בסוף מאי ביצעתי הזמנה מהמחסן האירופי.
הזמנתי באגי כמתנת יום הולדת לבן שלי שהחל להתעניין בז'אנר (ולא בז'אנר התעופתי משום מה...) ורביעיית סרווים אנלוגים של קורונה ועוד כמה אביזרים אחרים.
למזלי,הבאגי היתה בסייל באותו זמן וזכיתי בהנחה יפה של 22 דולר . סגרתי ושילמתי ואישרתי ושלחתי לאחי שמתגורר בבלגיה כדי שיביא איתו בביקורו בארץ.
למחרת הסרווים שהזמנתי נגמרו וההזמנה נעצרה בגלל זה.אחרי מספר ימי המתנה ביקשתי להחליפם בגירסה הדיגיטלית של הסרוויים והוספתי את הפרש המחיר וחשבתי שזהו -ההזמנה תצא לדרכה תוך יום יומיים גג.
הייתי אופטימי מדי...
מאותו הרגע לא הפסקתי לברר ולשאול ולכתוב ולהתלונן אבל כלום לא עזר - ההזמנה נתקעה משום מה ואף אחד לא יכל לספק לי הסבר מדוע,רק לשנן שוב ושוב את אותן סיסמאות קופי-פייסט של "התאזר בסבלנות" ושאר דברי נועם מגוחכים וחסרי תועלת.
הזמן עבר ואחי כבר בא לביקור,אך בידיים ריקות. בראשי דמיינתי איך בני נשאר עם טראומה לכל חייווהמשכתי במרץ לכתוב להוביקינג כדי להספיק ביקור של משפחה בבלגיה...אך לשווא. עוד תירוצים ועוד מריחות ואין סימן שההזמנה יוצאת לדרך.
אתמול בבוקר נגמרה סבלנותי וביקשתי לבטל את ההזמנה.נשאלתי שוב רק כדי שיהיו בטוחים ואישרתי שאכן כן.
דקה אחרי ביצעתי הזמנה כמעט זהה (מלבד הסרווים שכבר לא נחוצים לי כרגע) והפעם - במחיר המלא של הבאגי ( 110 דולר) וראה איזה פלא ! - ההזמנה נשלחה תוך 30 שעות מרגע התשלום.
תהיתי האם זה היה מכוון או שזו רק הפרנויה היהודית-גלותית שלי .
היתכן והם העדיפו לעצור את ההזמנה עד שאבטל רק כדי לא לשלוח סחורה במחיר מבצע ?
דבר כזה מעולם לא קרה לי... איך יתכן שהזמנה נתקעת במחסן (ולא בדרך לארץ) יותר מתשעה שבועות ?
האם אין דרך ליצור קשר ישיר עם המחסן אלא רק דרך שירות הלקוחות בסין המנותק מהמתרחש באירופה ?
האם תופעה כזו קרתה למישהו ?
![]()