שלום רב לכולם, זאת ההודעה הראשונה שלי ואני חדש בפורום
אז ככה, אני יהיה כנה. אני מוכר מכל מיני תוספות לרכב, מגן שמש, מגיני בוץ וכדומה.
המחירים הם בד"כ 30 דולר פחות או יותר ( לא כולל משלוח ).
הזמנתי בהתחלה סט מגיני בוץ + מגן שמש + מגן פנסים שכל אחד מהם שווה 30 דולר כלומר 90 דולר.
עכשו קראתי קצת בפורום פה, וראיתי שהרבה אנשים אומרים שזה לא חוקי שמצהירים מתחת ל 50 דולר
אבל כמו הרוב הצהרתי שווי של 40 דולר . עכשו שלא תבינו לא נכון, ברמת העיקרון אין לי בעיה לשלם מכס, הבעיה היא שהמכס מוגזם לגמרי ! יקומו החכמים ויגידו אז אל תזמין, יקמו המתחכמים ויגידו אז תצהיר מתחת ל 50 דולר
אם נעזוב את הדיון של 'לדפוק את המדינה' ואם זה בסדר או לא בסדר , הסיפור הוא כזה .
הזמנתי כבר משהו כמו 6 חבילות, שבכל חבילה יש 3 פריטים. בחלק מהם לא דרשו ממני לשלם שום דבר, זה פשוט הגיע דרך הדואר . בחלק זה הגיע עם שליח ושילמתי 35 שקל על חלק ( כנראה שזה EMS ) ובהזמנה האחרונה שלי שילמתי סכום מטורף של 256 שקל !!!! על מוצר ששווה 20 דולר , וזה הערך האמיתי שלו, הוא באמת שווה 20 דולר והיו בחבילה 2 כאלה . זאת אומרת על 40 דולר שילמתי 256 שקל . אין לי מושג על מה .
בכל מקרה העברתי את זה, והחבילה הבאה נתקעה במשרד התחבורה והם רוצים שאני אבוא לשם עם קבלות, שאגב לא תואמות את המחיר כי 90 דולר זה לא 40 דולר.
השאלה שלי היא כזאת.
האם ללכת לשם ולשחק אותה ראש קטן, ולהגיד שלא ידעתי, וואני מניח שהם יודעים שאנשים מצהירים מתחת למחיר הקיים ופשוט לשלם את הקנס.
או ללכת לשם בלי קבלה ולהגיד שפשוט אבדה ... אשמח לעצה ממישהו עם ניסיון.
והשאלה הכי חשובה, איך אני ממשיך מפה.
אני לא רוצה להסתבך עם המכס\המדינה ... אני באמת ובתמים רוצה להזמין דברים זולים ולמכור. אני לא מבין למה הם עושים על 5-6 חבילות בחודש בעיות, חשבתי תמיד שהם רודפים את הדגים הגדולים ואנחנו הדגים הקטנים שעושים עוד 500 שקל בחודש משטויות הם עוזבים בשקט.
אגב, אם אני מזמין חלק לכל חבילה , והמחיר האמיתי שלה הוא באמת מתחת ל 50 דולר, האם הם יכולים לעשות לי בעיות ? יש כמות של חבילות שמותר בחודש ? איך זה עובד ? אין לי בעיה להזמין חבילה אחת , אבל לפחות 12 חבילות בחודש ....
תודה לכל העוזרים ומקווה שהסברתי מספיק ברור.