ציטוט נכתב במקור על ידי IttaiP צפיה בהודעה
אז זהו נועם, טיסנים רגילים במידות שציינת לא שוקלים 4.5 קילו ולכן גם לא צריכים מנוע 90.
זאגי ששוקל 700 גרם טס ברוחות וגם פוקס ששוקל 120 גרם כנ"ל. ושניהם ביחד עולים פחות ממחיר חצי מנוע 90.
מה זה טיסנים רגילים?
לא ראיתי זאגי או פוקס שטסים ברוח, אבל אני מעריך שזה יותר להיאבק איתם מאשר להטיס אותם שיעשו מה שאתה רוצה (ולזה אני קורא להטיס). הטסתי ביום שישי האחרון את הסנייפר 3D החשמלי שלי, והיה ממש לא כייף להיאבק איתו.

עליך להשוות פלטפורמות זהות וזה שקוראים לטיסן 30 60 90 זה עדיין לא אומר כלום.
קח את אותו טיסן שיש לו כבר מנוע דלק והתקן אליו מנוע חשמלי בעל הספק זהה תקבל מספרים אחרים.
השוויתי 2 טיסנים בעלי אותו אופי ואותו גודל רק שאחד מיועד מראש למנוע דלק ואחד לחשמלי.
הספק זהה זה לא מספיק. כשקצת חיפשתי איזה מנוע חשמלי מתאים להחליף את מנוע הדלק שלי ראיתי ששמים פרופים הרבה יותר גדולים בחשמלי, לאותו טיסן. לא כ"כ הבנתי עד שהסבירו לי את העובדה הבאה. מנוע דלק ייתן לך את אותו כח גם בתחילת ההטסה, וגם 10 דקות אחרי. לא רק זה, משקל הטיסן קטן כי יש פחות דלק. עם מנוע חשמלי המשקל נשאר אותו דבר (כמה שוקלים האלקטרונים? ) אבל הכח הולך ויורד, כי מתח הסוללה יורד. לכן כדי שיהיה לך מספיק כח גם אחרי 10 דקות אתה צריך מראש מנוע חזק ופרופ יותר גדול.