היי, הלכתי היום לעשות טסט ליאק שקניתי.
על היאק שמתי את המנוע 3536 אבל בגירסת ה1300kv. חשבתי שה200kv לא יעשו הבדל משמעותי.
כמו כן יש על הטיסן בקר 40A של טורניג'י ופרופ APC 11X4.7 וסוללה 2200mah 3 תאים.
הטיסן היה מאוזן בצורה טובה והכל, שמתי לי דיול רייטס להגאים בשביל הטיסה הראשונה ואיכשהו הצלחתי לסדר את הגלגלים שהטיסן יצליח לנסוע (מה שמבאס זה שהסקיד האחורי ממש נטחן מהמסלול)
בכל אופן דבר ראשון עשיתי בדיקת זרם, להפתעתי כשעליתי למצערת מלאה המנוע משך 60A מהר כיביתי מנוע וניסיתי להעלות לאט ולמצוא את הנקודה שבה המנוע משך בערך 30A. הבנתי שהמנוע כנראה לא מתאים אבל החלטתי לעלות ולהטיס עם מצערת עד החצי, טעות!
הטיסן המריא יפה מאד, הגאים הרגישו לי נוחים, ביצעתי פניה ימינה ואז כמה מטרים אחרי המנוע נכבה, ניסיתי לסובב את הטיסן למסלול ואז הרגשתי שאין לי שליטה בכלל!!, הטיסן המשיך לטוס קצת ואז הסתובב ונפל כמו לבנה בשדה.
הנזק למזלי הרב היה מינימלי: פרופ שבור, קרבונים שקצת זזו מהמקום והמאזנת התנתקה מהכנף לכל אורך הציר והיא מוחזקת כרגע רק על הצירי פיבר בקצוות.
בדקתי אחרי זה טווח וכנראה שזה לא היה בעית רדיו כמו כן גם הבקר לא נשרף.
ניסיתי לתחקר את האירוע ואלה האפשרויות שהגעתי אליהן:
1. הבקר ביצע cut בגלל הזרם הגבוה.
2. הדיול רייטס ששמתי היה מוגזם והיה חסר לי הגאים כדי להשתלט על הטיסן בלי מנוע.
3. רוח מאד חזקה שגם הפריעה לי קצת להשתלט.
4. כל התשובות נכונות.
המסקנה היא שאני צריך להחליף לגירסה עם ה1100kv, סתם לרדת בפרופ יהיה מטופש כי הלכתי על המנוע הגדול בשביל הפרופ הגדול.
בכל מקרה השאלות שלי הן:
1.איך הכי מומלץ לתקן את הציר של המאזנות? הבנתי שאולי יש דבק גומי שאיתו אפשר לסדר את זה.
חשבתי פשוט לשים טסה או משהו כזה בתור ציר, מה אתם מציעים?
2. כשהבקר עושה cut מזרם גבוה, הוא מנתק רק את המנוע או גם את הרדיו?
3. אשמח לעוד עצות בנושא ואם למישהו יש השארה נוספת מה כנראה שהייתה הבעיה, אשמח לשמוע.
נ.ב אני לא מטיס מתחיל וזה לא שהטיסן היה לי חריף מדי או משהו כזה ואיבדתי שליטה, אין ספק שהייתה פה איזשהי תקלה
תודה מראש
עמית