KIS - Keep It Simple
היי חברים,
אני כבר מתחיל להיות ממש רעב לחזור לתחביב, אבל ממש!
אני מתכוון להתחיל לעבוד על העניינים איך שאני חוזר ולכן פתחתי את הדיון הזה, הייתי רוצה שנגיע לתכונות הפלטפורמה האולטימטיבית להטסה פשוטה-KIS, מה הכוונה פשוטה?
בלי חצובות, בלי אנטנות ענקיות של 47.5DB, ובקיצור בלי הרבה בלאגן. אפילו בלי מצלמה מגומבלת. לבוא לשטח עם שלט, המשקפיים של איציק וארגז קנטנטן שבתוכו שוכב המטוס. להרכיב להטיס ולקפל חזרה.
אני הייתי רוצה להגיע לפטלפורמה שתוכל לתת לי את התכונות הללו:
1. ניידות באחסון - הייתי רוצה ללכת לטיולים עם ארגזון קטנטן בתיק, לפתוח, להטיס ולקפל חזרה - המטרה - יש הרבה מקומות שאליהם אי אפשר להגיע ברכב והם המקומות הכי יפים! כשמשלבים את זה עם טיול זה מדהים.
2. עמידות - בגלל שהולכים להטיס במקומות אהה.. מעניינים צריך שהפלטפורמה תהיה עמידה, מה הכוונה עמידה? שתשרוד נחיתות. את זה אפשר להשיג ע¨י פלטפורמה עדינה וקלת והטסה או ע¨י פלפטורמה חזקה ואז כבדה עם נתחיתות קצת פחות עדינות. לעומת מזל¨טים לנו יש ייתרון שלא צריך לדאוג לנחיתה אוטומטית ואנחנו עושים לעצמנו הנחות נחיתה על חשבון חוזק ומשקל.
3. יצור המוני - יש לי CNC, יש חומרים מרוכבים , אפשר לעשות ייצור יחסית טוב 1:1 כלומר החלפת כנפיים, גוף וכ'ו
אתחיל בתובנות שהגעתי אליהם במהלך הטיול שלי, אשמח אם יתפתח פה דיון ותחלקו עלי או תוסיפו.
1. ניידות באחסון
* זנב T חובה (אפשר גם מונובלוק אבל זה מסבך עניינים)
* מידות כנפיים - כל אחת מהן לא יותר מ 80 ס¨מ כלומר מוטה מקסימלית של 160 ס¨מ
2. עמידות
אני חושב שכנפיים מקוולר וגוף מ EPP ( או לפחות חרטום וגחון) זה השילוב האולטימטיבי (אני יודע שזה אולי נשמע מצחיק) - כנפיים קלות מקוולר עם קלקר-PRESS או בתבנית יהיו מאוד אוירדינאמיות. בכל המשחקים שלי ושל איציק תמיד קיבלתי זמני שהייה מטורפים כשהלכנו על כנף ¨חלקה¨ כלומר לא מפרופילים ולא מקלקר.
אפשרות לנחיתה עד אגם. צריך שהפלטפרומה תוכל לצוף בנחיתה על אגם - זה NICE TO HAVE בארץ אבל אני חושב קצת יותר רחוק...
יאללה חבר'ה בואו נתגלגל..
נ.ב
אגב.. אולי לצורך העניין הזה מסוק הוא בכלל הפלטפורמה האולטימטיבית.. מה אתם חושבים?