ג
ג
052-3200015
אופיר אולי ספר לנו איזה טיסן זה ואולי אני יוכל לעזור לך
חיים גיל תעשה תרגיל
"If everything seems under control, you're not going fast enough" Mario Andretti
מעיין, מה ששמת בלינק אינו כנף דלתא כי אם כנף משוכה לאחור
http://en.wikipedia.org/wiki/Delta_wing
נערך לאחרונה על ידי דניאל דקל; 05-08-2011 בשעה 18:46:01.
אני רוצה לדעת נוסחה כללית,כמו שבכנף רגילה זה שליש כנף קדמית ..ככה אני רוצה לדעת במשוכה
מדובר בF-16 70 מ"מ שראית בבית אריה
052-3200015
מיקום מרכז הכובד שונה בהתאם לתכונות הטיסה של מטוסים/טיסנים שונים. בטיסנים דוגמת טריינרים, מרכז הכובד האופטימלי הוא בסביבות 28%. במתקדמים יותר כ-30% וב-3D כ-33% ולפעמים גם מעט יותר.
בתגובה לשאלתך האחרת רשמתי לך שמרכז הכובד לטיסן דלתא (לא כנף מעופפת) הוא בסביבות 15% משפת ההתקפה לאחור, בשורש הכנף.
פשוט מאוד
ב f16 זה בערך 7-9 סמטימטר לאחור והתחלת הכנף
Easy Glider Pro
f-4 Phantom
baz lite
EXPERT 3D
אופיר
משהו לא מסתדר לי. בשאלתך המקורית אתה מתעניין במטוס בעל כנף דלתא, שבאורח פלא נקרא f-16. למיטב ידיעתי, הכנף של מטוס זה איננה דלתא.
אנא ממך, ומכל מי שמבקש סיוע והסברים בפורום, עשו מאמץ קל ונסחו את שאלותיכם כראוי. זו הערובה הבטוחה לקבלת תשובה לענין.
תודה
יש כל מיני סוגי של "דלתא" אחת מהם זו דלתא עם זנב
עדיין אפ אחד לא נתן לי תשובה הגונה או לפחות נוסחה ברורה.
052-3200015
אופיר, התפעול של F16 הוא של כנף דלתא, אבל הטיסן הוא טיסן "רגיל" (עם מייצב גובה- "זנב") ומציאת מרכז הכובד שלו לא קשורה לעצם העובדה שהוא מתפקד כ"כנף",
שאגב ניתן להטיס אותו לא כ"כנף" ועם ELE\ELI ללא מקיס, כך שהחיפוש שלך אחרי נוסחה מסויימת הוא לא נכון, אתה צריך למצוא (לברר) מה ה-CG של הטיסן הספציפי שלך,
לי יש נוסחה כללית שממנה אני מתחיל ומשם 2-3 טסטים עד מציאת הנקודה ה"מתוקה".
חלק את הכנף הגדולה (במקרה שלך) לאמצע ומשם רד חמישית (מהחצי), זו נקודת התחלה טובה, תטיס ותראה לאן המשקל נוטה, יאללה דווח![]()
אין שום נוסחת פלא.לא משנה יש זנב אין זנב .יש אף או אין אף.מרכז הכובד בדרך כלל נימצא תמיד בשליש הראשון של הכנף.עדיף תמיד להמריא עם מרכז כובד קידמי וליבחון את הטיסה.ולפי זה ניתן להזיז את מרכז הכובד אחורה או קדימה.אם אני לא מכיר את מרכז הכובד אני פשוט אוחז את הטיסן בזווית ישרה ועוזב אותו ואז רואה עם האף נוטה למטה קודם.אם הוא נופל ישר אז אני מבין שהוא דיי מאוזן או אחורי מעט.פשוט מזיז את מרכז הכובד מעט קדימה על מנת שיפיל את האף מעט.דרך אגב תמיד זה עובד יופי.
חיים גיל תעשה תרגיל
אני עדיין מחכה לתשובה לפיסיקאים שבכם...
עדי---כן יש לזה חישוב
מה שחיים הזכיר פה זו דרך טובה,עם חסרון קל,כי לא תמיד קל לנחות עם משקל אפ או זנב לחילופין..
052-3200015
תשמע, אם אתה מחפש פיזיקאיים שינתחו לך 1001 חישובים, אז חבל על הזמן שלך ושלנו.. זה לא F16 בגודל 1\1 שאין מרווח לטעויות.
אני בשישי האחרון עשיתי טסט ל-F16 ומצאתי לו את ה-CG כבר בטיסה השניה, ואם אתה מוטרד מזה, אשמח למצוא לשלך (למרות שאתה יודע להטיס ראיתי אותך..).
לגבי ה-CG באופן כללי, שאתה בודק אותו באוויר, אתה נותן לטיסן להגיע לכמעט "מצב הזדקרות" ובמהירות נמוכה (לא הזדקרות), עוזב סטיקים ורואה לאן הטיסן נוטע,
זו גם הסיבה שאין משמעות לאופן התפקודי של ההגיים, אם אתה מטיס את ה-F16 שלך כ"כנף" או לא.
איך הטיסן יטוס במהירות גבוהה? אם ה-CG שלך מדוייק במהירות נמוכה- אז זה כבר תלוי במבנה הטיסן ומצב ההגיים שלו.
לסיכום: לא מבין איפה הסתבכת, אבל זה שטויות כול הסיפור הזה..![]()
"If everything seems under control, you're not going fast enough" Mario Andretti
כל כנף מעופפת שעוברת אצלי טסט פלייט מתחילה ב 20%. משם אני יורד כמעט ל 28 בהדרגה או עצר לפני עד הכנף כבר לא נשלטת.
ככה מגיעים ל בG הנכון ושומרים על ביצועיים אוירובטים
מעיין תעזור לי קצת עם המןנחים אני לא ככ מבין במיתר , שורש הכנפ , באמת שאין לי מושג
052-3200015
כתוב פה את מיתר פרופיל הקצה שלך, את מיתר השורש ואת ה sweep כלומר כמה הכנף משוכה אחורה - המרחק של המשיכה בים הנקודה הכי קדמית של המיתר של השורש מול המיתר של הקצה
Try this Excel file. Works for me every time.
רנה
I don't make stupid mistakes. Only very, very clever ones...
אוווו הינה !!! סופ סוף נוסחה כמו שצריך !!!!!!! ...עכשיו תגיד לי משהו
בנוסחה של cg אני מקבל תשובה באחוזים? ואז נגיד קיבלתי 30 אחוז(לדוגמא) אז אני צריך למדוד cg מהשליש הקידמי???
052-3200015
It is a simple geometric formula. Enter centimeters, the CG is in centimeters. Enter inches, the CG will be in inches. For a pure "delta"wing (triangle without elongated wingtips, like a Muggi) "T" is zero (0)
רנה
בדוגמה זה הCG ב12.779 מהאפ
רנה
התכוונת מקצה הכנף 12,סבבה....מצאתי גם אתר שאתה מזין לו פרמטרים של הטיסן והוא פולט לך CG:
http://adamone.rchomepage.com/cg_calc.htm
052-3200015