אני לא מומחה אנטנות אבל יש כאן כמה הבנות שרציתי לחלוק. במידה וישנם אי דיוקים אפשר לתקן ולהאיר (או בסדר הפוך).
בדרך כלל אני מטיס עם אנטנות סטנדרטיות. לאחרונה הייתי זקוק לאנטנה קטנה יותר מהרגיל וגם ברגישות טובה יותר.
הכיוון הוא ללכת על אנטנה אומני, תזכורת: משדרת לכל הכיוונים בייגלה באופן שווה.
מה הבעיה ברגישות גבוה?!
1. האנטנה נהיית ארוכה יותר (באומני).
2. החור בביגלה נהיה גדול, הבייגלה נהיה שטוח.
תמונות אומני שלושה ושמונה dBi.
היוות ומדובר בכלי שטס מאוד נמוך אין לחור משמעות גדולה, ההפך עדיף לרכז את האנרגיה סביב לכלי בדיסקה צרה יותר.
בעיקרון אורך אנטנה הוא חלק מאורך הגל (חצי, רבע, שמינית). אורך הגל שווה למהירות האור חלקי התדר.
עבור אנטנה 900 מגה גרץ זה בסביבות 70 מ"מ. החישוב הזה נכון לגבי תנועת אור בריק ועוד כל מיני גורמי השפעה..... ישנם כל מיני אתרי עשה זאת בעצמך שנותנים את המספר "המדוייק" אבל מניסיוני ושל אחרים המספר הזה ממש לא מדוייק.
בדאונים השיטה הייתה לקחת אנטנה ארוכה יותר מהדרוש, להתרחק עד כניסה ל FS ואז לקצר בכמה מ"מ את האנטנה, שוב להתרחק ושוב לקצר. ממשיכים עד אשר מפסיקים לקבל שיפור. אצלי בDLG האנטנה המייטבית היא באורך 40 ס"מ, שזה לא מכפלה של כלום (כמו שנהג קולגה שלי לומר "איבדנו אמון באקדמיה"). לאחר דיון מעמיק עם מעיין, הוחלט לכייל את האורך הסופי פשוט לפי עוצמת האות בדומה לDLG. רק שבוידאו אין FS וקשה לקבוע מתי היטבנו.
הביטוי לעוצמת האות הוא RSSI. זה מתח אנלוגי שמוציא המקלט. משרעת המתח והרזולוציה משתנה ממקלט למקלט. בחלק גדול מהמקלטים המתח נע בין 3V לאפס קליטה לבין 1V בקליטה מכסימאלית (כן זה הפוך, זו לא טעות).
מקובל לחשוב שהמספר הזה הוא לא מאוד מייצג, אבל המנגנון הזה הוא זה שמפעיל את הFS במקלטי ה RC אז נראה לי שאפשר להתייחס עליו כמראה כיוון.
לקחתי מקלט וידאו וחיברתי מד מתח לרגל הRSSI. רוב המקלטים הם של חברה בשם AIRWAVE, ז"א שרגל מספר 9 (מצד האנטנה) היא הרגל הנכונה.
בדקתי אילו מתחים מתקבלים באנטנה טובה. קיבלתי בין 1.03 ל3V.
ברשת מצאתי אנטנה בצורת V, היא מאוד מקובלת לאחרונה וגם נמכרת בכמה אתרים. המפתח בV הוא של 120 מעלות.
ההגבר המתקבל הוא טוב יותר מאנטנות ה 3 dBi. היא קצרה וקלה יותר.
החומרים:
מאריך אנטנה 2.4 מהסיני
GLASEPOXI, חומר דומה לזה שמייצרים ממנו מעגלים מודפסים.
וכמובן קצת דבק חם (ערובה להצלחת הפרוייקט)
מפרידים בין הסיכוך לחוט המרכזי. מה שעושים הוא: דוחפים את הסיכוך כלפי מטה, הוא מתרחב ומאפר לראות את החוט המרכזי. בעזרת סיכה לא חדה מושכים אותו החוצה.
המידות מתייחסות מנקודת ההפרדה בין הסיכוך לחוט המרכזי.
הכנתי V של 120 מעלות בעורך של 80 מ"מ כל זרוע.
הדבקתי הכל והתחלתי למדוד.
הצבתי משדר במרחק של 20 מטר בערך ומדדתי איזה RSSI מתקבל באנטנה קנויה באיכות טובה. לא לעמוד קרוב מידי, זה משבש את הקריאה.
בשלב הזה חיברתי את האנטנה החדשה ולשמחתי קיבלתי RSSI בערך גבוה יותר, התחלתי לקצץ וראיתי איך המצב משתפר.
בסופו של דבר, האות הטוב ביותר התקבל בסביבות 63 מ"מ, קצר ב 10 מ"מ מהחישוב.
אנטניציק
נ.ב. מעיין האנטנה בתמונה היא בשבילך.