לפני זמן מה שאלתי כאן וכאן, לגבי בניית טיסן מונע גומיה, בסופו של דבר החלטתי לרכוש קיט חתוך ומוכן, של Focke-Wulf Ta 152.
רציתי טיסן עם מוטת כנף גדולה יחסית, כמו כן היות ובני קבע את הכללים, זה היה צריך להיות משהוא שגם נראה כמו מטוס אמיתי, יענו סקייל.
אממה, לא התעמקתי יותר מדי בפרטים הקטנים, והקיט שהזמנתי אינו מלא, ונדרשים לא מעט השלמות - סטריפים בלזה, מדחף, גומיה, ועוד לא מעט דברים קטנים שעדין לא הגעתי אליהם.
למשל הגה גובה צריך להיבנות ע"פ תוכנית בלבד אין שום חלק חתוך שמגיע בקיט, אפילו את הצירים יש להכין מחוט נחושת שצריך לאלתר.
צריך לציין שמאז כיתה ד' לא נגעתי בשום דבר שמתקרב לבניה בסגנון הזה, אבל עד כה אני ובני נהנים מכל רגע.
טוב שיש אינטרנט, והמידע זמין על שלל צורותיו, עבור הגה הגובה נדרשים סטריפים של בלזה בשני עוביים, גיליתי שחיתוך עם סכין יפנית\סקלפל אינו יוצר סטריפים מדוייקים מספיק לטעמי, ולכן בניתי את שני הפטנטים האלו שנתקלתי בהם באינטרנט :
בסופו של דבר הגה גובה כמעט הסתיים, נשאר לצפות, ולחבר צירים.
ההתלבטות הבאה שלי, במה לצפות את הגה הגובה ?
ההמלצה באתר, נייר משי יפני, קראתי קצת ברשת, וזה לא נראה לי כ"כ מסובך, ההמלצה על ציפוי בדופ קצת מרתיעה אותי האם יש אופציות אחרות ?
אגב, הבעלים של האתר שממנו קניתי אדם מאוד נחמד, וכל שאלה שלי נענית באריכות ופירוט רב.