ציטוט נכתב במקור על ידי Liav צפיה בהודעה
שים לב שאני לא סותר את גיל - סיבה מספר 6 שכתבתי היא בדיוק התשובה שלו.
כנראה שלסיבות האחרות יש משקל קטן יותר, אבל אני מאמין שגם להן יש תפקיד במחיר הגבוה.

בכל אופן, אני לא מתמצא ב-F3J ולכן אין לי מדד להשוואה...
מה סדרי גודל המחירים של F3J?

ואתה בטוח שהפרש שעות העבודה הוא קטן?
בניית כנף מתבנית לא אורכת כ"כ הרבה זמן כמו של בניית כנף ד-2

אגב, כמה מטיסי F3J יש בעולם יחסית למטיסים חופשיים? כנראה שהרבה יותר, ולכן גם יש יותר תחרות בין היצרנים שמוזיל את המחיר.

לגבי הציוד האלקטרוני - שם ברור שזה לא מוצדק. למה למכור טיימר אלקטרוני ב-100 יורו?
(ועל הסרוואים לא היה לי מושג)
אל תשכח שהרוסים בונים כנף תוך יונים שלושה ברוטו, הם לא עובדים כמוך עם שבלונות וכו', הכל מוכן בצורה הכי מסחרים ותעשייתית שיש!
זה נכון שיש יותר מטיסי F3J מאשר ד-2 אבל הפרשי המחירים פשוט הזויים ולא הגיוניים בעליל! ה"סיבוצ האחרות" שאתה מדבר מדבר אליהן מעלות את מחירי הייצור בלא יותר מ100-150 ש"ח לטיסן (כולל השימושים בבד HIGH MODULUS) האמת שאם תבדוק בR&G שזו חנות לא זולה בכלל אתה תראה שההפרשי מחירים בין הקרבון ה"רגיל" לHIHG MODULUS הוא לא כזה גבוה וכש אתה עושה חישוב של כמה אתה משתמש בכל טיסן אז ההפרש מתגמד עוד יותר.
לגבי האלקטרוניקה אתה כבר אמרת בעצמך... הבעיה שלרוב האנשים אין גישה למכשירים אלקטרוניים כדי לייצר טיימרים (בניגוד לציוד בניה של הטיסן עצמו) והם מנצלים את זה טוב טוב...

ציטוט נכתב במקור על ידי mike_f צפיה בהודעה
לא שאני בא "להגן" על עלות הטיסנים החופשיים אולם צריך לזכור שעלות פיתוח צריכה גם להיכלל בעלות הטיסן כדי להחזיר את ההשקעה.
אדם שמפתח טיסן חדש (תכנון, מבנה, תבניות וכו') ומשקיע חצי שנה או שנה מזמנו צריך להחזיר את ההשקעה בצורה כזו או אחרת. לא לוקחים בחשבון רק את עלות חומרי הגלם וזמן העבודה לייצור הטיסן.

ממש כשם שבתחילה מסכי LCD עלו הרבה מאוד כסף ועכשיו הם זולים בהרבה ממה שהיו (לא בגלל הפחתה משמעותית בעלות הרכיבים אלא בגלל החזר ההשקעה של הפיתוח).

עדין, אני מסכים כי המחירים בהחלט גבוהים- למרות שאני משלם אותם...

ורועי- אני לא יודע למה אתה טוען ביצועים "מדומים"... היום יש כבר הוכחות לביצועים, הם שם ולא הולכים לשום מקום...

אולי בקרוב אעלה קצת נתונים מספריים לגבי גבהים של זריקות, שיעורי שקיעה וכו'- היום כבר יש לי לא מעט נתונים.

וחוצמזה (לא יודע כמה אתה עוקב), בעולם יש עוד הרבה יותר הוכחות מבארצנו הקטנה.
האנשים שמפתחים דאוני רדיו משקיעים לא פחות בציודים, ניסויים, זמן וכו'... קח למשל את מארק דרלה שהלך למה שהיה נחשב פעם לרחוק (עשה ניסויים על פרופילם ספציפיים לטיסנים במנהרת רוח) והיום אני מאמין שלא מאט יצרנים עושים כמוהו, ומה לגבי ייצור של מ"ס סטים של תבניות אלומיניות שכל סט עולה עשרות אלפי דולרים.... בקיצור עלות פיתוח דאון רדיו במקרה הטוב לא נמוכה משל טיסן חופשי ומקרה ההריאלי גבוה ממנו.

אם ירדתי לדעתו של רועי אז הוא התכוון לזה שכדי להרוויח עוד כמה שניות גלישה אתה משלם כפול ממחיר של טיסן "רגיל" (שגבוה בטירוף גם ככה) על טיסן פלאפר כזה או אחר... התוספת ביצועים פשוט לא שווה את התוספת של התשלום!
אני רק מזכיר לך שבמחיר של טיסן פלאפר אתה יכול להביא 2 טיסני F3J מהמובילים שיש עם הציוד הכי טוב שיש וישאר לך עודף של כמה אלפי שקלים! זה נשמע לך הגיוני?? לי זה ממש ממש לא הגיוני!

הבעיה שאנשים משלמים כל מחיר שהיצרנים ינקבו בלי לחשוב פעמיים, ולצערי זה גם יימשך ככה ואפילו יהפוך לעוד יותר גרוע עד שהמחלקה תמות לחלוטין.

איתן.