אני מתאר פה במילים עדינות ורק חלק מחוויות קנייה של בחור נחמד מאוד שרק נכנס לתחום.
הסיבה שאני עצבני היא שמדובר בבחור שכן עשה שיעורי בית וקיבל הכוונה של מה באמת יתאים למתחיל. הנ"ל קנה טיסן דמוי טריינר, 1.3מ' כנף שנראה מרשים. הטיסן כלל את כל האלקטרוניקה פרט לשלט ומקלט. עוד לפני שנפגשנו אמר הבחור כי אחד מהסרוואים שקיבל דפוק, ובכדי לא לעכב - השגתי סרוו, לא נורא.
כשהרכבנו הכל בשטח ראינו כי גם הפרופ לא נסגר כמו שצריך, משום מה יש שם נעילה עם שני אומים שהפתיחה שלהם היא בכיוון סיבוב המנוע. מפחיד קצת (לא אותו כי הוא לא ממש מבין את הבעיה הרצינית כאן) אבל לא משהו שאי אפשר לאבטח עם דבק (יש שיגידו עם לוק טייט ויש שיגידו עם CA). בכל מקרה, המנוע מרגיש מוזר, לא מסתובב בחופשיות, אולי נוגע בקאוול? לא.
במבט ראשוני הכל, פרט לרשרוש במנוע, נראה מוכן לטיסה, רק לוודא שהמנוע מסתובב לכיוון הנכון ונותן באמת כוח סביר. אבל... מדליקים, והמנוע לא ממש מסתובב, מרגיש כאילו יש בעיית טיימינג, אבל לא בדיוק, המנוע זז חצי מ"מ כל פעם בקירטועים לא אחידים, לא משנה היכן כבר הסטיק (גם באפס). הבחור אומר שיש לו בקר אחר, ממש במקרה חבר שלו הביא לו ספייר. אני מנתק את המגעים בין המנוע לבקר ופה באה ההפתעה הכי גדולה (ילדים, הסתכלו בתמונה והגידו מה לא בסדר). החיבורים נראים כמו חיבורים של פצצה מאולתרת. פשוט זוועה. אלו לא קונקטורים אלא שני זוגות חיבורים דמויי נקבות מברזל דק מצופה כאשר האחד מצ'וקמק יותר מהשני (החיבורים של המנוע מצוקמקים פחות וכך הנקבה של הבקר מצליח להיכנס, אבל אין מגע מסודר בין שניהם). הם לא באמת יושבים טוב והסיבה שהם לא התנתקו קודם היא שהם במקום צפוף המונע מהם ניתוק. משחק עם החיבורים (החזקה בזווית של הכי רופף מבינהם) גרם לכך שעכשיו המנוע מסתובב כמו שצריך.
הבחור כ"כ רצה להעלות אותו לאויר, שהשתכנעתי שכדאי לחזור הביתה, להלחים קונקטורים נורמליים ואם הכל יהיה בסדר אז נלך לשטח שוב ונעשה טסט. הכל הולחם, מחברים, אני נותן מצערת (ללא פרופ) המנוע מסתובב... אני מעלה עוד מצערת.... ופתאום זיק, המנוע נתפס ולא מסתובב יותר..... פירוק המנוע מהתושבת הסביר את החיכוך שהרגשנו כל הזמן. כמו שאר האלקטרוניקה בטיסן, המגנטים מחוברים בדבק זוועתי ושניים מהם כבר התנתקו, אחד היה כ"כ חופשי שהוא היווה מעצור...
אכזבה, היום לא נוכל להעלות אותו לאוויר.
הסיפור הנ"ל מאכזב מאחר ומדובר בטיסן למתחילים שנקנה פה בארץ, אבל רק לא מתחיל יוכל לסדר את כל התקלות שבאו עימו כבר מהחנות. אני לא יודע עד כמה כדאי לרשום את שם החנות (ואם בכלל מותר) אבל זה פשוט מאכזב. סוף סוף טיסן שנמכר למתחיל שאינו איזה אקסטרא 300 קטן ועצבני, אבל כל האלקטרוניקה מהסרוואים דרך הקונקטורים בין הבקר למנוע ועד המנוע עצמו פשוט זוועה שמראה על זילזול בלקוח ובמוצר המסופק לו. לא ציינתי את הפרופ שהגיע שלדעתי מתאים יותר ל-Slow flyer או טיסן 3d, כי עם זה עוד אפשר להיסתדר.
נשיג לבחור מנוע נורמלי, ונקווה שיעלה לאוויר בהקדם. מתברר שההדרכה לא צריכה להתחיל מאיזה טיסן לבחור בחנות, אלא לבוא לחנות עם המתחיל, לפרק כל בורג בטיסן שמוצע ורק אז לאשר קנייה. מצחיק שמהסיני ניתן לקנות בעיניים עצומות ופה בארץ צריך להעביר את הטיסן במ.מ.מ. לפני הקנייה.
תהנו מהתמונות.
שחר