שלום לכולם,
קצת היסטוריה.
לפני 20 שנים (בהיותי בן 15) רכשתי את הרכב הראשון שלי (ראלי 1:7 מנוע 21 הנעה אחורית).
אהבתי מאוד את התחום והשקעתי ברכב לא מעט (באופן יחסי לילד בן 15, כן..).
בזמנו נהגתי להסיע עם עוד חבר בחניה של הקיריון (מרכז קטנצ׳יק באותם הימים עם חניות אינסוף) ושאבתי מזה סיפוק.
לאחר מכן התקדמנו למפגשים בחוצות המפרץ (איפה שהיום אוטו דיפו), שם הסענו עם עשרות אנשים.
יש לציין כי רוב הזמן הסענו סתם בכביש וללא שום מטרה.
חלק לא מבוטל מהתחביב (בזמנו) היה שיפור ותחזוקת הרכב.
לאחר מכן הפסקתי למספר שנים עד שחזר לי הג׳וק והחלטתי לחזור לתחום בשנת 2002 אם אני לא טועה.
רכשתי רכב חדש (ofna monster pirate) שוב ניטרו 21, וחזרתי להסיע פה ושם במפגשים ובעיקר לבד.
היה נחמד אך משהו היה חסר, לא יודע לשים את האצבע בדיוק אך לא התרגשתי מלהסיע הלוך ושוב על אספלט וגם בשטח מיציתי דיי מהר.
בשלב מסויים שברתי ציריה (שכמובן לא ניתן להשיג בארץ.. לקח לעתיד) וניצלתי את ההזדמנות להזניח שוב את התחביב..
עברו עוד מספר שנים ושוב עשיתי קאמבק בקטנה (תרתי משמע) והפעם רכשתי venom mini giant 1:24 חשמלית משומשת (לפני משהו כמו שמונה שנים).
יש לציין כי דווקא אותה היה לי מאוד נחמד להסיע מאחר וקל מאוד לבנות לה מסלול מכשולים בכל גינה ממוצעת או אפילו בבית.
אך הגודל עשה את שלו ושוב פעם זנחתי את התחביב והרכב.
מפעם לפעם ניסיתי לחזור ולהשמיש את ה ofna.
לפני שש שנים סידרתי את הציריה, ניערתי את המנוע, וקפצתי לשטח להסיע את הבהמה.
לאחר חצי שעה נגמרה החגיגה עם בולם שבור..
לפני שנתיים סידרתי את הבולם (באופן דיי עלוב יש לציין), קניתי גלון דלק רענן ושוב יצאתי לשטח, רק בכדי לגלות שהמנוע סופר לא מכוון וגם לאחר נסיונות רבים לכוונו בשטח הרכב נכבה כל דקה.
הרכב שוב חזר למקומו במחסן..
ולאחר ההקדמה הארוכה (ותודה על הסבלנות) הגענו להווה.
לפני שבוע היה לי קצת זמן לשרוף במשרד וחיפשתי איך לנקות את המחשבות, טעות!
מפה לשם שוב נכנסתי לפורומים של rc, קצת יוטיוב ואופס, שוב מדגדג לי העסק..
כרגע שוב יש לי חשק לחזור לתוום אך עם רגשות מעורבים.
אני חושש שההתלהבות תרד לי מהר מהסיבה שאין באזור הצפון שום מסלול שיכול לעניין אותי.
כמו כן, להבנתי אין יותר מפגשים ואם יש אז זה של מספר ילדים על מגרש אספלט או כורכר. (לאיפה נעלמה הסצינה?!).
עכשיו אני מתלבט בין האפשרויות הבאות:
1. לנסות ולהשמיש שוב את ה ofna בעלות זניחה ולראות אם זה מדבר אלי? הסיכון הוא שהרכב ידרוש ממני כל כך הרבה השקעה בתחזוקה (מה שכיום כבר לא מעניין אותי) ושוב פעם יהיו רק תקלות מה שירחיק אותי שוב מהתחום.
2. לרכוש רכב חשמלי כגון thunder tiger MT4/ST4 ולראות אם אני נהנה שוב מהתחום. במקרה זה הסיכון הוא להוציא סכום נכבד ולגלות לאחר מספר הסעות שמיציתי ולהשאר עם משקולת נייר מאוד יקרה (קרה לי כבר עם אופניים ב15,000 ש״ח..).
במקרה זה הנטיה שלי היא ללכת על משומש במצב טוב בעלות נמוכה באופן משמעותי ( סביבות 1,500₪) או להביא איתי חדש מגרמניה/איטליה באחת מנסיעות העסקים הקרובה.
3. לשכוח מכל הסיפור ולחזור לתחביבים הנוספים שקצת הזנחתי (גלישת רוח לדוגמא).
יש לציין כי ההתלבטות הייתה קלה יותר אם הסצינה של מכוניות שלט בצפון הייתה חיה כבעבר עם מפגשים ומסלולי שטח! אך לצערי זה לא המצב (תקנו אותי אם אני טועה).
אשמח לשמוע את המלצתכם.
לחזור או לא לחזור, זאת השאלה..
ותודה שהגעתם עד הלום
אלון