מצבר עופרת, זרם טעינה מקסימלי של 2.1 אמפר.
ברוב המטענים החכמים יש סוג סוללה שנקרא PB זה הסימון של עופרת....או במקרה שלנו, מצבר עופרת.
פשוט מחברים 2תנינים מיציאת הטעינה הראשית בהתאמה לקטבים של המצבר
המצבר הוא 12 וולט שזה 6 תאי עופרת
הייתי מטעין על זרם הטעינה של 0.7-1 אמפר שעה.
שים לב שלמטען החכם יש התראה והפסקת טעינה במידה ומשך הטעינה הוא יותר משעתיים
תנטרל או תעלה את הערך הזה ל 8 שעות.
רן ענבר
נערך לאחרונה על ידי רן ענבר; 02-05-2015 בשעה 18:49:25.
eitanbin (02-05-2015)
המתח הנומינלי של כל תא במצבר עופרת הוא 2V
זרם הטעינה המכסימלי המותר הוא 0.4 אמפר לתא. משמע, במצבר המסויים המדובר זרם הטעינה המותר יכול להגיע עד 2.8 אמפר. עם זאת, אני לא מציע לטעון בזרם המכסימלי אלא במחציתו, ואפילו פחות מכך, כלומר בסביבות 1.0 אמפר.
במצבר עופרת כל תא הוא במתח של 2 וולט. אין דבר כזה זרם טעינה מכסימלי כללי, זרם טעינה קשור לסוג המצבר והיצרן קובע אותו.
בנוסף, אם זה היה נכון שהזרם המקסימלי הוא 0.4 אמפר, וכל התאים בטור, הזרם עדיין היה נשאר 0.4 אמפר לכל מספר תאים. לא מכפילים אותו בחיבור טורי של תאים, מכפילים בחיבור מקבילי של תאים.
הטעות העיקרית היא שבמצברים ישנים שהיו מבוססים על עופרת, בגלל הכימיה בתוך כל תא, היה לוקח למצב בערך 12 שעות להיטען. היום הכל קורה הרבה יותר מהר ואין בעיה לטעון מצבר כזה גם בחמש שעות. היצרן יודע יותר טוב מכולנו מה הוא מיצר, במצבר שבתמונה הוא כתב באופן ברור מה הזרם המקסימלי שמותר לטעון בו את המצבר.
ועוד דבר חשוב, מצבר עופרת לא טוענים לפי זרם מקסימלי אלא לפי מתח לתא. 2.35 וולט לתא יתנו אורך חיים מקסימלי וטמפרטורה נמוכה. 2.45 וולט לתא נותן טעינה מהירה משמעותית אבל צריך לשים לב לטמפרטורה של המצבר בזמן הטעינה.
הכי נכון זה לנסות לטעון במתח שמתקרב ל-2.45 וולט לתא אבל לא לעבור את הזרם שהיצרן כותב ולמדוד טמפרטורה.
מצבר עופרת "אוהב" טעינה ארוכה.
למעשה יש מערכות שבהן המצבר יושב כל החיים שלו תחת טעינה בזרם נורא נמוך.
אני, לא הייתי מנסה להטעין אותו בזרם גבוה מאמפר גם אם זה בסדר מבחינת היצרן.
ד"א. גם שנאי פשוט של 15 וולט יעשה את העבודה
רן ענבר