שמעתי מכל מיני מטיסים שהדלק PILOTAGE פוגע במנוע בגלל השמנים שלו, הם לא סינטטים לחלוטין וכו'. המליצו לי לעבור לדלק COOL POWER MV 10% עד עכשיו הייתי מטיס בדלק PILOTAGE AIR 5%.
מה אתם אומרים? המחיר של הדלק COOLPOWER יקר ב 25 ש"ח לגלון
שמעתי מכל מיני מטיסים שהדלק PILOTAGE פוגע במנוע בגלל השמנים שלו, הם לא סינטטים לחלוטין וכו'. המליצו לי לעבור לדלק COOL POWER MV 10% עד עכשיו הייתי מטיס בדלק PILOTAGE AIR 5%.
מה אתם אומרים? המחיר של הדלק COOLPOWER יקר ב 25 ש"ח לגלון
coolpower אכן יקר יותר מרוב הדלקים אך הוא בין הטובים אם לא הטוב ביותר, מטיס עם הדלק הזה שנים גם שתי פעימות וגם 4 פעימות שייקר משמעותית יותר אך אין פה שאלה כלל, לפחות מבחנתי.
עבור ל- coolpower ותחוש בהבדל.
א. לאיזה מנוע זה מיועד
ב. לא חשתי הבדל רציני בין crolpower ל pillotage
ג. רק דלק סינטטי זה לא כזה טוב ותמיד עדיף מעורבב
משום שלשמן לא סינטטי יש תכונות הצמדות טובות יותר
והסינטטי אין לא את התכונות האלה ולכן כשמשתמשים ברק שמן סינטטי המנוע נפגע מקורוזיה וכדומה.
הפילוטאז׳ הוא הראפיקון תחת מדבקה אחרת - בדיוק אותה תערובת.
מניסיון עשיר עם כל שלושת הדלקים שבשוק, קול פאוור-מאגנום-ראפיקון/פילוטאז׳ כולם עובדים אחלה, ההבדל היחידי הוא שעם הראפיקון חובה להשתמש בשמן After Run לאחר יום הטיסות כדי לשמור על המנוע, בעוד שהשניים האחרים שציינתי מכילים נוגדי קורוזיה וחומרי ״שימור״ אחרים בתוך התערובת ושומרים על המנוע באופן טבעי.
רק קולפאוור ולא אחרת![]()
Logo 700 extreme
Futaba-12FG
Futaba-6XH
דלק COOL POWER ככל הנראה הטוב ביותר
השתמשתי בהתחלה בדלק מגנום. גרם לי להתכה של ה BACKPLATE במנוע 4 פעימות פעמיים בשני מנועים שונים.
הייתי כבר מיואש, עד שהמליצו לי על COOLPOWER 20%.
מאז המנוע מרגיש כאילו עבר לגור באנטרטיקה.
יש לי מד טמפ., וההבדל בטמפ. המנוע לאחר נחיתה גדול.
כנראה שבדלקים האימרה הזו נכונה שבעתיים
WHAT YOU PAY IS WHAT YOU GET
עדות ממקור ראשון... ושכל אחד יעשה כטוב בעיניו. רק מספר פרטים למען הדיוק בעובדות.
אנחנו משתמשים בדלק רפיקון החל מהיום הראשון שהוא הגיע לארץ, שזה מספר שנים.
לפני זה היה לנו ניסיון של שנים עם cool power.
ראינו אנשים רבים בארץ ובעולם מטיסים עם שאר הדלקים המוכרים.
בסה"כ רוב סוגי הדלקים עובדים טוב.
עיקר הנזקים שנגרמים למנועים, נובעים לדעתי מכיוון לא נכון של מנוע, אחסון לא נכון של דלקים ואחסון לא נכון של מסוקים / מנועים (סביבות לחות וכו').
רפיקון איזו זקוק לשימוש ב After Run. לפחות לא יותר מדלקים אחרים. יש כאלו שיעדיפו להשתמש בזה עם כל סוג דלק ויש כאלו שלא. אנחנו לא משתמשים ב After Run, הטסנו עשרות רבות של גלונים בתקופה של מספר שנים, ומעולם לא היו בעיות קורוזיה / חלודה וכל דבר אחר.
השימוש ב-Rapicon מוריד משמעותית את טמפ' המנוע. מי שמעוניין, מוזמן אלינו לשטח לבצע השוואה. בבדיקות מסויימות הטמפ' בהשוואה לאחרים הייתה זהה, אולם לרוב נמוכה יותר משמעותית תוך שמירה על כח מנוע.
בסופו של דבר, אני מניח שלכל אחד יש העדפה של חנות בא הוא קונה בדר"כ, בנוסף זמינות ומחיר הדלק הם גם פרמטרים.
שיהיה לכולם שבוע טוב.