אז, אני מאד אוהב את האורורה 9 שלי ומאד מאד מרוצה ממנו, אבל לאור צעדיי הראשונים בתחום הפלייברלס התחלתי לפזול לכיוון משדרי ספקטרום / JR שמתממשקים ישירות למערכות המובילות כיום. אני לא רץ להחליף רדיו, אבל יש לי מחשבות שאולי בקומבו הבא (זה ייקח זמן, רק עכשיו התחדשתי ב450 פרו, אבל עלול לקרות בטווח הנראה לעין) אני אתחדש בסופר קומבו שכולל גם מערכת רדיו חדשה. והסדרה החדשה של JR נחשבת לספינת הדגל כיום להבנתי, ומכאן העניין...
ברשותכם, אני לא מעוניין להתחיל פה שרשור של מלחמות שלטים מה הכי טוב ואיזו שיטת שידור הכי מוצלחת. ההתעניינות שלי בJR היא פרקטית, מבחינת שיטות השידור אני נוטה להאמין שכל שיטות השידור המודרניות הנהוגות בחברות המובילות מספיקות לצרכיהם של 95% מהמטיסים. השאלות שלי הן פרקטיות לבדוק האם משדר JR מהסידרה החדשה יתרום לי משהו במובן הפרקטי כי ברמת נוחות התפעול, איכות השידור, תחכום ופונקציות וכל היתר - אני מאד מרוצה מהאורורה. אז יאללה, לשאלות:
1. האם המקלטים בשיטת השידור החדשה של סידרה זו של JR משתמשים במקלטי לווין כמו במקלטים של ספקטרום? אם כן, היכן קונים אותם ומה עלותם פחות או יותר? ובכלל, היכן קונים מקלטי לווין מקוריים של ספקטרום? כי חוץ ממקלטי לווין אורנג' מהסיני מצאתי רק אתר אחד שמוכר מקלטי לווין מקוריים של ספקטרום והם עלו כמו מקלט טווח מלא לאורורה 9 שלי; וזה נראה לי תמוה.
2. מה עלותם של המקלטים (שוב, פלוס מינוס) בשיטת השידור החדשה? האם מקלטים התואמים לשיטת השידור הקודמת יעבדו עם המשדרים בגרסא החדשה או שנדרשת החלפת מודול לשם כך? שזה מן הסתם לא נותן כלום. אבל נדמה לי שפשוט קראתי איפהשהו שהמודול של שיטת השידור החדשה תואם גם למקלטים בשיטת השידור הקודמת?
3. האם המשדרים בשיטת השידור החדשה מתממשקים עם מערכות הפלייברלס המובילות כיום? - VBAR, BEASTX, 3GX? האם נדרשים לכך מקלטי לווין? אני יודע שמשדרי שיטת השידור הקודמת של JR ושל ספקטרום היו מתממשקים למערכות אלו עם מקלטי לווין..?
4. באותו הקשר, האם משדרים אלו עם שיטת השידור החדשה יעבדו עם מסוקים וטיסנים אחרים שמתממשקים כיום עם משדרי ספקטרום וJR בשיטת השידור הקודמת? למשל BLADE 130 PNF, BLADE MCPX וכו'? (ראיתי גם טיסנים כאלו אבל שמות אני לא זוכר כ"כ)
5. האם קיימים מקלטים תואמים זולים שמתממשקים למשדרים בשיטת השידור החדשה? כמו מקלטי אורנג' של הסיני? האם מקלטים תואמים שהתממשקו למשדרי ספקטרום ולמשדרים בשיטת השידור הקודמת של JR יעבדו גם עם המשדרים בשיטת השידור החדשה? (הדיון איננו אם זה כדאי או לא, אלא שאלה פרקטית, כן או לא תואמים)
6. שאלה לבעלי המשדרים מהגרסא החדשה - עד כמה אתם מרוצים מממשק המשתמש, מהנדסת האנוש וכו'? האם מעבר לערוץ שידור נוסף ישנם הבדלים משמעותיים נוספים בין הXG7 לXG8?
כמובן אם ניתן יהיה להתייחס בתשובות לשיטת השידור החדשה ביחס לקודמת וביחס לשיטות שידור מובילות אחרות כיום זה בכלל יהיה נהדר, אבל הדגש בשאלות שלי הוא על הצד הפרקטי כפי שהסברתי בהקדמה.