סרוואים לא לינאריים
פרדי מ freddy can fly מסביר בסרטון שלו על כיוון ה3Gx כיצד גובה הסוואש בנקודת האפס משפיע על הפיטץ׳ בקצוות הטווח, אבל אני לא זוכר בדיוק וגם כשצפיתי בזה לא הבנתי את הרציונל ב100%; אבל כשפעלתי על פי המלצותיו ראיתי שזה נושא פירות. אם לנסות בכל זאת להסביר למה אני מתכוון- ניתן להגיע לאפס בלהבים גם אם הסוואש יחסית גבוהה על הציר בנקודת האפס - על ידי קיצור הלינקים העליונים מהסוואש לגריפים. מצד שני גם ההיפך הוא נכון, גם אם בנקודת האפס הסוואש נמוכה ביחס לציר אפשר להגיע ל0 בלהבים על ידי הארכת הלינקים מהסוואש לגריפים; כמובן, בשני המצבים רק עד גבול מסויים. האם בשני המצבים הללו נקודת האפס שווה והסוואש מפולסת? אכן כן. האם נקבל בשניהם פיטץ׳ זהה בקצוות הסטיק? טענתו של פרדי שלא, והנסיון הקצר שלי בפלייברלס עד כה תומך בטענתו... כשאורכי הלינקים ארוכים או קצרים מהסרבואים לסוואש זה משפיע במידה מסויימת על טווח התנועה של הסוואש למעלה או למטה ולכן גם על הפיטץ׳ המקסימלי בקצות הטווח.
בקיצור, כשמאפסים את הסוואש ומוודאים זווית 0 בלהבים צריך גם לוודא שהסוואש במרכז הציר. אם מקבלים תופעה כזו שבאמצע סטיק הזווית היא 0 והסוואש מיושרת, ובקצוות הסטיק הפיטץ׳ שונה- ההמלצה של פרדי היא לבדוק אם הסוואש לא גבוהה או נמוכה מדי ביחס לציר כשהסטיק באמצע. כמו שאמרתי קודם, אצלי ההמלצה הזו נשאה פירות.
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9