אני יודע שלחלק מהחברים הטיסן הזה נראה כמו עוד טיסן ואולי גם לא כזה מרשים כמו הטיסנים הצבעוניים של היום..
אז אני רוצה להבהיר משהו..
הקוגר (לחדשים ולמי שלא מכיר..)היה אחד הטיסנים הפופולארים בארץ, בזמנו קראו לתופעה "הקוגרמניה",בקיצור קלסיקה ונוסטלגיה,
קיט נגריה של חברת SIG האמריקאית.
כן,כן, פעם היו בונים קיטים מערימת לוחות עצים, לא היה "טיסני פאזל" כמו ביקסלר למינייהם, וזה לא היה מזמן כול כך..
(טוב שיש כאלו שעוד בונים כך היום, זה היה חלק בלתי נפרד מהתחביב היפה הזה, היום כבר לא חייבים..אבל כדאי לנסות..)
אז את הקוגר קניתי בתקופת הטירונות שלי..די מזמן, הייתי די אופטימי לבנות דבר כזה בתקופת הצבא וזה באמת נמשך לאורך שנה וחצי..
הסבר קצר: אתה קונה קופסת קרטון עם תמונה יפה של טיסן, מגיע הבייתה, פותח את הקופסא ורואה ערימה של לוחות בלזה בעוביים שונים,
בדיוק כמו שמוכרים עדיין בחנויות טיסנים, בנוסף יש קאול ומוטות ברזל לייצר פושרד וכן נסע, אה ודבר אחרון, חוברת ארוכה בשחור לבן ובמידות אינצ'יות (אמריקאים מתנשאים), בסוף החוברת כתוב "בהצלחה"
.
אז העונות חלפו, העלים נשרו, הציפורים נדדו ואפילו עליתי בדרגה.. עברה שנה וחצי וזה נגמר..ו..אופסן בארון למשך מספר שנים דו סיפרתי..
אוקי, החשמל הגיע לתחביב..
הוצאתי את היצירה שכבר מזמן איבדה את הפופולאריות שחוותה בשנות השמונים..הצבע הלבן הפך צהוב ולמרות שהתנאים היו ממש "עניים" באותה תקופה, הבנייה יצאה ממש טובה. ואני מתכוון לסכין יפנית, נייר שיוף, סרגל, דבק נגרים ואפוקסי 30 דקות..וכן, אין CA וזרז ברשימה..
כול יום הדבקתי דבר אחד..
הצביעה נעשת עם פוליאור ומכחול! כולל הסכימה, לאט ובעדינות.
ישנתי שבועות עם הדבר פולט רעלים הזה בסלון וכול בוקר קמתי עם כאב ראש.. תחביב קשה..בית ספר עשה לי הטיסן הזה..
טוב, לעניין..
אחרי שהוצאתי אותו עשיתי לו צביעה מחדש קצת תיקונים בציפוי (בוא נגיד שמונוקוט זה לא..),
אפילו את הספינר המקורי צבעתי שיתאים בגוון לאדום בטיסן, יצרתי תושבת למנוע חשמלי, עשיתי את כול החשבונות והזמנתי סטאפ נחמד.
אז ככה, הסטאפ כרגע עובד על סוללת 6 תאים 5000מיל', בקר 200A פרופ 12X12,
אבל המנוע ששמתי יכול לקבל 8 תאים עם אותו פרופ, כך שיש לאן לעלות.
כיוון שהבקר שיש לי מתאים ל-6 תאים התחלתי "ברגוע" עם 6 תאים..המשקל סופי של הטנק הזה הוא כ-3.5ק"ג.
מהירות שנמדדה עם הסטאפ הנוכחי, עובר את ה-200 וקצת, נחמד לבנתיים. עם 8 תאים נקבל עוד, אבל הוא סוחב בלי בעיה גם כך..
"טיסן בוקר"-כזה שמגיעים למנחת בבוקר ורוצים להתחיל עם טיסת בוקר רגועה לפני קפה ראשון..![]()
זהו.. הנה תמונות מלפני, קצת מתהליך השיפוץ ובעיקר אחרי..
אה, סרטון של הבובה..כדאי ב-HD..