רציתי לדעת לפי מה קובעים לאיזה מנוע איזה דלק לפי אחוזים יתאים.?
ולמשל לי יש מנוע OS46AX איזה דלק יתאים?
ובקשר למנוע גם אני רוצה להזמין פלגים שיהיו לי רזרבה איזה פל מתאים למנוע הזה?
רציתי לדעת לפי מה קובעים לאיזה מנוע איזה דלק לפי אחוזים יתאים.?
ולמשל לי יש מנוע OS46AX איזה דלק יתאים?
ובקשר למנוע גם אני רוצה להזמין פלגים שיהיו לי רזרבה איזה פל מתאים למנוע הזה?
ישראל.
האחוז בדלק זהו אחוז הניטרומתן.
למנוע שלך מתאים 5-10 אחוז תלוי בביצועים שאתה מעוניין להפיק מהמנוע.
אחוז הניטרומתן משפיע גם על סוג הפלאג שנדרש להתקין במנוע.
נערך לאחרונה על ידי Menash; 19-10-2011 בשעה 17:38:25.
הא? איפה היית עד עכשיו?
דלק למנועי להט (Glow engines) מכיל 3 רכיבים עיקריים: שמן, נִיטְרוֹמֶתַן (בקיצור; ניטרו), והשאר מתנול (בתוספת דטרגנטים, נוגדי הקצפה ונוגדי שיתוך).
האחוז עליו מדברים הוא שיעור הניטרו בדלק.
ככלל, תוספת ניטרו פירושה תוספת כוח ושיפור באמינות המנוע; אבל בו זמנית גם עלייה מהותית בצריכת הדלק ורגישות יתרה לדטונציה (בעירה פתאומית ולא תקינה של הדלק, העלולה להעמיס את חלקי המנוע ביתר, לגרום להתחממות-יתר ולשבור חלקים).
ככל שלמנוע יש יחס-דחיסה גבוה יותר, כך יש להפחית את שיעור הניטרו.
מנועי שתי-פעימות של רוסי, MVVS, ווברה וסופר-טייגר ישנים, כדאי להפעיל עם 5% ניטרו.
מנועי OS ודומיהם יפעלו גם הם עם 5%, אבל הם יכולים לפעול גם עם 15-20% ניטרו (קרא בהוראות מה המקסימום המותר).
מנועי ארבע-פעימות של סאיטו עובדים היטב עם 15% לפחות ומנועי YS עם 20% לפחות, OS ודומיהם עם 10% לפחות ואֶנְיָה מסתפק גם ב-5%.
שיעור השמן הדרוש יכול להיות בין 16% לבין 23%, כשמנועי קדח קוני ללא טבעת דורשים שיעור ניכר של שמן-קיק (השאר סינתטי), בעוד שמנועי טבעת יפעלו טוב יותר עם פחות שמן-קיק; ולאחדים (YS) מומלץ שמן סינתטי בלבד (אני מוסיף גם להם 1% שמן-קיק).
מצתים אינם אמורים להישרף, אלא אם אתה עושה טעויות!
יש לי מנוע MVVS 8.0 סמ"ק, שצבר כבר למעלה מ-120 שעות עבודה, עם המצת המקורי!
למנוע שלך דרוש מצת ארוך בחום בינוני, כמו ה-LC4. ה-OS #8 הוא בחום המתאים, אבל קצר מדי באורכו הבינוני.
אוקיי ומאיפה אני יכול להזמין את המצטים האילו?
וכדאי לי להזמין לפי מה שהבנתי ממך בין 10% ל20% אז נראה לי אני אזמין 15% באמצע
ישראל,
אתה מתחיל; לא מומחה.
5% עד 10% יספיקו. הרי לא תרצה לוותר על זמן לכל טיסה, או חלילה להיתקע בלי דלק כשהטיסן רחוק ממך.
מַצֶת תוכל להזמין מהאתר של טאוור, כפי שמופיע בקישור שבהודעתי הקודמת (הקלק על ה-LC4), או לשלם הרבה יותר ביוקר בחנות בישראל.
תוכל גם להזמין את ה-K&B-1L, בחר ב-7311, הזמן 12 והם יעלו לך $4 כל אחד + משלוח.
יש חנויות שאפשר לקנות בארץ כי אני מזמין דברים רק מEBAY והובי קינג יש חנויות בארץ שמוכרות את הפלגים המתאימים?
ברור שיש חנויות בארץ, רק שרובן ככולן יקרות לפי כל קנה מידה.
הזמנה מכל מדינה בחו"ל, כולל הוצאות משלוח ומיסי-יבוא (כשהם חלים), לרוב יוצאת זולה יותר.
זה פלאג מתאים ?
http://www.ebay.com/itm/OS-O-S-8-No-...ht_1617wt_1266
ישראל, קרא משפט אחרון לתגובתו הראשונה של דר.
שם תמצא תשובה לשאלתך...
דר, אני לא יודע לגבי מצת ארוך ב46AX אבל יש אנשים שמטיסים יפה עם פלאג מס 8 של OS.
מנשה,
מצת נשרף מהתחממות-יתר של הסליל שלו, או מעוצמת הדף של דטונציה.
זה לרוב קורה מתערובת ענייה מדי, או מעומס רב מדי (מדחף גדול מדי), יותר מדי ניטרו בדלק, יחד-דחיסה גבוה מדי, טמפרטורה סביבתית גבוהה מדי, מצת חם מדי למנוע ולפעמים גם משיעור נמוך מדי, או מאיכות ירודה של שמן בדלק.
כפי שאתה מבין, כמעט כל הסיבות הן שגיאות של המשתמש.
עמוס,
ראש המנוע של OS.46AX וכמעט של כל מנוע אחר מעל 4 סמ"ק (25.), כוללים הברגה בעומק כזה שיתאים למצת ארוך להיות מהודק כשמשטחו התחתון מפוּלס עם תא-השריפה.
לכן, המצת המתאים הוא מצת ארוך...
אבל משום מה, OS מייצרים את כל המצתים הממוספרים שלהם (#8, #7, #6 (פעם היה A3) ו-#10 (פעם היה A5)) עם הברגה קצרה מדי; אורך בינוני... כן, גם ה-#8 הפופולרי כל כך ממוקם כשהוא שקוע בתא-השריפה ומקלקל את צורתו...
החום האפקטיבי שלו פוחת (למרות שדרגת חומו זהה לזו של ה-LC4)....
בקיצור, איני מבין מדוע OS עשו את זה.
למרות הפופולריות של ה-#8, ה-LC4 הרבה יותר מתאים ממנו, מתפקד טוב יותר והוא זה שצריך להיות הכי פוֹפוּלרי (בהיעדר K&B-1L ,Novarossi C6-S ,Rossi R4 ואחרים...).
אולי מחירו הגבוה מעודד את OS למכור יותר ממנו....
לכל מי שעדיין לא הבין את משמעות אורכי הפלאגים,
![]()