-
ריסקיתי..! -עכשיו תיקנתי ויש לי מספר שאלות על התיקון...
חברי הפורום, שלום.
לפני כשבוע הלכתי לחופשה ובמלון היה שטחי דשא ענקיים, אז הבאתי את המסוק.
אני עדיין בשלב הריחוף עם ה-X אימונים וחשבתי שכדאי להביא אותו בכדי לתרגל נחיתות על משטח רך כמו הדשא.
אז הלכתי להטיס את ה-HK450 שלי ובתרגול הנחיתה השלישית שלי פתאום הזנב של המסוק פגע ב"גבעה" קטנה בדשא(בסביבות השני סנטימטר גובה) ומיד התעקם לימין ופגע בלהבים הראשיות.
הלהבים הראשיות לא נפגעו בכלל מכיוון שבשניה שההזנב התעקם לחצתי על Throttel Hold והמנוע הפסיק את פעולתו אך הפלייבר התעקם עקב נטיית המסוק ו"הפלתו" המהירה לצד אחד.
לסיכום הנזקים(הנזק הנראה לעין בלבד)
1. בום זנב עקום לגמרי.
2. ציר זנב עקום.
3. ג"ג"ש ראשי טחון.
4. פלייבר עקום.
ממיטב הבנתי, הבנתי כי בכל ריסוק שבו מעורב הלהבים הראשיות, גם אם זה חצי שניה, אז צריך
להחליף ספינדל וציר ראשי.
1. לפי מה שאני רואה(ללא פירוק החלקים), הספינדל והציר הראשי לא ניזוקו ולכן אני לא בטוח שצריך להחליפם אך האם אפשר להסתמך על "מה שרואים בעין" או שחייבים לפרק ולבדוק עם סרגל שזה לא התעקם?*
יש ברשותי עוד מספר שאלות לגבי תיקונו של המסוק והם:
2. יכול להיות כי המייצב האנכי של המסוק "התקפל" ולכן להבי הזנב פגעו בקרקע, לכן שמתי מייצב זנב מפיבר גלאס(ד"א הגיע בדיוק היום בדואר), האם זה יפתור את הבעיה או שבמקום להתקפל הם פשוט ישברו?
3. בבורג ציר הזנב היה לוקטייט, קראתי בפורום שיטות שונות להסרת הלוקטייט אך הינם ארוכים ומייגעים(לשים במים כאלה ולהוציא ואז מים כאלו וכך הלאה...) אין איזה חומר פשוט לניקוי הלוקטייט...? (רק שלא יעלה כמו בורג חדש...) ד"א: אני צריך לוקטייט כחול, נכון?
4. בבית מוט הזנב( איפה שמכניסים את הבום לגוף), נשבר הפין שמישר אותו.
לבנתיים אני לא חושב שצריך להחליף כי הבום נשאר במקום ולא זז בכלל, האם זה קריטי שאין פין?
5. המוט של הפלייבר התעקם בריסוק, אז עיקמתי אותו חזרה והוא מיושר כמו שהיה. יכולה להיות בעיה עם זה?
6. יש איזה שהוא מקום שהייתם ממליצים לשים עליו דגש ולבדוק אותו שיכול להיות שהתעקם בריסוק ואני לא רואה?
גם רק תשובה אחת[לשאלה אחת] זה יעזור!
תודה לעוזרים,עמירם.
מטיס HK 450, V911, V922.
עמירם

-
הרשאות פרסום
- אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
- אין באפשרותך לפרסם תגובות
- אין באפשרותך לצרף קבצים
- אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
-
חוקי הפורום