זה מאד פשוט
כדי לקפל כנפיים בטיסן עם מיתר, אתה צריך או לגרום למיתר להינתק מהכנף, או להיקרע.
כוח הקריעה של מיתר גדול בעשרות מונים מכל חלק אחר בטיסן ולצורך ההבנה חוזקו אינסופי. אתה תפורר את הטיסן והמיתר יישאר שלם.
הדבר הבא שעומד למבחן, זו נקודת החיבור אל הכנף. אם תבצע את זה שגוי, החוט יוכל להינתק מהכנף. חיבור נכון ימנע את זה וכך בעצם אתה מגיע לחוזק עצום של כלל המבנה
מבין שלל השיטות שהוצעו כאן, ועוד אחרות שלא הוצעו כאן, זו הדרך החזקה ביותר, ומאד פשוטה לביצוע, אני בכלל לא מבין את ההסתייגויות ממנה, שלדעתי נובעות ממניעים שלא מובנים לי.
ובנוסף,קח ביקסלר. חזק את הכנף בכל אחת מהשיטות המוצעות, הנח את הטיסן בין שני כסאות במפתח כגודל מפתח המיתר, ותתחיל להניח משקולות על מרכז הכנף עד שהכנף תישבר.
אתה תראה במו עיניך את התוצאה, זה המבחן האמיתי. המבחן האפשרי השני הוא להטיס בצלילה אנכית עם מנוע פתוח, ולמשוך UP חזק ופתאומי, אתה תראה מה יקרה עם דבק סיבים לבד, עם קורה מחוזקת לבד, ועם חיזוק במיתר . את הבדיקה הזאת עשיתי גם באיזיסטאר וגם בביקסלר. נסה את זה בעצמך (ואל תגיד: אבך אף אחד לא צריך את זה בביקסלר, כי לא זאת השאלה שלך)
בניית טיסנים והדרכת בנייה והטסה הטסה למתחילים בכל גיל.
יעוץ טלפוני חינם
ריכוז מידע. כאן תמצא תשובות להמון שאלות:
http://www.efly.co.il/forums/showthr...%E9-%F2%E5%E3%
עודד- 0525-454380 (לא לשלוח SMS, עונה רק לשיחות )
https://www.facebook.com/profile.php?id=100007080663110
אני לא חושב שזה המבחן האמיתי, המטוס לא תוכנן להיות מונח על משענת של כיסא ב 2 נקודות בודדות וצרות. הוא נועד להיות מונח לכל אורך הכנף על גבי האויר. כאשר העומס מתחלק על פני כל אורך הכנף. זה בעצם מבחן מאד מאד מגמתי ושקרי לדעתי.
הסיבה שאני אישית לא בחרתי את החוט, היא החשש מאפקט הגליוטינה וכמו כן זה מכוער תחת לחבר את הפינים / ווים / נעצים / שקר אחר כלשהו שאלהם מחברים את החוט.
ולגבי צלילה חזקה ומשיכת UP פתאומי ... אני עושה את זה יותר מפעם אחת בכל טיסה כולל הטיסה שאתה עמדת לידי ושוחחנו. הכנפיים מתעקמות כלפי מעלה אבל בהחלט לא מוחאות כפיים.
אני חושב שמוט קרבון מחוזק במוט אחר דק יותר עם אפוקסי ( פה אני כן מקבל את דעתך ) ופס טסה אחד בתחתית הכנף ואחד בגב הכנף כשכל זה מחובר עם סקוצים למטוס, מספיק ביותר.
אפשר להגיד על הטיסה שלי הרבה דברים כמו חסרת אחריות / מופרעת / מסוכנת לשלום הציבור והמטוס .. אבל אי אפשר בשום פנים להגיד עליה שהיא לא מעמידה את המטוס במבחן שרידות ..
מבחן התוצאה קובע שזה מספיק לגמרי.
פגישה עם ענף של עץ במהירות 70 קמ"ש שברה את הכנף ( מיד אחרי המוט קרבון ששרד את ההתנגשות ) גם החוט לא היה עוזר שם.
זאת בכל מקרה, דעתי המאד לא מיקצועית שנישענת אך ורק על נסיון אישי.
אני חושב שהויכוח כאן יוצא מנקודת הנחה שגויה שכולנו מדברים על חיזוק של אותו איזור.
החוט המתוח מסייע לשמור על שורש הכנף שלא יקרוס כלפי מעלה, וזו גם מטרת החיזוק של צינור הקרבון.
הדבקת טייפ הסיבים על הכנף לא עוזרת במאומה לחיזוק השורש אלא מתקנת בעיה אחרת לגמרי של גמישות הכנף עצמה.
ההמלצה לחזק את הכנף עם טייפ סיבים תמיד מגיעה בד בבד עם ההמלצה לחזק את צינור הקרבון.
מתיחת החוט אולי תשמור על יציבות הכנף, אבל לא יפתור את הגמישות שלה מנקודת חיבור היתד כלפי חוץ, מה שיכול להוות את נקודת הכשל הראשונה בצלילה שאתה מתאר (יעיד האיזי גליידר זצ"ל שבדיוק כך נשברה לו הכנף בנקודה החלשה ביותר)
שווה לכתוב הצעת ייעול לבואינג, למה לבזבז אלומיניום יקר לכנפיים? שיעשו מקלקר וימתחו מיתר... יעבוד טוב על ה777
עודד, הזמן היחיד בתעופה שבו השתמשו בכבלים היה במטוסי עץ כאשר המבנה היה קשיח (מדי) והעביר מאמצים לנקודות החיבור, ואז פתרו את זה בשיטות של הנדסה אזרחית - מסבכים- כי זה מה שידעו בימים ההם. מנופים בנוייםכך עד היום.
כשהתפתחו תאוריות המבנה הגמיש, הנושא עומס מפולג, הפסיקו עם הכבלים כי הם נהיו מיותרים וכי הם פגעו באוירודינמיות של המטוס.
אז עכשיו הסבר נא למה עם בעיית גמישות יתר אתה פונה לפתרון הלא מתאים?? ועוד משכנע בעוז שמנוף מעופף זה שוסס?
Boogle ולא Google קפיש?
על טעויות- משלמים, על שגיאות - משלמים יותר ...
צדק- זה כוכב במערכת השמש אין מה לחפש אחריו.
בלוגים ומאמרים שימושיים: לכו חפשו תחת שם המשתמש שלי
אייל ידידי היקר, אתה טועה בהערכת החוזק של זה
השיטה הזאת עמדה במבחנים קשים ביותר מכל בחינה ואין בה נקודת כשל. לא זכור לי שהיה מיתר באיזיגליידר שלך, ומהפן התיאורטי אם הכנף ארוכה יתכן שיידרשו אמצעים נוספים, אפילו מיתר נוסף (כמו שמחזיק גשרים תלויים).
אגב, באיזיסטאר, אם כבר מדברים על הנושא, אין קורת קרבון, יש קורת פיברגלס, אבל גדולה יותר בקוטר ובעובי הדופן, דבר שלא ניתן לבצע בצורה סבירה בביקסלר.
ושוב, לא שולל טייפ, אבל כחלק מפתרון כללי הכולל חיזוק הקרבון, טייפ משני הצדדים ומיתר. לאחרונה אני שוקל להוסיף בזמן הבנייה צלע אורכית מדיקט תעופתי 3 מ"מ לאורך התפר התחתון בחרטום אם בליטה כלפי מטה שישמש גם כשומר על מבנה החרטום לטווח ארוך וגם גמגלש (השיטה הנ"ל נהוגה בגלשני גלים).
ודבר נוסף ואולי הכי חשוב:
כל ההתעסקות בזה לא צריכה לנבוע מאילוצים (קיימים)בלבד, אם אין הנאה מלשדרג את זה אז אין בכלל טעם בפוסט הזה
יעוץ טלפוני חינם
עודד
אני רואה שאתה נהנה מהדיון, אז אני אקשה עליך בשאלה נוספת, אני מבסוט מהטיסה. הוא לא נישבר לי ( לפחות כל עוד אני נימנע מעצים )
למה טוב החוט הזה ?
מה הוא ייתן לי שאין לי?
אפשר למתוח מלמטה פס דבק סיבים דק במקום החוט ולפתור את הויכוח.![]()
טוב עכשיו אחרי שניגמר לי הפופקורן אני יכתוב במה השתמשתי-
1.סרט טסה 2 אינץ פס אחד מתחת לכנף פס אחד מעל ופס על שפת ההתקפה
2.קניתי מוט קראבון 4מ״מ מלא, הלכתי לחנות עם המוט של הביקסלר וזה מה שהתאים (קניתי אבל עוד לא הדבקתי)
3. כניראה שמהשאריות אני יחזק את ההגה גובה ואולי גם את הגחון.
כדי להדביק את הקורות קראבון הבנתי שעדיף להשתמש באפוקסי 24 שעות
זה אפשרי להשתמש באפוקסי 30 דקות?
נ.ב.
מי פותח שירשור מקיף על הביקסלר?
משהו בסגנון של איזה סט אפ מתאים למתחילים,איזה לFPV
איזה חיזוקים צריך לעשות ואיך, שיפורים כמו התושבת מצלמה של אייל שפירא
והוצאת הבקר מלמלה ומי יודע מה עוד......
אני יודע שכמעט הכל כבר נכתב אבל אם מישהו יכול לרכז את הכל או את הרוב ביחד
זה יעזור גם למתחילים וגם למטיסי הFPV
מנוע זה לחלשים...
אתה מתכוון כזה ? .. למרות שאתה כבר יודע שיש התסייגויות פה ושם
חיפוש רבותי !! .. חיפוש !
אין שום בעיה להשתמש גם באפוקסי 5 דקות.
להגה גובה אני השתמשתי בפס קרבון לא בצינור, אתה לא רוצה הרבה משקל שם.
את השארית, כמו שכבר אמרתי לך, מטיפה לפני המנוע ולכיוון אחורה, יש שם תעלה מוכנה לזה.
אכן תהליך ההתקשות של האפוקסי הוא כזה שגם 30 דקות עלול להיות מהיר מדי. אני הייתי הולך על אפוקסי של שעתיים לפחות.
אם הוא צמיג מדי אפשר לחמם ל35-40 מעלות(ולא יותר) בכדי לנזל אותו.
לגבי כמות ערבוב, תלוי בסוג אבל כדאי לא לחרוג מכמות של 20-30 גרם למנה אלא אם זה אפוקסי נוזלי במיוחד.
תמיד שווה לחפש ברשת את הוראות היצרן של הדבק הספציפי.
וזכרו, האפוקסי לא מתקשה בבת אחת והזמן הנקוב הוא להקשיה מלאה של כולו, בהחלט יתכנו אזורים שמתקשים מהר יותר.
אהה ומהידיים להוריד עם מגבוני תינוקות או אלכוהול או אצטון
נ.ב.
אם אתם חסרי סבלנות וכבר הכנסתם והאפוקסי כבר בפנים ולא רוצים לחכות, רוב הדבקים יתקשו תוך כמה דקות עד שעה בחשיפה ל80-120 מעלות, למשל לשים בתנור...
Sent from my mobile, please excuse typos
נערך לאחרונה על ידי Boogle; 26-01-2012 בשעה 07:38:53.
Boogle ולא Google קפיש?
על טעויות- משלמים, על שגיאות - משלמים יותר ...
צדק- זה כוכב במערכת השמש אין מה לחפש אחריו.
בלוגים ומאמרים שימושיים: לכו חפשו תחת שם המשתמש שלי
יש לי פתרון מדהים עבורכם:
אל תשימו חוט ...
אתם מתווכחים כאילו מישהו מצמיד לכם אקדח לרקה
אני בדקתי, ניסיתי, התעללתי וכו' וטרם מצאתי פתרון מתאים יותר לביקסלר.
זה פותר את כל הבעיות, אפילו בלי לחזק את הקרבון, אבל שכל אחד יעשה כרצונו.
ושאף אחד לא יסיק מזה שאני ממליץ לא לחזק את הקרבון,או להימנע מטייפ סיבים
לגבי אפוקסי לקרבון:
האפוקסי 30 דקות של הסיני מאד מתאים למשימה הזאת. וניתן בקלות להכין מנה שתספיק בבת אחת לכל המוט. הדבק הזה יותר איטי ממה שמוצהר עליו.
לעומת זאת הרעיון של לחמם דבק על מנת לגרום לו להיות דליל יותר זה אכן מדלל, אבל בהחלט שיטה לא מומלצת כשמדובר בתהליך איטי יחסית.
יעוץ טלפוני חינם
יש חנות בת״א שמחזיקה Tesa ?
גולדן טייפ בחולון
חולון זה בת״א ??
תומר
TBS Discovery Naza
Multiplex Fun Cub
VMar RV-4
Axial SCX10 Jeep Rubicon
Baja 5B SS
Hitec Aurora 9 + Dragonlink UHF
Once upon a time: TREX-50O ESP , TREX-600PRO EFL, Ritewing Zephyr 2 FPV , AXN, Eflite T-34 Mentor , FMS P-51D Mustang, T-33 Mini EDF
לחולון צריך ויזה...
יעוץ טלפוני חינם
ועוד שאלה קטנה-
איך אני מדביק את התעלה של החוט סרוו והמוט קראבון?
דבק סיבי מספיק חזק או שהוא לא יעמוד בלחץ?
מנוע זה לחלשים...
נערך לאחרונה על ידי אייל שפירא; 27-01-2012 בשעה 08:36:27.