נערך לאחרונה על ידי wonderd; 14-08-2011 בשעה 22:59:12.
לאחר פריסת כל החלקים על השולחן וההתאוששות מההלם הראשוני, התיישבתי ליד השולחן המאולתר עם אבנר והתחלנו את ההרכבה.
בחצי שעה ראשונה הרגשתי כמו מתחיל שקיבל בפעם הראשונה מסוק ולא יודע מה לעשות איתו..
לאחר בדיקה ויזואלית של כל החלקים ומעבר ברפרוף על 'חוברת ההוראות' שהורדתי מהאינטרנט, התחלנו בהרכבה;
קודם הראש (לפי הכללים כן? עם מיסב פתוח מלא גריז ובכיוונים הנכונים, עם לוקטייט בכמות הנכונה..), אח"כ הציר הראשי והציר המשני.
מדהים איך שהחלקים מתאימים בול למקום והכל עובד חלק ויפה..דרך אגב, בחוברת כמעט לא מוזכר שימוש בלוקטייט מלבד כמה איזורים קריטיים, למרות זאת אני לא לוקח את הסיכון ושם לוקטייט בכל בורג שמתחבר למתכת.
צריך גם לשים לב לכיוונים של מיסבי הצירים והתושבות שלהם, אחד מהם מסומן בטוש שחור ב X, צריך להיות בדיוק לפי ההוראות..
(משום מה נראה לי שחסרות לי כמה תמונות...)
דרך אגב, ישנה המלצה להשתמש בדאמפרים (בצבע אדום) לראש מהדגם הקודם של 2009 - הם יותר קשיחים ומתאימים להטסת 3D.
נערך לאחרונה על ידי wonderd; 14-08-2011 בשעה 22:48:01.
לפני שעוברים לשלב הבא, צריך שוב לוודא שהמיסבים בכיוון הנכון ובבית המיסב הקדמי העליון ישנו (בשני הצדדים) בורג עם ראש קטן יותר. לא לפספס..
השלב הבא - מרכיבים את תושבות הבום למקומם, אח"כ הרכבת שני הצדדים של הגוף שמתחברים אחד לשני עם אומי ניילוק, כדי שאום אחד לא ייכנס יותר מהשני, ההמלצה היא לשים מעט לוקטייט ולהבריג אום אחד עד למקום המתאים, כשמתייבש אפשר להבריג את השני בדיוק למקום ללא החלקה של הבורג בפנים ובאורך שווה.
צריך לשים לב לא להדק את אומי הניילוק כדי שלא נסגור את תופסי הבום לפני שהבום בפנים..
השלב הבא הרכבת החלק התחתון של המסוק, אבנר הליצן ניסה לאכול כמה מהספייסרים...
אח"כ באים הסקידים, משהו מוזר ביותר...(חוץ מזה שהנסליט הקמצן שלח כיסויי פייפים רק לחלק הקדמי ובכלל לא שלח גומיות...)
להשלים את הפריים מרכיבים את תושבת המקלט ומחברים למקום עם אזיקונים..בכלל לא אילתור...![]()
מכלול הזנב. שוב - האיכות ללא פשרות, הכל נכנס בול למקום והחלקים פשוט נראים איכותיים ביותר.
הכל פורק, נבדק והתווספו כמה טיפות לוקטייט וגריז במקומות המתאימים.
מכלול הטורק טיוב והבום, צריך לשים לב לפרטים, צריך גם לשים לב לא להרכיב את השייבות המשוננות הפוך..
צילמתי את מבנה הגומיות שעל הטורק טיוב מהחוברת עם הכיוונים הנכונים של הרכיבים, מהדקים את הכל ביד כמה שיכולים ואח"כ מוסיפים בעדינות כשלושת רבעי הסיבוב עם הרבה הרבה רגש(!) שלא בטעות תמעכו את הטורק טיוב החלול..
הבום נכנס למקום חלק ויפה והחורים מתיישרים בדיוק ללא כל קושי!
בסוף הרכבת החלק הקדמי של הבום ובדיקת 'משינג' מתאים עם הגג"ש הפנימי - ההתאמה צריכה להיות מושלמת עם מעט מאוד חופש בין הגג"שים
עכשיו אפשר להדק את כל האומים בגוף ולחזק את אחיזת הבום כמו שצריך.
נערך לאחרונה על ידי wonderd; 14-08-2011 בשעה 22:42:02.
השלב הבא הוא הרכבת תומכי הבום - קודם צריך להדביק את החלקים ביחד, לדעתי התמונות אומרות הכל..
ההדבקה נעשית עם דבק 3 ניות לאחר שיוף קל של הקרבון בחלק שאמור להיות מודבק. שימו לב לא לנסות להבריג את הסופיות לפני שהדבק מתייבש, אני חיכיתי 10 דקות.
בחיבור עם הגוף ישנה אפשרות להרכיב את התומכים בחלק החיצוני אבל אם לא מתכוונים להוציא ולהכניס את הסוללות מאחור - קל יותר וגם יותר אסתטי להרכיב אותם בחלק הפנימי..
אחרון חביב בינתיים - הרכבת פושרוד הזנב..
מכיוון שאין לי עדיין אלקטרוניקה, הבנייה נעצרת כאן.
מאז הבנייה קיבלתי מנוע, בקר ולהבים אבל לא מתכוון להמשיך בבנייה עד שיגיע הכל - חסרים לי הסרוואים ומערכת ה FBL..
אני אעדכן את השירשור ברגע שהכל יגיע.
אני חייב שוב לציין לטובה את איכות החלקים וקלות החיבורים וההרכבה, פשוט כיף להתעסק בזה ושונה לגמרי מכל מסוק שהכרתי עד היום. רוב המכלולים שונים לגמרי מהמסוקים ה'סטנדרטיים'.
לסיכום הנה תמונה של המסוק במצבו הנוכחי, החופה למרבה הפלא מגיעה בצבע אחיד (אפשר לבחור בין כמה צבעים), עם זה מגיע סט מדבקות בצבעים שבוחרים מראש.
אני שוקל לצבוע את החופה במקום להדביק את המדבקות שמגיעות איתה, לא נראה לי שהצבעים יתאימו לי לזיהוי מרחוק של המסוק, אני לא רוצה שהוא יגמור כמו המסוק של גיא..![]()
guy1a (15-08-2011)
יא !איזה מכוער !!
מתי אני מקבל סיבוב
עאלק כמו המסוק של גיא .. מסוק אה ... שדרגת לי את הקופטר
תתחדש ילד ! באמת מגיע לך !
מברוק גבר מתי סיבוב דאווין במרכז?![]()
TREX 450 PRO FBL
TREX 600 N FBL
TREX 700N FBL
TREX 700E V2 FBL
שלט DX7
יפה מאד
בהצלחה בהמשך
לגבי החופה, ממליץ על צבעים פלורסנטיים. ההבדל בנראות מרחוק הוא עצום לעומת צבעים רגילים וקלי קלות לבצע את זה שיהיה גם יפהפה
בניית טיסנים והדרכת בנייה והטסה הטסה למתחילים בכל גיל.
יעוץ טלפוני חינם
ריכוז מידע. כאן תמצא תשובות להמון שאלות:
http://www.efly.co.il/forums/showthr...%E9-%F2%E5%E3%
עודד- 0525-454380 (לא לשלוח SMS, עונה רק לשיחות )
https://www.facebook.com/profile.php?id=100007080663110
יו יו איך עושים פה LIKE ?
תתחדש אחי אני מבסוט בשבילך.
Logo 700 extreme
Futaba-12FG
Futaba-6XH
נערך לאחרונה על ידי wonderd; 15-08-2011 בשעה 08:32:44.
תתחדש אלעד, נראה טוב מאד !
מסוק מדהים לכל הדעות!
מסוק יוקרה ממש, תתחדש ושאפו על השרשור המפורט!
מוטי ברטוב
הסדנא של מוטי - כל סרטוני ההדרכה מרוכזים במקום אחד
שלט פוטאבה 8FG - סקירה
Goblin570 3 Blades
Goblin380
"די לי בקרן אור אחת ויחידה, שתכוון אותי למטרה"
אלעד, עם איזה בקר הלכת בסוף? CC?
(ואיזה מנוע?)
ส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็(ಠ益ಠส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็
בקר קונטרוניק 80 ומנוע MX510 של אליין
נערך לאחרונה על ידי wonderd; 15-08-2011 בשעה 13:36:37.
סבבה לגמרי. אחלה שילוב. שים לקונטרוניק heatsink, המהדרין גם יכולים להוסיף מאוורר.
יפה מאוד גבר!!
רק כמה צריך לעלות מסוק כזה?
Walkera 1#a
בערך 900 יורו לקיט. מסוק קומפלט עולה סביב 2500-3000 דולר לפני סוללות.
ממש יפה, תתחדש !!!
RonTo (15-08-2011)