היום הלכתי להטיס את הספיטפייר החשמלי שלי, זאת הייתה הטיסה החמישית שלו סך הכל והמנוע די חדש (למרות שבפעם הראשונה שניסיתי להטיס אותו הייתי לי תאונה, החלפתי מודל בשלט כשהכל היה מחובר וזה הפך את הערוץ של המנוע והטיסן התחיל לנסוע ושברתי לו את הציר מנוע )
בכל מקרה חוץ מהציר שהוחלף הכל היה חדש, היום בטיסה החמישית שלו אחרי שתי טיסות מאד מוצלחות אתמול, הרגשתי שהוא עובד פחות טוב אבל לא הייתי בטוח, הנחתי שזה בגלל הפרופלור שקצת השתשפשף לי בהמראה הקודמת בגלל איזה אבן על המסלול.
בכל מקרה המשכתי להטיס כשפתאום שמתי לב שהמנוע הפסיק לעבוד, נחתי מהר וגיליתי שהמנוע הפסיק לעבוד, אם אני מעלה את הסטיק הוא מסתובב כמה סיבובים איטיים כאלה כאילו הוא תקוע, למרות שעם היד הוא מסתובב בסדר.
כשפתחתי את הקאול מצאתי שהטייפ ששמתי על אחד החיבורים של המנוע בשביל בידוד התחמם וקצת נשרף, בדקתי את המנוע עם בקר אחר כדי לודא שזה המנוע.
השאלה שלי היא מה במנוע נדפק והאם יש סיכוי להציל אותו? ומעבר לזה, אולי תוכלו לעזור לי להבין מה גרם לו לההרס ככה שאני לא אחזור על הטעות
זה המנוע שברשותי:
http://www.hobbycity.com/hobbyking/s...idProduct=5655

אני עובד עם סוללה 3 תאים 2200 ו1800, ופרופלור 8X4 APC
האפשרויות שחשבתי עליהן הן:
א.בגלל שהפרופלור קצת השתפשף הוא נהיה לא מאוזן, פחות נראה לי שזאת הסיבה אבל אולי.
ב.העמסתי עליו יותר מדי, רשום שזה מנוע של 140W וה8X4 מומלץ לשני תאים ואני שמתי אותו עם 3 תאים ולפי מה שאני זוכר מדדתי איתו בערך 220W או 240W, זאת נראית לי כמו סיבה הגיונית יותר למרות שבהמלצות ראיתי עוד אנשים ששמו את הפרופלור הזה עם 3 תאים ועבד להם בסדר.

אשמח לקבל קצת עצות לגבי איך להמנע מלחזור על אותה טעות.
כמו כן אם מישהו מכיר מנוע דומה שייתן ביצועים דומים עם פרופלור בכזה גודל אבל יעמוד בהספק יותר גבוה אני אשמח אם הוא ייתן לי קישור.

הטיסן הוא ספיטפייר ששוקל בסביבות ה500 גרם.

תודה מראש

עמית