טוב, כמעט חודשיים עם ה copterx450.

הספקתי בינתיים לשבור 3 זוגות להבים ולהרוס 3 סרוואים לסייקליק (עניין של 20$ להכל).

חשוב יותר - רציתי לשתף במה שעבר עליי ובמה שלמדתי (קחו בחשבון שיש לי שנתיים ניסיון בטיסנים) לטובת חדשים/מתלבטים:

copterx450 - אחלה מסוק (ראשון שלי), עמיד, מגיב טוב, וחלקים זולים מאוד. לפני שבועיים הגיע ה swash lever וביחד עם המשקולות שהוספתי לאחרונה ב flybar הוא הפך להרבה יותר יציב, פשוט לתת גז והוא עולה כמו פלס לאוויר.

הטסה - ההמלצה הראשונה שקבלתי היא "תמיד לשמור את הזנב מולך". המלצה פשוטה ומעולה שעושה את העבודה. הבעיה שההמלצה גרמה לי לחשוב על הזנב כל הזמן והכריחה אותי "לחשוב הפוך" כל הזמן, ימינה זה שמאלה ושמאלה זה ימינה. מאוד מאוד מקשה על ההטסה. לפני שבועיים היתה לי הארה - להתעלם לגמרי מהזנב. כן, להתעלם מהזנב.
במקום זה לחשוב רק לאן אני רוצה להזיז את המסוק (או את האף שלו), ואז ימינה זה ימינה ושמאלה זה שמאלה. עכשיו השמיניות הרבה יותר קלות וחלקות. הגיע הזמן לחשוב על תרגילים חדשים :-).

בקיצור - ברור שעדיף להתחיל עם 550-600, אבל אם מישהו ברמה טכנית גבוהה ועם ניסיון בהטסה של כלים אחרים ו/או לא יכול/רוצה להוציא סכומי כסף גדולים, זה בהחלט אופציה ששווה לשקול.

גלעד