אגב...
להבי הקרבון המקוריות של ALING שמגיעות עם ה 600ESP,
שוקלות בדיוק אותו דבר כמו ה Radix SB - שזה אומר 126 גרם ללהב.
כמובן שמדובר בלהב אחרת לחלוטין מבחינת מבנה, שטח ופרופיל....אך המשקל זהה.
אורי
ליאור בר עמי...
תודה על הבדיקה וכיוון הג'רו...
שמח לדעת שהמסוק מכוון ...ופשוט צריך להתאמן....
וואלה היה סבבה...
CU
מוטי.
עם המחיר שלהם 80 דולר כבר זה אטרקטיבי....
להבי רדיקס עולות בארץ בסביבות ה 420 ש"ח
יצא לי להתנסות בסופ"ש ולהטיס עם להבי ה ALIGN 690D ב 700 שלי,
המסוק מרגיש חי מאוד ומגיב חזק, אם הלהבי 600 החדשות יתנו את אותן היכולות ואותם מאפייני הטיסה - אין ספק שהן מחליף הולם ללהבי הראדיקס.
ליאור,
תוכל לפרט מה המחיר (ללא משלוח) לכל מידות הלהבים ?
האם יבואן כל שהוא בארץ מתכוון להביא אותן באופן מסודר ?
לא יודע אם תחליף לראדיקס-אולי מתחרה .... נשמע יותר טוב ...![]()
בין היתר
אתה חד!!
אני משום מה לא ממהר להתלהב מהלהבים הללו.
ראשית, כל גרוטאה גוססת בידיו של זאבו תרגיש ותראה כמו חיית 3D, כך שזה לא פרמטר להשוואה.
שנית, ראיתי בעבר להבים עם ליבה מעץ, לדעתי ה"קצף" ברוב הלהבים שקיימים היום עדיף על ליבת עץ כוון ש: מאוזן יותר, אחיד יותר, קשיח ביחס למשקל, וכמובן חזק.
מעניין לראות כיצד הם עשו את הליבה ובאיזו צורה העץ יושב שם, בלהבים שאני ראיתי, זה סתם דיבל בלזה שהיה תקוע במרכז הלחץ.
אני חושב שמדובר פה בטריק שיווקי שמטרתו להשאיר את אליין עם סמל הקדמה.
דומה לטריק שבצעו V-BLADS עם להב מחוספס "להצמדות שכבת הגבול" שזה לדעתי מגוחח כוון שהזקרות הלהבים שלנו היא המצב שבו MG>L - כלומר עילוי קטן ממשקל הכלי ולא התנתקות שכבת הגבול. חוץ מגרר חיכוך מוגבר אין להם שום ערך מוסף
ותחשבו על זה![]()
כן, אני אישית מאוד אוהב להטיס איתם, המסוק מרגיש יותר זריז מהטסה עם הרדיקס.
ב450 בדקתי גם את דגם D אני יכול להגיד שאני מעדיף ב100% את דגם C! בדגם D המסוק
היה יותר מידי תזזיתי וזריז ורעש הלהבים נשמע חלש יותר, ב C המסוק יציב ומספיק זריז וחיתוך
הלהבים באויר נשמע מספיק טוב(לפחות אצלי זה חלק מההנאה) בקיצור הבחירה שלי מהדגמים
שהטסתי: אליין 690c ומיד אחריו( אפילו יחד איתו) רדיקס 710sb
צחי
אני מניח שכוונתך הייתה לכל המידות של הלהבים המתאימות למסוקי 600 (0.50), אז הנה מס' סוגים של אלו היותר נפוצות בשוק ע"פ גודל עולה, כמו כן אתמקד על להבי קארבון בלבד.
אם רצית משהו אחר, אנא הכוון אותי ואוכל לעזור.
כמו שביקשת, כל המחירים הם מחירי חו"ל ואינם כוללים משלוח.
נתחיל:
להבים בגודל 600mm:
* להבי קארבון סימטריות של MAH: נחשבת להב לא רעה - תג מחיר 89$
* להבי קארבון MS Composite CFC: כבר ראיתי להבים כאלו מתפרקות באוויר בעומס גבוה (ושמעתי על עוד מקרים) - תג מחיר של 75$ (ניתן להשיג גם גרסת לילה של הלהבים).
* להבי קארבון עם ליבת עץ V-Blades: להב מעולה בגרסאתה החלקה מקבלת חו"ד קצת פחות טובות בגרסאת ה TST - תג מחיר של 120$ (קצת קשה להשיג אותן כיום, עד שהמפעל יחזור לעבוד בצורה סדירה...)
* להבי קארבון סימטריות של SAB גרסת "RED DEVIL": מדובר בגרסא חדשה של להבי SAB הוותיקות. הלהב מקבלת ביקורות טובות בעולם בשני דגמיה למסוקי ה 600 - משקל של 135 גר' ללהב, ותג מחיר של 90$
* להבי ALIGN 600D סימטריות הקיימות היום בשוק: הלהבים המקוריות שמגיעות עם קיטי הטירקס 600, עושות את העבודה בצורה לא רעה - משקל של 125 גר' ללהב, ותג מחיר של 80$
* להבי ALIGN 600D סימטריות עם ליבת עץ: עדיין לא זמינות בשוק.. ניתן להתרשם מהביצועים שלהן בהודעה הראשונה בשירשור - משקל של 115 גר' ללהב, ותג מחיר צפוי של 80$
* להבי RADIX 600: מלכות השוק כיום (לפחות אצלינו). ניתן להשיג בשני גרסאות: הרגילה במשקל של 141 גר' ללהב ודגם ה SB הקלות במשקל של 126 גר' ללהב. להבים אלו מצטיינות בטיסת 3D טובה לצד תיפקוד מעולה בטיסה מהירה ואוטורוטציות - שני הדגמים נמכרים ב 95$
*להבי RotorTech עם טיפ חתוך: ה BRAND האהוב עלי, להב זו ואחותה הגדולה מאוד פופלאריות כיום בעולם. להב עם POP מעולה זריזה מאוד אך לא מצטיינת באוטורוטציה כמו הראדיקס אך לדעתי עדיפה עליה בזריזות המסוק - תג מחיר של 90$
* להבי BBT Maniac: מידת הלהב 603mm, נחשבת להב קשיחה ואיכותית, היו מקרים של תלונות לגבי רמת הגימור של הלהב - תג מחיר של 90$
* להבי Mavrikk G5 PRO: גרסאת המיתר הרחב, להב נחמדה שנותנת תמורה לכסף. לא ה Top Notch אבל בהחלט עושה את העבודה - תג מחיר של 80$
![]()
תוספת קלה:
ללהבי MS יש גרסא רגילה וגרסאת 3D שהיא אמורה להיות קשיחה יותר למרות שממבט קרוב עליה היא מפחידה מאוד.
הטסתי עם כאלו באופן אגרסיבי עם תוצאות טובות.
יש ל-MS היום את סדרת ה-CHAMPION החדשה, אין עוד ממש ביקורות.
להבי ה-600D נמכרו עד היום, בגרסא ללא ליבת העץ והיו דיווחים טובים.
ל-RT יש את סדרת ה-AEROFLAT (קצה צהוב) בגרסת 610 במשקל 126 גרם, חוות דעת מעולות בעולם, אני מאוד מרוצה מהן ב-600 שלי, כנ"ל גם לגבי ה-690 מסדרה זו שיש לי ב-700.
אגב ליאור, בקרוב אוכל לחוות דעה לגבי ה-BBT INSANE 700/693![]()
נמשיך?
להבים בגודל 610mm:
* להבי RotorTech 610mm: נחשבת ללהב אחת מהטובות בעולם למסוקי 600. האחות הגדולה והמוצלחת יותר של להב ה 600 שהוזכרה קודם לכן. 10 המ"מ שנוספו ללהב (20 לדיסקה) מפצים על החוסר של האחות הקטנה (באוטורוטציה) בלי לפגוע בזריזותה, מה שהופך אותה לבחירה שלי - תג מחיר של 100$
להבים בגודל 620mm:
* להבי Vbalde 620mm TST: כמו אחותה הקטנה, גם זו להב קארבון עם ליבת עץ. אותן ההערות תקפות גם כאן, מקבלת ביקורות פחות טובות מהגירסא החלקה הישנה שיצאה מייצור - תג מחיר של 128$
* להבי קארבון סימטריות של SAB גרסת "RED DEVIL": גרסאת ה 620 מ"מ ללהב שהוזכרה קודם לכן. כמו שהוזכר מדובר בגרסאת להב חדשה ואיכותית (של היצרן האיטלקי הוותיק) שמקבלת ביקורות טובות מאוד - תג מחיר של 95$
* להבי BBT Maniac 623mm: כנ"ל... - תג מחיר של 90$
* להבי Mavrikk G5 PRO 620mm: גם כן עם מיתר רחב, התעייפתי ומחר מתחילים לעבוד מוקדם, אז אני אתעצל וארשום שוב כנ"ל(סלח לי) - תג המחיר עומד על 85$
מקווה שזה עזר קצת,
וכמו שאמרתי אם רצית משהו אחר אנא מקד אותי שאוכל לעזור לך..
שיהיה לילה טוב,
ליאור
שכחת את TORSION.....![]()
רואי,
איני מהנדס אירונאוטי אבל במפורש הזדקרות להב שונה מאוד מהזדקרות של הכלי, ופיסיקלית אין כל קשר בין הזדקרות להב למה שכתבת - לידיעתך.
קצת מידע מעניין מאוד בנושא ניתן לקבל כאן:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%...A8%D7%95%D7%AA
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm