רכשתי היום סוללת LiPo למשדר JR9303.
הסוללה מסוג : EVO-TX 1500 mAh
אני רוצה לשנות את ההגדרה בשלט שמתריאה על מתח נמוך מהמצב הקיים ל 10V (לא רוצה לרדת 10V).
האם מישהו מכיר דרך לעשות את זה ?
תודה
לעוזרים
אורי
רכשתי היום סוללת LiPo למשדר JR9303.
הסוללה מסוג : EVO-TX 1500 mAh
אני רוצה לשנות את ההגדרה בשלט שמתריאה על מתח נמוך מהמצב הקיים ל 10V (לא רוצה לרדת 10V).
האם מישהו מכיר דרך לעשות את זה ?
תודה
לעוזרים
אורי
נערך לאחרונה על ידי ori_lavee; 02-12-2009 בשעה 19:02:54.
חבל שלא קנית 2600
כזאת
http://www.hobbycity.com/hobbycity/s...er_Lipoly_Pack
לא היית מגיע ל 10V
וואלה לא שמתי לב
קח ציטוט
I do NOT recommend anyone attempting to enter the service/engineering menu on the 9303/9X/9XII. The exit routine (there are 3 different types !) can cause loss of calibration if not done correctly, if you go into the RAM Monitor or Editor, that can cause severe problems !
היה שרשור לא מזמן בנושא ששם היה הסבר איך לעשות זאת.
אני לא ממליץ למישהו שלא יודע לעשות זאת להיכנס בכלל לתפריט.. אם אתה בכל זאת רוצה או שתמצא את השרשור.. הוא היה באחד מהפורמים של המסוקים או שנתראה ואעשה לך את זה במקום.
נ.ב.
זמן רב אני מתלבט בסוגית הליפו למשדר שלי. כרגע אני עדין עם NICD כי יש איזה שם רגולטור שמפחיד אותי..
"If everything seems under control, you're not going fast enough" Mario Andretti
"If everything seems under control, you're not going fast enough" Mario Andretti
תודה.
עבדתי עם ליפו ב-9303 במשך חודשיים עד שיצאו האזהרות בנושא, בשביל השקט פשוט הוספתי דיודה בפנים והמתח קרוב מאוד לניק"ד/נימ"ה.
לא שמתי לב לשאלה העיקרית, התכוונתי למתח הגבוה שלה אחרי טעינה.
Tooly
הסטה קצת מהנושא אבל אני החלפתי לליפו http://www.hobbycity.com/hobbycity/s...idProduct=6955
בשלט פוטאבה 9סופר ובדיוק היום רציתי לשאול כמה הוא קו תחתון לכל תא ובדיוק ראיתי את השירשור וחבל לפתוח עוד אחד.כמו כן האם ניתן גם בפוטאבה המצויין לשנות את ההתראה לגבי מתח נמוך? האם מישהו מכיר אזהרות לגבי השימוש בלטיום בשלט פוטאבה?
תודה .
רוצה לספר בדיחה לאלוקים ?ספר לו על תוכניותיך!
,אלון שדה.
אתה עלול להעמיס על רגולטור שרגיל להוריד את המתח מנקודה X ל Y. זה יכול לקצר לו את החיים. וזאת הדילמה שלי האם זה יקצר לו את החיים מ 100 שנה ל 50 שנה (ואז זה בסדר) או מ 10 שנים לחצי שנה.
לא בטוח שעשית בחירה שגויה או נכונה. הבעיה שלא ניתן לדעת את זה כי צריך לעבור זמן. אני פחדן שאוהב להטעין.
אם אחבר דיודה של 0.7V ובכך אוריד את המתח (אחרי טעינה) מ 12.6 ל 11.9 זה יסגור את הפינה הזאת ?
האם חיבור דיודה כזאת יכול לגרום לאיזה שהיא בעיה אחרת ?
תודה
אורי
עם הגישה ל service menu, מבחינתי, הפורום הזה הצדיק את קיומו...
כמה שיותר מודינג, יותר טוב...
אגב, חשבתי שהרעיון בהחלפת סוללה לליפו, הוא לחסוך במשקל.. יש לי ניקל מטאל 2200 מטעין פעם בחדשיים..
החיים ישארו אותם חיים אם אטעין פעם ב 4 חדשים..
זה מסוכן מ 2 סיבות:
1. כאשר אתה מפיל מתח מהליפו אתה מקרב את מפל המתח של הסוללה לפני הזמן כלומר אתה צריך להזיז את CUTOFF (להוסיף לנקודה שמתחיל מפל המתח כלומר עוד 0.7V) איפה זה אצלך בליפו? את זה תצטרך לבדוק ואני מקווה שמאוד שלא בדרך הקשה(תוך כדי הטסה) זה גם יישתנה (לרעה כמובן) ככל שמחזורי השימוש בסוללה גדלים. אני הייתי לוקח טווח ביטחון של 0.3-0.4V ובודק את זה כל 15-10 מחזורים
2. לגבי הדיודה.. אני היית משתמש ברגולטור אמין יותר. לפי הניסיון שלי המתח משתנה(טיפה 0.1-0.2 אבל זה עלוול להיות קריטי לליפו) בהתאם לטמפרטורה בחוץ.. יום של 35 מעלות מול יום של 10 מעלות..
אחח איזה כיף שעברנו לליפו אין התעסקות הא?
אני מתנצל שאני מוריד להרבה חבר'ה את הרוח מהמפרשים אבל כדאי שכולם ידעו מה כרוך במעבר ושזה לא תמיד מצדיק.