אני מטיס עם AIRTRONICS SD10G ומאד מרוצה ממנו. נמכר בארץ במחיר דומה למחיר חו"ל, מקלטים זולים יחסית, השלט הכי מהיר היום בשוק עם יכולת תיכנות הרבה מעל שלטים אחרים באותו תג מחיר.
היה לי שלט 9 ערוצים JR 9303 2.4 שמכרתי ובמחיר שמכרתי קניתי את השלט הזה. אני מאד מרוצה. בעיקר מהיכולות האין סופיות לתכנות המפסקים, כולל אפשרות להשתמש בכל אחד מהסטיקים כמפסק (אני משתמש בכך כדי להפעיל טיימר כאשר הסטיק של המנוע עובר נקודה מסויימת). השלט גם קל יותר בערך ב-100 גרם מהשלט של JR הקודם שהיה לי.
כל המפסקים הם מפסקי 3 מצבים וכולם ניתנים לתיכנות. ניתן לתכנת את השלט מבלי לשדר וכך לחסוך בסוללה ולהקטין בלאי, הסוללה ניתנת להחלפה בסוללת ליפו של 2 תאים ללא כל שינוי, ויש מי שנותן שירות בארץ.
הינה קישור לעמוד הרלוונטי בחברת AIRTRONICS שם ניתן להתרשם מהתכונות העיקריות של השלט וגם מהמראה שלו. גם בפורומים בחו"ל ( RUNRYDER ו-HELIFREAKׂ) ניתן למצוא אינפורמציה נוספת:
http://www.airtronics.net/airtronics_SD10G.asp
תכונות נוספות נחמדות שאהבתי כוללות 3 לחצנים לבחירה מהירה של עד 3 מסוקים ממאגר הזיכרון של השלט. כך כאשר רוצים להחליף דגם פשוט מדליקים את השלט תוך כדי לחיצה על הכפתור המתאים ולא צריך להיכנס לתיכנות השלט כדי לעשות זאת.
כמו כן יש אפשרות ליצור תפריט אישי ולהכניס לתוכו עד 10 פונקציות. כך בשטח כאשר צריך לבצע שינוי כמו שינוי רגישות או הגדלת טווח תנועה וכו', אני לא רואה לנגד העיניים את כל הפונקציות האפשריות של השלט.
פונקציה נחמדה שעשויה להיות שימושית אבל יותר מכל מדגימה את יכולות התיכנות של השלט היא היכולות לתכנת איזה ערוץ ישלוט על איזה משטח היגוי. כך אני יכול למעשה לחבר את הסרוואים למקלט מבלי להתחשב בערוצים ואחכ' לקבוע באמצעות השלט איזה ערוץ ישלוט על איזה סרוו (אני יכול לדוגמא לחבר את סרוו המיצערת לכל ערוץ, וכך לגבי כל סרוו).
בשלט יש אפשרות לקבוע שפונקציה תפעל ע"י מפסק מסויים או ע"י שני מפסקים, כאשר לגבי הפעלה עם שני מפסקים יש אפשרות לבחור שהפונקציה תפעל כאשר לפחות אחד מהמפסקים במצב המתאים (מפסק 1 או מפסק 2) או כאשר שניהם ביחד יהיו במצב המתאים (מפסק 1 וגם מפסק 2).
בקיצור, תבדוק ותתרשם.