HORIZON המפיצה הבלעדית של מוצרי JR/SPEKTRUM בארה"ב פירסמה לא משכבר הודעת אזהרה טכנית לגבי משדרי ה DX6I שלהם.
ההודעה רלוונטית למחזיקי משדרי DX6I עם קוד זיהוי מוצר מסדרות HA906X ו- HA907X.
את הקודים המדוברים ניתן למצוא בתוך תא הסוללה של השלט, על דופן התא - כמו שניתן לראות בתמונה הבאה:
או על קופסאת השלט המקורית, מתחת למדבקת בר הקוד - כמו שניתן לראות בתמונות הבאות:
![]()
הודעת האזהרה המדוברת יצאה עקב דיווחים מרובים במרכזי השירות של SPEKTRUM ברחבי ארה"ב ואירופה בדבר קצרים במע' ה DX6I שגורמים להתכת רכיבים פנימים.
הסיבה לקצר המדובר עפ"י SPEKTRUM היא ככל הנראה שימוש בשקע טריינר שלא בתקן ואינו מתאים לשלט. שימוש בכבל טריינר בשלט DX6I מהסדרות הנ"ל אם לטובת כבל חניך/מדריך, ואם לטובת סימולטור - יכול לגרום לקצר בשלט, שיגרום לפריקת זרם גבוה מהסוללה, ויגרום לשריפת רכיבים פנימיים בשלט.
SPEKTRUM טוענת שהצליחה למגר את הבעיה ולהחליף את הקונקטור הסורר, והנפגעים היחידים הם המשתמשים משתי הסדרות שצויינו מעלה - ומשתמשים אלו נדרשים לשלוח את המשדרים שלהם לבדיקה ו/או לתיקון אצל HORIZON דרך מפיציה הבינ"ל.
גם אם שקע הטריינר אינו מיועד לשימוש (ע"י כבל או סימולטור) SPEKTRUM ממליצה בחום לשלוח את המשדר לבדיקה / תיקון הבעיה, שכן לא ידוע על גרורות של הבעיה.
לכל משתמשי DX6I שלא מהסדרות המדוברות, אין מה לדאוג, ו SPEKTRUM טוענים שהבעיה אינה קיימת בשום סדרה אחרת.
ניתן למצוא טופס לשליחה ל- SPEKTRUM בדבר הבעיה כאן: http://ns.horizonhobby.com/nscontent...aign=spm091020
עפ"י הטופס, מחוץ לארה"ב וקנדה, אחריות טיפול הבעיה המדוברת מוטלת על המפיצים המורשים של SPEKTRUM.
טלפון בינ"ל לפניות הציבור של SPEKTRUM:
1-877-504-0233.