בכל פעם שהיתי יוצא להטיס את הF3J שלי, היתי מתבאס כי כל ההתעסקות מסביב (הרכבת הטיסן לוקחת הרבה זמן, פריסת וקיפול הווינץ' זה סיוט, להביא את המצנח אחרי כל הטסה) ולמעשה אחרי שהתחרתי שנה וחצי (ואפילו סיימתי במקום ה-4 בגמר) הפסקתי להטיס את הדאון גם בתחרויות וגם באימונים\הטסות כיף, בשנתיים האחרונות הדאון טס רק פעם אחד וגם זה היה כשגיל ביקש שאביא את הווינץ' כי הוא רצה להטיס את הדאון שלו.
לפני כמה שבועות החלטתי שהגיע הזמן לחשמל אותו, כי ככה הוא סוף סוף יראה קצת אוויר ולא ישכב בארון ויצבור אבק!
מבחינת הבניה הדאון יהיה מוכן ומאובזר לתחרויות, אבל בזמן הקרוב אני לא אתחרה בתחרויות F5J.
הדאון ישתנה ב-2 דברים עיקריים - "ברית מילה" לחרטום והדבקת Firewall למנוע, הזזת הסרוואים שמפעילים את הזנב מהחרטום לתוך המייצב כיוון.
התחלתי עם ה"ברית מילה"
הכנתי את הFirewall שיתאים למנוע שלי, והדבקתי אותו עם דבק מבני לחרטום (יש דבק גם מבפנים וגם מבחוץ)
מערכת הכח שבה אני הולך להשתמש היא מנוע Hacker b40 19L עם גיר, בקר Kontronik 40A, פרופלור מפלצת Aeronaut CAM 18X11, ספינר אלומיניום (שלא ישבר בנחיתות) וסוללה זבל סינית Nano Tech 850 mah, 4S, 45C (פעם ראשונה שיש לי בבית זבל סיני, מקווה שלא תפוצץ לי את הבית).
כדי להדגיש עד כמה שהפרופלור הזה גדול, צילמתי אותו ליד פרופלור 12X6
איתן.