לאור מספר הזמנות שעשיתי והרבה קשקשת בנושא החלטתי לחלוק עמכם מידע חוקי ולהכין מדריך קצר למכס.
תהיו מופתעים שלהרבה דברים בענף הטיסנאות יש פטור ! (ולא רק למנוע דלק במשקל עד ל 750 גר'...)
פעם אחרונה שהבאתי חבילה המוכס שאל אותי מה יש בפנים, אמרתי לו מנועים, בקרים סרוואים וכו'. אז הוא אומר לי "בקיצור, חלקי טיסנים" וגרם לי לשלם 12% מכס על דברים שיש עליהם פטור....
בפעם הבאה שאתם עושים משלוח ומגיעים לשחרר אותו מהמכס, תפרטו לאדון בחלון את תכולת הארגז לפי הקודים הבאים:
להלן הרשימה מאתר המכס: (הפריטים הנ"ל פטורים ממכס !!! )
* מנועי סרוו - פרק 85.01 סעיף 1010/7
לינק
* מנועי Brushless -מנועים אוניברסליים ז"ח/ז"י (AC/DC) שהספק המוצא שלהם עולה על 37.5 וואט ומשקלם מתחת ל 600 גר - פרק 85.01 סעיף 2011/4
לינק
* מנועי Brushed פרק 85.01 אבל סעיף 3151/7
לינק
* שלטי רדיו + מקלטים - פרק 85.26 מכשירים לבקרה מרחוק ברדיו - סעיף 9200/3
לינק
* לקרוא את ההערה בפרק ה FPV
* בקרי מנוע - לא מצאתי משהו מדוייק, אפשר לקטלג את זה תחת מעגלים מודפסים - פרק 85.34 אם מישהו מוצא הגדרה טובה יותר אז הוא מוזמן להגיד לי...
* מנועי שריפה פנימית + פרופלורים - מנועי בוכנה מהסוג המשמש לטיסנים המונעים בשריפה פנימית, שמשקל כל אחד אינו עולה על 750 גרם; מדחפים מהסוג המשמש לטיסנים הכוללים מנוע- 95.03 סעיף 0020/2
לינק
שימו לב לקטע הבא: כלי טיס. כן גבירותי ורבותי טיסנים ומסוקים הם כלי טיס (אמנם בלתי מאויישים אבל בכל זאת כלי טיס). אני רוצה לראות שהמוכס מקטלג את זה בתור צעצוע. אם זה טס בשמיים אז זה כלי טייס ! וכל טיסן מגיע עם אזהרה והצהרה שזה לא צעצוע !!!!
* דאונים - פרק 88.01
לינק
* מסוקים - פרק 88.02 סעיף 1100/8.
לינק
* מטוסים - שימו לב, כאן יש משהו מעניין, המטוסים מוגבלים בחוק שחל עליהם סעיף 30(א) (12)(ג) לחוק מס ערך מוסף לינק
כלומר לשינוע נוסעים ומטענים, אך קיימת קטגורייה ללא החוק פרק 88.02 סעיף 2090/0
לינק
לחובבי ה FPV: (מן הסתם יש צורך באישור של משרד התקשורת, מי שמתעסק עם זה נקרא פורסאן, בחור מאוד נחמד, יש למלא את הטופס שנמצא כאן :
ולפקסס למס' הטלפון שנמצא בפנים, תוך יומיים שלושה תקבלו אישור, אם אני לא טועה, מותר לייבא רק ציוד וידאו של 2.4 גה"ז ובעוצמה של עד 0.5 וואט. שימו לב שכל דבר שמשדר או קולט חייב באישור. קרה לי שמקלט טיסנים פשוט היה חייב באישור, והייתי חייב למלא עבורו נתונים של הספק שידור ורוחב פס).
* ציוד וידאו - פרק 85.25 : משדר וידאו - סעיף 5000/3. מצלמת וידאו - סעיף 8000/0. מקלטי וידאו - סעיף 6000/2.
לינק
* GPS - מכשיר עזר לניווט ברדיו - 9100/5
לינק
* מעגלים מודפסים - לצורך העניין - כרטיס FPV - פרק 85.34
לינק
יש מבצע על כורים גרעיניים
אחרי שהבנתם איך הכל מקוטלג, הנוהל הוא כזה: אתם ניגשים למוכס, הוא נותן לכם מסמך שאתם מעבירים למחסנאי, המחסנאי מוצא את החבילה שלכם במחסן הגדול, פותח אותה ונותן לכם את הקבלה מבפנים. את הקבלה הזאת אתם לוקחים ומעבירים למוכס אך לא לפני שאתם מסמנים ליד כל פריט את הקוד שלו.
אתם תצטרכו לשלם בכל מקרה את ה 15.5% מע"מ.
אני לא מציע לכם להצהיר על ערך אחר בתוכן החבילה, כי אם קורה משהו אז גם ערך הביטוח שלה יורד. בלי קשר לזה שזה לא חוקי, ותיכנסו לרשימה שחורה במכס ולבסוף תשלמו קנס.
מקווה שעזרתי.
אם מישהו רוצה לחפש משהו נוסף אז הדברים הרלוונטיים אלינו נמצאים כאן
רשימת הפריטים הכללית
נראה לי שזה רעיון טוב לנעוץ את ההודעה....