טוב, זה לא מהשרשורים שנעים "להקפיץ", אבל אין ברירה - ככל הנראה לא מדובר ב"עייפות חומר" או בעיית הטסה
לפני כשעה לקחתי את הקופטר שלי לטיסת כיול לג'ירו בחניון תת-קרקעי (מואר) סמוך לבית. זאת אחרי שנשבר לו הזנב בדיוק בצורה המתוארת פה (אצלי זה קרה אחרי לאחר נגיעה קלילה של הלהבים בקרקע). המסוק אחרי כיול קפדני עם מכלול זנב חדש "מהניילונים" (או ליתר דיוק מהשקית).
אחרי הפעלת המנוע בסל"ד מסוים המכלול פשוט הסתובב כיחידה אחת על הבום ב-90 מעלות. תליתי את האשמה בבורג חיזוק לא מהודק מספיק. יישרתי את הזנב, וידאתי שהלינק לזנב לא התעקם והרצועה מספיק מתוחה (היא הייתה רפויה מעט, אבל לא רציני), הידקתי את הבורג וניסיתי עוד פעם. מהר מאד (עוד לפני ההמראה) זיהיתי "קפיצות" חריגות של הזנב ו...בום! והמכלול שוב נגזר לשניים. כיון שזה קרה על הקרקע וכיביתי את המנוע מיד - לא נגרם (ככל הנראה) כל נזק לשאר חלקי המסוק. אבל עדיין - פחות מדקה מהפעלת המנוע, ללא עומסי טיסה המכלול לא היה צריך להשבר, לדעתי...
תמונות:
נ.ב. כאן באמת אין שום קשר לחבר'ה של CopterX.co.il - המכלול נקנה ב-ehirobo.
נערך לאחרונה על ידי HeliDraco; 07-12-2009 בשעה 09:17:43. סיבה: הבהרות
הרוטור הוא רק מאוורר ענק - עצור אותו ותראה איך הטייס מזיע...
ואדים
Mikado Logo500 3D-FBL "Mjollnir" ;R617FS;3XBLS451;Microbeast+BLS251;CC Phoenix Ice 100A+Scorpion 1100KV; WR Mini Hercules BEC
Great Planes Super Sportster EP
Futaba 7C 2.4GHz
מדהים, זה נראה בדיוק כמו התמונות של הזנב השבור במסוק שלי.
מאז שהחלפתי את החלק לחלק לא מקורי והכל בינתיים עובד תקין.
אלעד.
נערך לאחרונה על ידי wonderd; 07-12-2009 בשעה 07:09:41.
נערך לאחרונה על ידי HeliDraco; 07-12-2009 בשעה 09:15:09. סיבה: תיקון איות
ואדים
Mikado Logo500 3D-FBL "Mjollnir" ;R617FS;3XBLS451;Microbeast+BLS251;CC Phoenix Ice 100A+Scorpion 1100KV; WR Mini Hercules BEC
Futaba 7C 2.4GHz
זה הזמן להטיס אליין...
בברכה עמית פורת
מבכירי מדריכי ההטסה
שרותי תיקון,כיוון , יעוץ והדרכות הטסה מקצועיות
0547551009
חברה אני מאמין שזו רק ההתחלה .
הזול יוצא יקר .
חבל שזה כך .
לא סתם אנשים בעלי ניסיון ממליצם כאן על טירקס.
ואלה שממליצים תאמינו לי ממליצים מניסיון ולא מאינטרס עיסקי כל שהוא .
קופטר =לטירקס אך ורק בצורתו,לא יותר מזה.
נערך לאחרונה על ידי doron22; 07-12-2009 בשעה 09:43:55.
החלקים החילופיים של הקופטר/טירקס עדיין הרבה יותר זולים מהמקוריים, עד שאני לא אסיים לרסק בשיטתיות לא נראה לי שאני אטיס את הטירקס 500 שאני מקווה שבדרך אליי, לפחות לא אנסה לבצע איתו פעלולים "מסוכנים"..
אני מצדיק אותך במובן מסויים ... גם לי היו קצת צרות עם ה CX שלי אבל לא ברמה הזו ... אבל עדיין העלות של החלקים מאד זולה וריסוקים יוצאים בזול ... הוא טוב להתחלה ולעשות 3D פשוט ... יותר מזה צריך משהו קצת יותר איכותי ( בלי זילזול ב CX.IL ) פשוט אני התקדמתי מהר מידי ...
שבוע טוב
גיא
מה זה הזבל הזה שאתם מטיסים??
בוולקירה זה לא קורה![]()
איכשהו, יותר מדי שרשורים מדרדרים ל"מה-יותר-נכון-להטיס-טירקס-או חיקויים".
לא מעט אנשים מנוסים גם ממליצים על ה-CopterX, במיוחד למתחילים שבינינו.
כל אחד והנסיון האישי (והיכולת הכלכלית) שלו.
לפני האירועים האלה, הקופטר שלי טס לא מעט טיסות בלי כל בעיה- כמו גם הרבה קופטרים אחרים. על העלות של החלקים כתבו כבר לפני.
ואדים
Futaba 7C 2.4GHz
כאשר אתה אומר "......לא מעט טיסות..........." כמה זה 10 טיסות 20 אולי 1000?
לפי מה שאני רואה מהשרשורים רוב החברים עסוקים יותר בלתקן ולחכות לחלקים מאשר להטיס.
אולי האסים מטיסים ואז הם רוצים את הכלים המדויקים והאיכותיים. אבל שאר המתלמדים ברמותיהם השונות קונים מה שקונים ואז מרסקים כי הם לא יודעים להטיס. הכיף הכי גדול זה לכתוב בפורום על הריסוק או הנזק האחרון כי רובנו שלומיאלים ושליימזלים שרצים ליודעי הדבר כמו Wind556 ואחרים שיתקנו להם ויסדרו להם.
תקנו סימולטור ותלמדו ותקנו מסוקים טובים אמינים ועמידים כמו וולקירה 4#3B או CB-100 תלמדו להטיס כמו שצריך ריחופים סיבובים הקפות נחיתות בנקודה מסוימת וכל זאת בבית בכל שעה משעות היום בכל מזג אוויר אור וחושך ואז תעברו לכלים איכותיים כמו 4G6. אחרי הטירונות הזו תוכלו להטיס כל מסוק.
כדי ללמוד לנהוג לא צריך להתחיל על פרארי או למבוריני אפשר גם ללמוד על סקודה.
תמשיכו לרסק ולתקן
בהצלחה![]()
Helidraco צודק לדעתי, גם אצלי המסוק עבר לא מעט טיסות - אומר כל יום בחודשים הראשונים ועכשיו כפעמיים בשבוע 4-5 סוללות בכל פעם.
אלעד.
לפי הכתבות בעיתון, אנשים יותר עסוקים בלהיהרג בכבישים מלנהוג
אם אני אפתח שרשור על כל טיסה מוצלחת שהייתה לי, אנשים ימותו משעמום. אנשים כותבים כשהם מתרסקים כי הם רוצים תמיכה, הזדהות, או עזרה בגילוי הבעיה שגרמה להם לריסוק.
את השרשור הזה wonderd פתח כדי לספר על בעיה טכנית ספציפית שיש לו, אז מה - זה הופך אותו ל"שלומיאל"?
לא יודע מה איתך - אני לא מכיר אנשים ש"כיף" להם לספר על זה שהם ריסקו. זה לא מועדון המאזוכיסטים האנונימיים פה.
בנוסף, אני לא "רצתי" לאף אחד. רק אני, הפורום, Finless והמסוק
zvok אם גודל הבית שלך ותכולתו (הנייחת והאנושית) מאפשר לך להטיס שם - תהנה. ברוב הבתים שאני מכיר זה לא המצב. חוץ מזה, אחרי "טירונות" עם מסוקים בגודל כזה אולי באמת תוכל להטיס כל דבר, אבל רוב הסיכויים ש"תחתום ויתור" באמצע.
עם המסוקים שאתה ממליץ, זה יותר נראה כמו ללמוד לנהוג על פרארי עם מערכת היגוי של חיפושית
בהצלחה[/QUOTE]
ואדים
Futaba 7C 2.4GHz
אחרי שקראתי את כל השרשור בנושא ומתוך היכרות צנועה של המסוקים החשמליים (יש לי TREX250)
די ברור לי שאני לא הייתי מתחיל עם הקופטר X .
אין לי מספיק כסף כדי להתחיל עם מסוקים "זולים". זו דעתי בלבד!!![]()
יורם לוי
צוות הרכבת
פתח תקווה
One,Two,3D
למכירה שלט DX7i
http://www.efly.co.il/forums/showthr...ot-ת-הוד-השרון
נ.ב.
שלחתי עכשיו מייל ל-CopterX (העולמית) ול-ehirobo, עם השאלה האם יש להם בעיה בייצור.
זה המכתב ששלחתי לקופטראיקס:
Hello
A few days ago, I received a metal tail unit for my CopterX 450 (P\N CX450-02-01), purchsed in www.ehirobo.com. Yesterday, while running the motor on the ground (before takeoff for a tail calibration) the tail case snapped in two (pictures attached). Earlier the same type of a mishap happened to another tail case on landing (a slight touch of the tail blades to the ground caused a snap in the tail case). I've also heard about a few CopterX flyers in Israel, who experienced the same problems with the tail case - including in flight.
Do you happen to know about any manufacturing problem for these parts?
What can be a possible cause for such a fracture in the tail?
Will be glad to get an answer
Thanks in advance
Vadim Menuhin
P.S. A similar letter was also sent to ehirobo support
נקווה לתשובה במהרה...
ואדים
Futaba 7C 2.4GHz
הי יורם
מעריך את הכנות ואת ההדגשה שזו דעתך - די נדיר במחוזותינו (ועוד יותר יפה בגלל זה)
אני אישית חושב שהחיסרון הגדול של כל מסוק הוא לא המחיר, אלה מי שנמצא מאחורי השלט![]()
דעתי בלבד, כמובן
בזמנו קראתי כל מני הפחדות לגבי הקשר בין מסוקים קטנים למתחיליםוקניתי את מה שיכולתי להרשות לעצמי, בלי להתפשר על אלקטרוניקה.
חוץ מזה - באף מסוק, בלי קשר למחיר שלו לא צריכות לקרות תקלות כאלה. זה כבר מחוץ לכל הגיון נורמלי.
ואדים
Futaba 7C 2.4GHz
יורם לוי
צוות הרכבת
פתח תקווה
One,Two,3D
למכירה שלט DX7i
http://www.efly.co.il/forums/showthr...ot-ת-הוד-השרון
[/QUOTE]
HeliDarco
לא דברתי רק עליך אבל אם תקרא טוב את השרשורים תראה למה התכוונתי.
לא התכוונתי לאף אחד ספיציפי כאשר כתבתי על שלומיאל ושליימזל. אני בעצמי לא פעם אומר על עצמי שאני שלומיאל ושליימזל על דברים שקורים.
עובדה שכן רוב הסיפורים הם על ריסוקים מדי פעם יש הצלחות.
הבית שלי אינו גדול יש לי שטח להטסה של כ 1.8x1.8x1.8 מטר אבל גם המסוק שמוטת הרוטור היא 200 מ"מ ומשקלו 60 גר' זה אפשרי ובכיף.
אני לא מחויב לעסוק בהובי הזה בפני אף אחד. אני בטח אעסוק בו כל זמן שאהנה ממנו. בינתיים אני מאוד נהנה ממנו. אני מבין מתוך הנבואה שלך שאתה חתמת למישהו שלעולם לא תוותר על ההובי הזה ויהי מה. לפי מה שנראה אתה תחתום על ויתור לפני. בתחילה הטסת כל יום ועכשיו פעמיים בשבוע.
כמו שכתבתי אני יכול להטיס בכל 24 שעות ביום שבעה ימים בשבוע ובכל מזג אוויר. אין צורך לסוע 20 או 30 דקות כדי להטיס נטו פחות משעה.
אתה מכיר את הWalkera שאני ממליץ עליהם? או שאתה חוזר כמו הרוב על מה שאחרים אומרים ושגם הם לא ראו וחוזרים כמו מקהלה יוונית על מה שאחרים אומרים??
אני מבין שבעיניך ה HoneyBee FP או ה CopterX זה הדבר. גם ללא התפשרות על אלקטרוניקה זה עדיין מתפרק על הרצפה. לשים אלקטרוניקה ללא התפשרות על ה HBFPאו CopterX זה כמו לשים נזם זהב באף חזיר.
לי הוולקירה לא מהתפרקת על הרצפה. גם אחרי פגיעה שנראית רע ב99% מהמקרים מישרים את ה Paddles ומיד לאוויר.
לסיכום אומר: את הוולקירה קניתי לפני 6 חודשים ב145 דולר. חלקים קניתי מראש בכ 70 דולר ועליהם הוספתי עוד 30 דולר במשך הזמן. מתוך ששה חדשים שיש לי את המסוק אני מטיס אותו נטו ארבעה חודשים. בכל יום בין 5 ל ל 10 פעמים בסופי שבוע כפול או סך הכל סביב 1000 טיסות. במשך הזמן קניתי 6 בטריות ב 10 דולר כולל משלוח. אחרי טירונות כזאת להטיס מסוק 450 או 500 זה נראה כמו קייטנה.
לדעתי זה הדיל הטוב ביותר!!
בהצלחה![]()
קופטראיקס ענו.
אני מביא את התשובה שלהם במלואה:
Dear Vadim:
We are sorry for the issue with the tail case! We had notice this issue and had change materials and manufacturing process to correct this problem. Please contact your retailer and they will send you a replacement tail case free of charge. Please let us know if you have any further questions regarding copterX products.
Thank you and sorry for the inconvenience caused!
Best regards,
info@copterx.com
CopterX
נקווה שאכן ייפתר![]()
ואדים
Futaba 7C 2.4GHz
הי ואדים
כל הכבוד על היוזמה.
גם לי היו הרבה בעיות עם ה CX-500 בזנב (עם הרבה נזקים לאלקטרוניקה ולמסוק עצמו), המסוק הזה עלה לי המון כסף כמעט בלי לטוס, ועכשיו הוא סתם יושב כי אני מפחד לתקן אותו, שמא יתפרק לי שוב בטיסה.
דיברת עם דודי מקופטרX ?
אחרי התשובה שקיבלת מקופטרX העולמית, אני שוקל ברצינות לפנות אליו.
תודה רבה.
אודי.
הי אודי
תודה על הפרגון.
לא פניתי לדודי כי החלק שכשל לא נקנה אצלו, אלה ב-ehirobo. פניתי אליהם ועדיין לא קיבלתי תשובה.
יש לי עכשיו חלק שנקנה אצל דודי - נקווה שלא ייכשל
ד"א - מדובר בזנב של CX450, לא של 500.
ואדים
Futaba 7C 2.4GHz
צודק, אני קניתי אצל דודי אז אני אפנה אליו.לא פניתי לדודי כי החלק שכשל לא נקנה אצלו, אלה ב-ehirobo. פניתי אליהם ועדיין לא קיבלתי תשובה.
גם כן צודק, אבל לפי התשובה של קופטרXד"א - מדובר בזנב של CX450, לא של 500.
הבעיה היא בחומרים ובתהליך ייצור. לא נראה לי שתהליכי הייצור והחומרים שונים בין המסוקים (רק הגדלים).We had notice this issue and had change materials and manufacturing process to correct this problem.