תגובה: צריך המלצה לאנטנות מעגליות
יש שני סוגים של חיבורים (הברגות):
1. SMA
2. RP-SMA

לצערך למקלט ולמשדר שלך יש חיבורים שונים (אתה יכול לראות את זה בתיאור של כל אחד מהם).
זה אומר שאתה לא יכול לקנות אנטנות בסט של מקלט ומשדר, כי בסט תמיד לשתי האנטנות יש אותו חיבור. או שזה SMA או שזה RP-SMA.
אבל זה גם לא כזה קריטי כי בד"כ קונים רק אנטנת מקלט אחת, ומוסיפים עוד אנטנות משדר (במידה והן נפגעות או שיש לך רחפנים/טיסנים נוספים).
בכל מקרה אפשר לקנות סט ובנוסף גם מתאם אחד שיתאם בין SMA ל RP-SMA. למרות שעדיף בד"כ להימנע אם אפשר משימוש במתאמים כי הם מורידים את עוצמת האות.
דבר חשוב נוסף באנטנות עם קיטוב מעגלי, הוא הכיוון שלהן. יש אנטנות שהקיטוב שלהן הוא ימני (RHCP) ויש כאלה עם קיטוב שמאלי (LHCP).
חובה שלשתי האנטנות יהיה אותו קיטוב, אחרת הקליטה תהיה כמעט אפסית.
זאת הסיבה שאני מעדיף לקנות אנטנות בסטים, כי אני בד"כ קונה את אלה עם כיסוי הפלסטיק, ולא תמיד ניתן לדעת מה קורה מתחת לכיסוי (וזה גם לא תמיד מצוין בתיאור של המוצר).
האנטנות נבדלות גם בכיווניות שלהן. בגדול, יש אנטנות שמשדרות 360 מעלות (אומני) ויש אנטנות כיווניות. מדובר רק על אנטנות המקלט. האנטנות במשדר חייבות לשדר 360 מעלות מסיבות ברורות.
ככל שהאנטנה יותר כיוונית (אלומת קליטה צרה) ההגבר שלה יותר גבוה. מצד שני, בגלל האלומה הצרה, אפשר להטיס רק באזור הקליטה של האנטנה (רק מלפניך ולא מאחוריך לדוגמא).
אנטנות כיווניות מיועדות למי שמתכנן לטוס מאוד רחוק, או בשביל מי שיש לו מקלט עם יותר מאנטנה אחת (diversity).
לרוב המכריע של המטיסים, אנטנות אומני מספיקות בהחלט.
מדובר על אנטנות כאלה:

אני משתמש אך ורק באנטנות שעלותן לא עולה על 10 דולר לסט של שתי אנטנות. למה? כי הן עובדות מעולה אצלי והן בד"כ עמידות יותר מאנטנות שעולות פי 5 (והיו לי גם כאלה).
יש עוד המון לקרוא ולדעת על אנטנות, אבל זה הבסיס החשוב.
!Fly FPV - Don't be a LOSer