ציטוט נכתב במקור על ידי RonTo צפיה בהודעה
אפקט הקרקע אינו נוצר משום שהאוויר נדחס יותר בין המסוק לבין הקרקע.
למעשה, אין דרך ממשית לחשב את אפקט הקרקע בשלמותו - מי שיצליח, יזכה כנראה בפרס נובל...
הדרך היחידה להתייחס לאפקט הקרקע היא ע"י ביצוע שיקוף של ערבולי קצות הכנף (או במקרה זה קצות הלהבים) הנוצרים עקב השוואת הפרשי הלחצים בין חלקו העליון של הפרופיל לחלקו התחתון.
לכן, אם ברצוננו להיות מדויקים, אין יכולת לדמות את אפקט הקרקע שנוצר קרוב לרצפה, לבין זה שנוצר על ידי אדם המחזיק את המסוק שכן, הרצפה שטוחה, ועליה ניתן לבצע שיקוף מלא של הערבולים.

אם כבר, השינוי בעומס שמופעל על הלהבים יכול להיות מיוחס לכך שהאוויר בסביבתם אינו "נקי" ממערבולות שכן הכלי אינו מתקדם כלפי מעלה אלא נשאר במקום וחווה השפעות של הסיבוב הקודם של הלהב.
היי רון. האויר כן נדחס בין הרוטור לקרקע וזו הסיבה העיקרית לאפקט קרקע. אני מציע שתעיין בספרות מקצועית או במחקרים שנעשו בתעשייה ובאקדמייה. אין קשר ללהב הנע באויר בו עבר להב קודם. תופעה זו קיימת בכל ריחוף. גבוה או נמוך.