HK Bixler 2 vs. Skywalker Sirius fpv
אני מחפש לאחרונה טיסן ייעודי לfpv; זה אחרי שהתחלתי בתחום עם פאן קאב שהוסב לfpv, אני מטיס בשנה האחרונה רחפן fpv, ולאחרונה היה לי נסיון לא מוצלח עם swift ii שהוסבה לצב״ר. אני כעת מחפש טיסן יציב, שמסוגל לטוס לאט (30 קמ״ש נניח) ולשמור על יציבות אבל גם מסוגל לפתח מהירות גבוהה יותר פה ושם (נניח 70-80 קמ״ש), שמסוגל לשהות באוויר 20-30 דקות ולגמוע בזמן הזה טווח של עד 5-6 ק״מ לשלב ראשון (כאמור יש לי כבר נסיון מסויים בfpv). עוד ציפיות: שיהיה קל ונוח להמראה ונחיתה, גם במקומות שאין בהם מסלול מסודר, במחיר של עד 100$ לגוף כולל המשלוח (לא כולל סטאפ וציוד fpv). נחוצה יכולת לנשיאת משקל מתונה - כלומר שמעבר לסוללות ולסטאפ הטיסה והצב״ר אני מצפה שיהיה מסוגל לשייט בנוחות גם עם תוספת משקל של מצלמת HD קטנה כגון גופרו או AEE magicam SD23 (שיושבת לי גם על הכוונת); עדיין אין כזו, אבל אני מתכנן שתהיה בהמשך.
רצה כאן במקביל השוואה קודמת בין פלטפורמות גדולות ו״כבדות״ יותר; ההשוואה שאני מתעניין בה בשרשור הנוכחי היא בין שני טיסני fpv ״במשקל בינוני״ שמאד דומים זה לזה, אבל עם כמה הבדלים... הביקסלר 2 והסריוס fpv; שניהם במבנה ובגודל דומה, עלות דומה, מתאימים לסטאפ דומה, ושניהם אמורים לשאת בקלות מצלמה כגון גופרו ולשייט בקלות את הזמן, המרחק והמהירות שאני מחפש. . תמוה בעיניי שכמעט ולא מצאתי סקירות השוואתיות ביניהם למרות הדמיון הרב, מצאתי רק סקירה אחת ברוסית שהצלחתי לקרוא בקושי עם המתרגם של גוגל.. הייתי שמח לשמוע מנסיונם של מי שמכיר.
זה התחיל מזה שהייתי כבר 90% סגור על קניית ביקסלר 2 עד שהדיון לגבי המקום המוגבל בבטן שלו (עקב הברגים לחיבור הכנף שעוברים בתחתית הגוף, וחוסמים גישה לחלק התחתון) בשרשור המקביל, עירער לי את הביטחון. לא כל כך הבנתי במה מדובר עד שראיתי את התמונה הזו:

ניתן לראות בבירור את התכנון העדיף בסריוס מבחינת גישה גם לחלל האחסון מתחת לכנפיים, וגם לאף לצורך מיתקון מצלמה בחזית (יש פתח ייעודי למצלמה בחלק התחתון של האף). עוד דבר שבולט לעין זה החופה הגדולה יותר בסריוס שמאפשרת תפעול נוח יותר של הציוד הממותקן בתוך האף. לא רואים בתמונות אבל הסריוס מגיע עם מגש דיקט נשלף לכל ציוד הfpv, אמורים למתקן עליו את כל הציוד ולפי הצורך פשוט למשוך הכל יחד החוצה. עוד יתרונות שמצאתי לסריוס- המקום למנוע רחב יותר, מאפשר יותר מרחב בחירה במנועים, מוט הקרבון בכנף הוא 8 מ״מ ולא 6 מ״מ כמו בביקסלר (למרות שקצר יותר מבביקסלר), מגיע מחברה עם רקורד מוצלח בתחום הfpv. ופיצ׳ר נחמד אחרון- הוא מגיע עם כן נסע שניתן להרכיב או לפרק בקלות, חוות הדעת אומרות שמחזיק יפה את משקל הכלי. חסרונות שאני מוצא לסריוס - ייצא לי קצת יותר יקר כי אצטרך לקנות לו מנוע ובקר, שעבור הביקסלר 2 כבר יש לי מתאימים; הEPO תואר היכן שקראתי כקצת פחות איכותי משל הביקסלר 2 מבחינת חומר הגלם עצמו והגימור שלו; אין מדפים, אבל אם דורות של מטיסי fpv צמחו על הביקסלר 1 עם מוטת כנף קצרה יותר וללא מדפים, אני מניח שניתן לחיות עם זה; חיסרון אחרון שאני מוצא, זה שמדובר בכלי קצת פחות מוכר.. לא מצאתי הרבה מה לקרוא עליו ואני לא בטוח כמה כאלו יש למשל בארץ, אם בכלל...
כמה כלים שחשבתי עליהם והורדתי כרגע מהפרק: ביקסלר 1.1 - מוטה קצרה יותר, הבנתי שמתקשה לשאת משקל של מצלמה נוספת; X5 - לא כל כך הסתדרתי עם הזריקה של הסוויפט 2, כרגע מעדיף שלא ללכת על כנף מעופפת; סקייוקר 1.68/1.8- גדול מדי עבורי, יקר, כבד; EPP FPV - גדול ומגושם מדי עבורי; HK Breeze 1.4m החדש מהוביקינג - אמנם עם מדפים וחופה ייעודית לfpv, אבל מוטה כמו בביקסלר 1.1 קצת קצרה מדי לדעתי, כמו כן השימוש בתצורה של פוד קלקר + בום קרבון מגבילה לדעתי את המרחק שניתן להרחיק את משדר הוידאו אחורה מהמקלט.
אשמח לשמוע חוות דעת נוספות... בעיקר ממי שמכיר את הסריוס..
נערך לאחרונה על ידי Friman; 21-08-2013 בשעה 08:43:42.
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9