנת דלק 5-10% באופן עצמי , ורציתי לדעת מה החומרים והכמויות שאני צריך לערבב.
תודה לעוזרים
לפני הכל אני רוצה לומר לך שלא תרוויח מזה כלום. בסופו של דבר תמצא שההוצאות על הכנת הדלק לבד משתוות לרכישת דלק מוכן.
ובכל זאת, דלק באיכות טובה צריך לכלול בתוכו את המרכיבים הבאים:
שמן סינטטי 16% מהכמות הכוללת
שמן קיק 4%
ניטרומתאן - המלצתי היא 10%
כל השאר מתנול נקי.
הכמויות למיכל של 4 ליטר, יהיו כאלו: שמן סינטטי 540 סמ"ק, שמן קיק 160 סמ"ק, ניטרומתאן 400 סמ"ק ומתנול 2900 סמ"ק.
עכשיו חשב עלויות לפי המרכיבים ותראה שזו לא מציאה גדולה.
שמן סינטטי לא נראה לי בעיה להשיג
מאיפה אני יכול לקנות את כול החומרים?
אהבתי מאד את השאלה. קודם אתה רוצה להכין הכל לבד, אבל אין לך מושג מהיכן החומרים ובוודאי לא מה עלויותיהם.
אז ככה: שמן קיק בבית מרקחת או בחנות כימיקלים.
ניטרומתאן בטיסן חיפה.
למתנול נקי אתה זקוק לרשיון רעלים. אולי תוכל להשיג באופן מחתרתי אצל איזה ספק כימיקלים.
אם אתה מהצפון אוכל לעזור לך בהכוונה לספקים.
דבר ראשון יש לי מושג, בעבר הכנתי כמות של דלק אבל זה היה מזמן וגם את רוב החומרים קיבלתי בירושה.
אני מאזור המרכז אשמח לדעת מי מוכר באזור שלי .
תוכל להגיד לי בערך מה עלות המתנול?
דור,
דבר עם גלעד אולינקי.
המספר שלו: 050-7440088.
שמן-הקיק הנמכר בחנויות כימיקלים, איכותו אינה מתאימה כל כך למנועי טיסנים ומרובן, אינו degummed, לכן הוא עשוי לטנף את המנוע שלך.
גלעד מייצר (מערבב) דלקים וגם (אם תהיה נחמד מספיק...) יסכים למכור לך את הרכיבים.
המתנול הוא המרכיב הזול ביותר. הוא עולה פחות מבנזין למכונית.
דור,
מה אתה אומר על השמן קיק שבבית מרקחת?
ועוד שאלה...אני מטיס טיסן עם מנוע OS 50 HYPER,אני משתמש בדלק 30% של מסוקים,חבר שלי הציע לי היום לקחת דלק 10% של טיסנים ולהוסיף לו כ 3% שמן קיק...מה אתה אומר על זה?
תודה![]()
דור,
תן לגלעד לדאוג לפרנסה של עצמו. הוא יכול.
לא תדע אם לא תשאל אותו.
לגבי דלק 30%... האם אתה מיליונר, או מתחרה באליפות העולם???
לטיסן ספורט, פשוט חבל על הכסף שלך....
למושיק,
באמת חבל על הכסף אין טעם להטיס עם 30% , ולגבי השמן קיק של בתי המרקחת לא מומלץ כי זהו שמן רפואי ולא שמן תעשייתי אשר מתאים למנועים.
יש למישהו נסיון עם הדלק שגלעד מוכר האם הוא טוב?
תקנו מגנום או משהו, הנסיעות בשביל לקנות את החומריעם יעלו יותר מהדלק עצמו.
בשביל כמה שקלים עדיף לחסוך את המאמץ, שלא נדבר שזה גם סיכון בטיחותי אם לא עובדים עם החומר כמו שצריך...
כמות השמן בדלק המסוקים אכן אמורה להיות גבוהה יותר, ככלל ככל שמנוע מורץ על מצערת מלאה יותר זמן כך מומלץ להשתמש ביותר שמן
(קראתי פעם המלצה למשל לתחרויות של מכוניות, במסלולים טכניים להשתמש באחוז נמוך יותר של שמן, כי המנוע מגיע לסל"ד המקסימלי=פול מצערת, לרגעים ספורים במהלך הנסיעה, והפחתת כמות השמן נותנת אחוז גבוהה יותר של ניטרו\מתנול)
במנוע מסוק, בייחוד מנוע של מסוק 3D, המנוע מורץ על סל"ד גבוהה המון, לכן דורש יותר שמן.
טיסן במקרה הזה לא דומה למסוק, שכן לא סביר שאתה מטיס על פול מצערת במהלך כל הטיסה, אלא בממוצע של חצי\שני שליש המצערת.
כמות השמן תלויה גם ביצרן, יש יצרן ספציפי למשל, לא אציין את שמו כי שלא יגידו שאני עושה פרסומת, שאחוז השמן בדלק שלו גבוהה משמעותית יחסית לשאר הדלקים, כך שהמנוע מרגיש חלש יותר כאשר משתמשים בדלק זה, אך אורך חיי המנוע מתארך (היצרן בוחר בכוונה במקרה הזה לערבב דלק כזה, היות ונמכר ברובו למתחילים, ולא לקוחות שצריכים ביצועים חסרי פשרות ע"ח אורך חיי המנוע).
אחוז הניטרו קשור לקירור, ככל שאחוז הניטרו בדלק גבוהה יותר כך המנוע יתחמם פחות.
ברור אם כך למה נדרש אחוז גבוהה במסוק, אך בטיסן, כאשר המנוע (ולא משנה אם מנוע טיסן\מסוק\...) נמצא מאחורי הפרופ, וגם הטיסן בתנועה מתמידה קדימה, "קירור האוויר" מספיק למנוע בהחלט (על אחת כמה וכמה מנוע בעל ראש קירור מוגדל-מנוע של מסוק), לכן דלק "צנוע" של 5% יספיק, אפשר לעלות ל10-15% במידה והמנוע יושב בתוך קאוול לא מאוורר היטב (אך עדיף לפתוח עוד קצת פתחים בקאוול במקום).
בקיצור, דלק 5-10% של טיסנים יעשה את העבודה
אגב מנועי רינג יש גם לטיסנים, זה לא דבר המייחד מנועי מסוקים.
לי יש 91FX (רינג) ואני משתמש בדלק 5% טיסנים רגיל (בפעם בשנה שהטיסן יוצא מהמחסן להתאוורר אמנם, אבל עדיין)
תודה רבה על הסבר המעמיק.אני משתמש במנוע לטיסן פיילון ,רוב הטיסה היא על פול
עם אני מבין נכון אני יכול לעבור בשקט לדלק 10-15% ללא תוספת של שמן?
אבל אני חושב שאולי בגלל שמשתמשים במנוע של מסוק באחוז גבוהה של ניטרו אז היחס דחיסה בראש שונה,ולכן כאשר אני אשתמש בדלק עם אחוז יותר נמוך הביצועים (סל"ד) ירדו
צריך לזכור שהמנועים אללו מגיעים לסל"ד מטורף.האם אני שוב טועה?![]()
לפי ההסבר-
אם הטיסה שלך היא על פול רוב הזמן- כדאי לך להשתמש בדלק "שמן" יותר
אל לנו לשכוח שגם מחסור בשמן מוביל להתחממות המנוע, חוסר סיכוך מגביר את החיכוך
% ניטרו גבוהה מגביר את הקירור.
בסופו של דבר אתה צריך למצוא את קומבינציית הדלק שתיתן לך מנוע בטמפ' סבירה לפי אופי הטיסה שלך, יחד עם כוח מנוע נדרש ומחיר סביר...
אם תרד מ30% ל10% או 5%, אין ספק שיהיה שביב של ירידה בביצועים, אך גם חיסכון ב$, השאלה היא אם מה אתה מעדיף להשאיר, את שביב הביצועים או את ה$$$ שלך
אחוז ניטרו לא מגביר שום קירור , הניטרו מגביר את הכוח והסל"ד.
הקירור תלוי בכמות השמן בלבד.
שגיאה חמורה, דור.
התרומה של השמן לקירור המנוע היא מינימלית. השמן לא מתאדה בעת שהוא עובר דרך המנוע ולכן ה-latent heat of evaporation -- חום ההתאדות הסגולי שלו, אינו תורם לקירור.
רק ספיגת החום מחלקי המנוע ע"י שמן הנפלט ממנו, תורמת לקירורו.
הניטרו מגביר את הקירור, ע"י כך שהוא שהוא נצרך בקצב גבוה מאוד בפעולת המנוע; פי 2.5 עד פי 12 מקצב הצריכה של מתנול; לכמות אויר זהַה.
גם אם חום ההתאדות הסגולי שלו, נמוך מהותית מזה של מתנול; הרי שהכמות הגדולה של ניטרו העוברת במנוע (ומשנה את מצב הצבירה שלה מנוזלי לגז), מקררת אותו יותר משמקרר אותו המתנול.
ניטרו נדרש ליחס-דחיסה מופחת, ככל ששיעורו בדלק גבוה יותר; ויש מנועים שאם תזין אותם ביותר מ-5% ניטרו, הם יפעלו ממש גרוע, אם בכלל יוכלו לפעול.
רוב מנועי שתי-הפעימות של OS יכולים לפעול עם 20% ניטרו, אבל אז הוצאות התפעול השוטפות שלך מתחילות להיות מוגזמות... דלק עתיר-ניטרו נצרך הרבה יותר מהר מדלק 5%, ועלותו לכל גלון הרבה יותר גבוהה אף היא.
ניטרו מוסיף כוח למנוע. ראה טבלה זו.
כל אחוז ניטרו המחליף אחוז מתנול, מאפשר למנוע להפיק 3.5% יותר הספק; אבל תצטרך להעשיר מהותית את התערובת ויש גבול לכמות שניתן להוסיף... לא לדבר על כך שזה יעלה לך המון.
דר,
אני מחכה להמלצה ממך, אם איזה דלק להשתמש במנוע שלי(OS 50 HYPER)?
סילחו לי כל מי שנתן עצה אבל דעתו של דר צאלון גם חשובה לי.
מושיק,
למנוע OS.50SX-H Hyper יש טבעת-בוכנה (כלומר שאינו ABC/ABN/ABL), אבל הוא נועד לביצועים משופרים.
השתמש בדלק המכיל 5% שמן-קיק ו-15% שמן סינתטי.
אם יש לך גישה לשמן מתוצרת אירופאית, Motul, או Sachs; תוכל להפחית את שמן-הקיק ל-3%, אך אני ממליץ להשאירו באותו שיעור ולהפחית את הסינתטי ל-12-13%.
אני מתעניין לגבי הזמנת דלק מחו"ל , מישהו יודע מה זה מצריך?
דור,
לפתרון הצורך האישי שלך בדלק, שכח מזה.
לגבי מה שנדרש לצורך זה, מצא מישהו כאן שפעם הייתה לו חנות לטיסנים בישראל, או שייבא דלק... יש מספיק כאלה.
אבי ורטהיים (מודיעין) ייבא פעם דלק של ביירון.
האם ניתן לייבא ככה או שצריך רישיוו או משהו כזה?
כמו שכבר כתבתי, שאל את אבי ורטהיים, או מישהו אחר שייבא\מייבא.
הוא\הם צריך לדעת, בעוד רוב החברים ה-'רגילים' בפורום, יכולים רק לנחש...
דר תוכל לתת המלצה על שמן סינטטי שניתן להישתמש בו .
בחניות יש מלא סוגים או שמן שמתאים למנועי 2 פעמיות מספיק לכך?