שחר הDS510 עם ראש הפלסטיק בהחלט מספקים את הסחורה. ראש מתכת עדיף, אבל סט השידרוג ל510 לגירים ממתכת די יקר. הטסתי חצי שנה עם הסרבואים הללו עם 3Gx והסרבואים תיפקדו עשר. גם על ה600 שלי יש לי סרבואים פוטאבה עם ראש פלסטיק והם עובדים יופי בינתיים, כבר שנה עם הפלייברלס.
מה שכן, אם וכאשר תרסק ותטחן גירים בסרבואים (מנסיוני בכל ריסוק של ה500 - לפחות באחד הסרבואים נטחן גיר), תשקול לשדרג למתכת. בעלות כל הסטים של הגירים מהפלסטיק שהחלפתי ב500 כבר יכולתי לשדרג את שלושת הסייקליקים למתכת

.
לגבי ראש - ראש הDFC הוא נמוך יותר מראש פלייברלס רגיל, ועם שליטה ישירה מהסוואש לגריפים. הראש הנמוך יותר מביא למהירות גבוהה יותר וביצועים חדים ומדוייקים יותר, אבל מעט פחות יציבות וסיכון מעט גבוה יותר לבום סטרייק. כל עוד אתה דואג להיות במהירות ראש נכונה ולא נמוכה מדי, מוודא שהדאמפרים שלך תקינים ולא מתפרע כמו משוגע עם הסטיקים, לא אמורה להיות לך בעיה של בום סטרייק. ועם מערכת פלייברלס טובה - מידת היציבות תושפע הרבה יותר מהכיוונונים של המערכת מאשר מהראש (רגיל או DFC), בוודאי שעבור מטיס חובב. בסיכומו של דבר, ברמת ההטסה שאתה מתאר אני מסופק אם תרגיש הבדל מהותי בין הראשים, בהינתן אותה מערכת פלייברלס בכיוונונים והגדרות זהים.
מבחינת תחזוקה: בראש DFC כמעט ואין מכאניקה - הגריפים זה הרכיב הנע היחיד. זה נשמע שולי, כי בראש פלייברלס בכללי יש הרבה פחות מכאניקה ביחס לראש פלייבר, יחד עם זאת המיסבים בנדנדות של ראש הפלייברלס ״הרגיל״ של אליין נוטים להידפק בשכיחות די גבוהה.
הסיבה לקנות ראש DFC לדעתי היא בעיקר פרקטית - חוץ מRJX (נדמה לי שזה השם.. הם נמכרים גם בהוביקינג בין היתר. ואלו ראשים לא רעים למיטב הבנתי) אף אחד כמעט כבר לא מוכר ראשי פלייברלס רגילים לTrexים... גם החקיינים מוכרים כמעט אך ורק ראשי DFC. הפועל היוצא הוא שכיחות החלפים לקנייה במידת הצורך...
מבחינת ראש של איזו חברה לקנות - לי על ה500 היה ראש פלייברלס ״רגיל״ של אליין ועל ה600 יש לי ראש DFC של אליין. שניהם באיכות מצויינת עם אפס חופשים, רק בראש ״הרגיל״ כאמור לא הייתי מרוצה ממיסבי הנדנדות שהייתי צריך להחליף פעמיים - שלוש בתקופה של חצי שנה (וזה לא שאני מטיס עשר סוללות ביום..). שתי חברות שנתקלתי בראשים טובים מאד שלהן הן טארוט (מHimodel) וALZRC (מRC711): טארוט- כיוונתי למישהו מסוק 500 עם ראש פלייברלס ״רגיל״ שלהם, ALZRC- היה לי מסוק 450 פלייבר שלהם וגם עזרתי למישהו לכוון מסוק 500 של אליין עם ראש DFC שלהם. הראשים של שתי החברות הללו מצויינים לדעתי, ומעט יותר זולים משל אליין.