הי ליאור,
כל הכבוד על המאמר המושקע והחשוב הזה.
אין ספק שיש (לי ואני בטוח שגם להרבה אחרים) הרבה מה ללמוד ממנו.
הי ליאור,
כל הכבוד על המאמר המושקע והחשוב הזה.
אין ספק שיש (לי ואני בטוח שגם להרבה אחרים) הרבה מה ללמוד ממנו.
כל הכבוד ליאור
תענוג לקבל מידע איכותי שכזה
תודה רבה על ההשקעה.
ליאור סחתיין על ההשקעה!!!! כל הכבוד!!
צחי
בינינו...מי צריך את זה ??
אנחנו כבר בלי פלייבר..
סתם......
מאמר מיקצועי ומושקע לעילא ...
כל הכבוד ליאור.
המשך ככה.תרומתך לקהילה ראוייה לציון.
בברכה
עוזי
תודה לכל החברים על הפירגון,
שמח שהמאמר משמש אתכם!
ליאור
ליאור מאמר ממש ממצא ומקיף.
הרבה ידע זורם מהראש לאצבעות ומשם למקלדת והמסך.
וככה אתה משתף אותנו בידע הרב שלך!
המשך כך.
פשוט נהנתי לקרוא את המאמר, להשכיל ולהפנים.
דורון ריבניק.
יפה מאוד עבודה מושקעת
בכבוד רב,
שגיא אדיר
T-Rex 700N LE
V-Bar SL Pro
Ys 120 3D
DX8
תלמד מאתמול, תחיה את היום, תקווה למחר והכי חשוב תהנה מהחיים !
Fly Hard Fly Low Fly 3D All The Way
כל הכבוד ליאור! מאמר מושקע, כתוב ברור והאיורים\תמונות עושות את הכל להרבה יותר מובן.
בברכת נחיתות טובות,
אבי סירוטה
שלום ליאור,
ההבנה העמוקה שלך כמו גם הרהיטות בהעברת החומר מרשימים מאד. מאד נהניתי לקרוא, תודה!
לגבי המנגנון של הבל, או שהציור מטעה או שיש סתירה בין הציור להסבר או שאני פיספסתי משהו?
גם בציור של מנגנון הבל וגם בהילר משורטט שהעברת "כח ההיגוי" היא מהצלחת לפלייבר ומשם ללהבים, ולפי ההסבר "מישור הסיבוב" של הפלייבר עם המשקולות בבל אמור להיות "עצמאי" ונפרד מזה של הלהבים הראשיות?
מצאתי כמה צילומי תקריב יפים להמחשה:
http://cs.finescale.com/forums/785871/ShowPost.aspx
מעניין אגב, אם כל המנגנונים האלה רשומים כפטנטים שיצרני מסוקי ה-RC השונים נדרשים לשלם עליהם לחברות בל, הילר וכו' או למי שקנה אותם..
לפי הצילומים אני מבין ש"כח ההיגוי" מועבר ללהבים הראשיות דרך נקודת תמיכה בבסיס הפלייבר, מה שאני מניח שמשפיע קצת על הטייה מסויימת של הפלייבר (סוג של היברידי מוקדם?!).
כול הכבוד על ההשקעה
מעולה אין מילים!!!!!!
משעמם לך שם ***ח
נו תחזור אמרתה10??????????
אהלן אקי,
ראשית תודה על המחמאות!
לגבי שאלתך, אני לא מוצא סתירה בין השירטוט להסבר המילולי, אכן שתי המערכות מסתמכות על העברת הכוח מצלחת ההיגוי ללהבים דרך מנגנון הפלייבר.
ההבדלים העיקריים הם שימוש במשקולות בשיטת ה BELL ולא במשטחי עילוי פעילים (PADDLES) - הבדל שמשנה מאוד את יציבות המסוק לשינויים כמו גם את זמני התגובה שלו.
עוד הבדל חשוב לעמוד עליו הוא מע' השיכוך (DAMPNER) שבשימוש במע' ה BELL, ניתן לראות בבירור את הדבר בשירטוט - מע' זו גורמת למסוק להיות יציב מאוד בכל מה שנוגע לשינויי CYCLIC לא יזומים אך מיצרת עיכוב בתגובות המסוק ומגבילה את הטייס בכל מה שנוגע למשטר ה CYCLIC.
ניתן לראות את הדבר בצורה יפה בתמונה הזו:
ה- BELL, כמו ה- HILLER הן מע' היברידיות מוקדמות
הסיבה שהמע' ההיברידית נקראת גם BELL-HILLER היא מאחרת שהי מבוססת שתי המע' הקודמות לה.
מקווה שהנושא ברור יותר כעת,
ליאור
ממתין למאמר הבא![]()
בכבוד רב,
שגיא אדיר
T-Rex 700N LE
V-Bar SL Pro
Ys 120 3D
DX8
תלמד מאתמול, תחיה את היום, תקווה למחר והכי חשוב תהנה מהחיים !
Fly Hard Fly Low Fly 3D All The Way
בקרוב חבר יקר...
אני גם עובד קצת לפרנסתי בין המאמרים
אבל אני גם זוכר אתכם! והפורום הוא מבחינתי כלי ראשון לעזור לאנשים בתחביב, ולתת מהידע שיש לי - למרות שקיימים אלו שמנסים להציג אחרת.
אוטוטו ואני אפרסם עוד כתבה בסטנדרט זהה, אחרי יריית פתיחה כזו - לא הייתי רוצה להוריד את הרף...