היי חברים..
זוכרים את הדיון הזה?
http://www.efly.co.il/forums/showthr...F4%F8%E5%EE%E4
אז זהו.. שאני חושב שמצאתי את 'ה'פלטפרומה. הרבה זמן רציתי לעשות לי Multiplex FOX FPV, איציק הוריד אותי מזה בגלל הגודל הקטן של הפוקס אז עברתי למרלין. היום אחרי TEST FLIGHT FPV אני יכול להגיד שזהו הפלטפרומה הכי טובה שהטסתי. היא מתאימה בול, קטנה, קומפקטית, זריזה.
הבניה עצמה הייתה בנית מרלין סטנדרטית עד למנוע, במקום במנוע שמתי את החרטום שמקבלים עם מטוס לצורך הפיכתו לדאון צוקים. את המנוע מיקמתי על ראדום של אנטנה שהוסב לסנפיר גב שנשא בגאון את מנוע ה 30ג'ר האימתני שמשך 6 אמפר בשיאו.
לחלק התחתון של הסנפיר הדבקתי היטל של רוהסל כדי להגדיל את שטח ההדבקה עם גב המטוס.
אח"כ שייפתי אותו לרדיוס מלמטה כיד ש"יישב" על הגוף יפה.
למנוע הכנתי שיפוד שעשוי מסנביץ' של קרבון-דיקט תעופתי-קרבון-דיקט תעופתי-קרבון (5 שכבות) בקיצר משהו קל (1.8 ג'ר) שלא ישבר בחיים. אותו הכנסתי לתוך הסנפיר.
ההדבק של הסנפיר למרלין עצמו נעשתע עם ציאנו ומזרז - צד אחד המזרז וצד שני הדבק במהירות וזהירות. אח"כ חיזקתי עם כל החיבור עם רצועת פיבר עדין ב 45 מעלות.
התוצאה מפחידה.. קיבלתי כריש!
בנוסף מצאתי 2 טיפים של כנף ללא שימוש.. אולי בעתיד נחבר אותם
הדבעיה הכי גדולה עם כל הפרויקט הזה הייתה זוית המנוע. לתומי חשבתי שאצטרך זוית מנוע שתוריד את האף. בפועל התוצאה הייתה הפוכה. נדרשו 5 טיסות לפני שקיבלית את הזוית המנוע (המפתיעה) האופטימלית:
ההמשך היה להכין את תושבת המצלמה+המשדר. במרלין יש בעיה רצינית של מרכז כובד גם שהוא לא מוסב ל FPV ופה הייתה לי בעיה פי כמה. הרעיון היה פשוט, להכין תושבת שמלמטה תתלבש על המרלין ומהצד השני תיתן לי מישור כדי שאוכל למתקן את כל העסק.
לקחתי גוש רוהסל, מקדחה, קניתי ראשי שיוף שבערך מתיאמים לרדיוס המרלין והתחלתי בעבודה..
המטרה:
אח"כ עברתי למיתקון המצלמה + משדר הוידאו. בעבר יצרתי זוית פיבר ארוכה כדי לחוך ממנה פרוסות למתקונים. את הזוית הזאת יוצריך בין 2 זויות אלומינוית מהודקות.
חתכתי ממנה עם דרמל את מה שאני צריך והתחלתי בעבודה
אחרי שהמשדר קיבל מקום של כבוד עברתי למצלמה.. המצלמה הזו היא מצלמת כרטיס מעולה, מאוד קלה ומאוד איכותית (כפי שתראו בסרטון)
את ה BACKPLATE עשיתי מקרבון והשתמשתי בזויות הפיבר ממקודם+הדבקות
התוצאה מרשימה:
ביום שישי איתי4D עזר לי לעשות לעשות טיסת TEST חצי FPV כלומר עם כל הציוד ורק לבדוק קליטה והיום בצהריים אחרי תחרות כ F3J הטסתי אותו כבר סולו. אני עכשיו מעלה סרטון..
המון לאיציק רונן שעזר לי בפרויקט הזה כמעט בכל התלבטות חשובה.