הרבה זמן רציתי לעשות תבנית חדשה לגוף של דאון DLG אבל התעצלתי, לאחרונה בניתי מספר גופים מהתבנית הקיימת שלי, ומרוב שהיא כבר מלאה בסדקים ולא נוחה לעבודה נשברתי!
בגלל שההגוף הקיים יוצא במשקלים סבירים (36-40 גרם) והחוזק שלו הוא מצוין, החלטתי שהגוף החדש יהיה מבוסס על הגוף הקיים עם מספר שינויים שהם מבחינתי MUST:
1. בום הזנב (החלק של הגוף שנמצא בין שפת הזרימה של הכנף ועד הזנב) בעל צורה אובלית בשביל להגדיל מומנט אינרציה בכיוון שרואה הכי הרבה עומסים בזמן זריקה, לדעתי הוא לא מספיק רחב ולכן הגוף החדש יהיה ב3-5 מ"מ רחב יותר.
2. באיזור של שפת ההתקפה של הכנף יש בגוף הקיים מדרגה שמאד מקשה על ייצור הגוף, בגוף החדש היא כבר לא תהיה שם!
3. תושבת ההגה גובה מיותרת ומקשה על ייצור, בגוף החדש היא לא תהיה שם.
4. התבנית שיש היום לא מאפשרת לייצר גוף לבד, אני חייב שיהיה עוד מישהו שיעזור לי בתהליך הסגירה.
5. הפיניש של הגוף הקיים הוא רע, הגוף החדש יהיה בעל פיניש מבריק כמו זכוכית!
בניית גולם
על מנת לא להסתבך עם לייצר גולם מ-0 ולדאוג שהוא יהיה ישר וכו', אני משתמש בגוף דפוק שיצא מהתבנית הנוכחית ועושה לו ניתוח לב פתוח...
מתחיל עם גוף
מעיף את התושבת הגה גובה
ממלא את החלל שנוצר ביציקת דבק עם אירוסיל כדי לשייף אחר כך
חתכתי את החרטום הקיים (בגלל המדרגה שמפריעה לי באיזור שפת ההתקפה של הכנף)
ייצרתי פלאג מרוהסל והדבקתי אותו במקום החרטום שחתכתי
על מנת להוסיף את הרוחב שרציתי לגוף, הדבקתי רצועות רוהסל לצידי הגוף (בפועל העובי שיתבסף יהיה דק יותר ממה שזה נראה בתמונה)
שייפתי, שמתי שפכטל, שייפתי, שמתי שפכטל וכו'... (תהליך שיחזור על עצמו הרבה מאד בימים הקרובים)
וכשלבסוף נמאס לי לשייף להיום, הגוף כבר מתחיל לקבל צורה (יש עוד הרבה עבודה עד שתתקבל הצורה הסופית)
מבט מהצד
ועוד כמה מבטים אחרים
to be continued...
איתן.