ציטוט נכתב במקור על ידי ליאור זהבי צפיה בהודעה
כל מטיס בעל נסיון של מספר שנים בתחום עם מנועים מכל הסוגים (ובמיוחד כזה שעוסק בדבר כמקצוע!) מפתח חוש ל"שמיעה" של המנוע וע"י כך ניתוח מצב התערובת ו\או סל"ד וכ'ו.
אם ברצונך להגיע לאותו רמה עצתי אליך היא לקרוא הרבה חומר ברשת, לצרף 10 שנים של נסיון בסטאפ למסוקים - ואני מבטיח שגם אתה תוכל. להזכירך שיסל, גם למנוע 50 שלך אני הקשבתי בזמנו בגלילות ואחרי 2-3 נגיעות בסיכה הוא עבד הרבה יותר טוב. אגבל אתה הרי יודע את זה ולא משום כך שאלת.

בסופו של דבר, 99% מהמטיסים מכוונים מנוע לפי משמע אוזן ומגע יד והדבר ברור לחלוטין, נפוץ, וקורה כל הזמן יום יום. מה שלא ברור לי זו פליאתך בעניין.

אני מסכים עם טוטו, נאור, טולי וכל השאר - לעמית אכן יש כשרון מיוחד בכיוון מנועים. לא פעם ביקשתי ממנו ש"יקשיב" גם למנועים שלי, והתוצאות תמיד היו מצוינות.
יש פה גם ניסיון (כמובן) ולדעתי גם עניין של חדות שמיעה שזה כשרון או שיש בגנים או שלא.
כשמקשיבים טוב למנוע לומדים לזהות בצליל אם הוא עובד "עגול", ועוד תסמינים כמו צליל של מנוע עני או עשיר מדי וכו'.
ליאור - זוכר את הרעש המתכתי והרעש של ה"מים בפה"? אחרי הרבה ריכוז אני חושב שהצלחתי לזהות אותם.

ניסיון כבר אמרנו?