למטען לוקח המון זמן לעשות בלאנס
המטען הוא Turnigy A-6-10 200w. בסה״כ אני מאד מרוצה ממנו אבל אני לא בטוח אם קצב הבלאנס לא איטי מדי:
אני מטעין איתו סוללות ננו טק 2650-3000mAh, כולן 6 תאים. ה2650 עברו כל אחת 7-8 מחזורי טעינה, ה3000- 4 מחזורים. מטעין בינתיים רק ב1c.
המטען מגיע די מהר קרוב מאד למתח היעד של הסוללה (25.2V), נניח תוך 35-40 דקות אם הסוללה עמדה על סביב 3.8 לתא, אבל אז לוקח לו עוד רבע שעה בערך עד 20 דקות לעשות בלאנס על 0.1-0.0 אמפר. זה נורמלי? חשבתי שבהטענות הראשונות זה לוקח יותר זמן בגלל שאולי הבלאנס הראשוני של הסוללות לוקח יותר זמן (קראתי משהו כזה איפהשהו) אבל בינתיים לא ניכר שיפור במשך זמן הבלאנס. אני מטעין בתכנית ליפו-בלאנס.
היום משך זמן טעינה התארך באופן חריג במיוחד, שמתי סוללת 2650mAh שמתח התאים שלה בתחילת הטעינה היה 3.79-3.8 וולט ולקח לו שעתיים... גם כאן בערך 40-50 דקות לקח להגיע לסביבות ה25.2V וכל יתר הזמן משחק סביב הבלאנס על מאיות וולט. בסוף אחרי שעתיים בדיוק הוא סיים (זה הזמן טעינה המקסימלי בטיימר שלו) כשהתאים הראו 4.2 בדיוק כולם, לעומת בד״כ שיש תא אחד או שניים שסוטים במאית וולט בודדת מה4.20v. מה עושים במצב כזה? נותנים לו להטעין עד שהוא מחליט לסיים את הבלאנס ושייקח כמה זמן שייקח, או שעוצרים מתי שקריאת התאים מראה על איזון ב4.20 פחות או יותר? כי זה כבר היה אחרי 50-55 דקות...
*
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9