התשובה של גיא מצוינת, אוסיף כמה דברים:
ככלל בכל הקשור בRF ובודאי באותות לא מוגברים, עדיף לעבוד במרחקים קצרים ככל האפשר.
הארכת הכבל מוסיפה ניחות כפי שדובר ומשנה את העכבה ( impedance ) של המערכת, זאת אומרת שחלק מההספק חוזר וזה גורם לשתי בעיות: 1. ההספק המשודר יורד. 2. ההספק החוזר, מבשל את המשדר. ולכן, אם אין את הציוד הנכון לכייל את המערכת (משדר+כבל+אנטנה), הייתי משתדל לא לפצל בניהם.
אני מקבל את ההמלצה, בכ"א אני רוצה לבדוק הלכה למעשה כמה אני מפסיד.
בהיבט החימום, גם כאן, תמיד עדיף לדאוג לאוורור טוב סביב השדר. התחממות המשדר יכולה להוריד הספק ואפילו לשנות קצת את התדר במשדרים זולים.
פרסמתי בעבר טבלת מיקומי ציוד בטיסן, עיין בא שוב.
(אני מכיר את כל מה שכתבת בע"פ- תתחיל מעמוד 2 ישר כי עמוד אחד חבל לך על הזמן
) כמו שאזולאי אמר ונכון, ליד המקלט לא כדאי להניח שום ציוד אחר. למרות שהנחת נכון, הרחקת האנטנה תוריד את הסיכוי להפרעות (שוב, במשדרים זולים זה לא בטוח שהם בנויים נכון בהיבט EMC ).
התכוונת ל- EMI ?
כמו שגיא אמר, ישנם מגברי אות וידאו מאוד זולים ומומלץ לעבוד איתם.
זה נתון שלא קראתי קודם, חשבתי שצריך רק אם עושים פיצול וידאו, אפשר קישור למשהוא בסיסי ?
לגבי תחנת הקרקע. אני אישית ממליץ לעבוד עם דיברסיטי אבל לא ממש חובה כדי להתחיל. ותתחיל דווקא עם אומני, משום שבהתחלה אתה בעיקר תסתובב סביב עצמך עד שתרגיש נוח. כדי לא להיות לחוץ מכיוון האנטנה עדיף אלומה מעגלית.
להרים את האנטנה זה מצויין מכמה סיבות.
1. לרוב יש כמה סקרנים שמתרוצצים מסביב, וקרבתם לאנטנה עושה צרות (ככל שהתדר גבוה יותר, יותר צרות.
2. כל עליה במטר גובה פותחת את האופק בכ 3.5 ק"מ. זה לא אומר שזה הטווח שהוספת, זה אומר ששיפרת באופן דרמטי את איכות הקליטה בגלל גלים החוזרים בקרבתך, השיפור הוא גם בטווחים הקצרים.
כתבת את זה קודם איפה שהוא, אני מתכוון להרים את המקלט קרוב לארבע מטר(פשוט יש לי מוט טלסקופי כזה).
כמובן שלא מעריכים את הכבל בין האנטנה למקלט, אלה אחרי המקלט. הסיבה היא שהאנטנה מעבירה אותות במיקרו וולטים למקלט. אחרי המקלט האות יוצא ב1 וולט (פיק2פיק). ברגע שעובר אות מאוד חלש בכבל, כל הפרעה, אפילו הקטנה ביותר מחרבנת את הכל (זה הביטוי SNR, יחס האות לרעש), אחרי המשדר אין בעיה.
באיזה תדר וידאו אתה עובד?
5.8ghz (אני יודע שאתה לא ממליץ על התדר הזה, אבל יש לי תוכניות אחרות שבגללם בחרתי בו- אולי אפילו אצליח להפתיע את שועלי ה- FPV הותיקים שכאן)
אנטניציק
נ.ב. אגב, עדיף להתחיל עם ספוטר שיש לו תחנת קרקע טובה, אני מכיר כמה אנשים שישמחו לעשות פיקניק FPV