שמות משתמשים לתיוג

מציג תוצאות 1 עד 25 מתוך 54

נושא: דיון בתכונות הפלטפורמה הבאה KIS FPV

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    תודה!
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה להודעה: דיון בתכונות הפלטפורמה הבאה KIS FPV

אהלן מעיין,
    את התובנות שלי בנושא הקומפקטי שעשיתי בזמנו שיעורי בית הגעתי למסקנות שונות והן:
    1. ניהוג הטיסן ייעשה על ידי 2 סרווים בתצורת V-TAIL חדה שתגרום לזנב לתפקד כמאזנות ולא כהגה כיוון.
    2. מוטת כנף כללית של לא יותר ממטר, והיא עשויה מחתיכה אחת גמישה בטכנלוגיה קצת שונה ממה שאנו מכירים (הבדים מוספגים במעין אפוקסי גמיש)

אלו הם 2 הדגשים המרכזיים מעבר לזה יש עוד הרבה דברים קטנים שחשבתי עליהם, בין היתר לא יהיה צורך במשהו מלבד TILT למצלמה, הפלטפורמה תשקול בין 350 ל450 גרם, היא תתקפל בצורה ממש נוחה שיהיה ניתן לדחוף אותה לכל חור, היציבות הטבעית של הפלטפורמה תיהיה מובנית בגלל מבנה הכנף ותמיד תיהיה לה נטייה להתיישר.
    עמידות תיהיה כי כולה תיהיה מחומרים מרוכבים עם בחירה נכונה של החומרים במקומות הנכונים הפלטפורמה תוכל לספוג אימפקט דיי רציני מבלי להיפגע בכלל, גם בגלל המשקל העצמי הנמוך היא לא תוכל לייצר אנרגיה גדולה בפגיעה.

אני לא אסתפק במשהו שטס פחות מ30 דקות ויש לי כל מיני רעיונות כיצד להגיע לזה.

לכנף לא יהיה צורך בתבנית מסובכת, יש פרופיל שכבר בחרתי מבעוד מועד שאני מאוד רוצה לעשות עליו ניסויים לצורך פלטפורמה שכזו (אשמח אם מומחי האווירנאוטיקה\אווירודינמיקה ייכנסו כאן לסיפור)
    שם הפרופיל הוא:
    GOE 417A

מנחת הבית
    נען
    תודה!
    147
    הודה 548 פעמים ב 227 הודעות
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    3 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי crazyguy צפיה בהודעה
    אהלן מעיין,
    את התובנות שלי בנושא הקומפקטי שעשיתי בזמנו שיעורי בית הגעתי למסקנות שונות והן:
    1. ניהוג הטיסן ייעשה על ידי 2 סרווים בתצורת V-TAIL חדה שתגרום לזנב לתפקד כמאזנות ולא כהגה כיוון.
    2. מוטת כנף כללית של לא יותר ממטר, והיא עשויה מחתיכה אחת גמישה בטכנלוגיה קצת שונה ממה שאנו מכירים (הבדים מוספגים במעין אפוקסי גמיש)

אלו הם 2 הדגשים המרכזיים מעבר לזה יש עוד הרבה דברים קטנים שחשבתי עליהם, בין היתר לא יהיה צורך במשהו מלבד TILT למצלמה, הפלטפורמה תשקול בין 350 ל450 גרם, היא תתקפל בצורה ממש נוחה שיהיה ניתן לדחוף אותה לכל חור, היציבות הטבעית של הפלטפורמה תיהיה מובנית בגלל מבנה הכנף ותמיד תיהיה לה נטייה להתיישר.
    עמידות תיהיה כי כולה תיהיה מחומרים מרוכבים עם בחירה נכונה של החומרים במקומות הנכונים הפלטפורמה תוכל לספוג אימפקט דיי רציני מבלי להיפגע בכלל, גם בגלל המשקל העצמי הנמוך היא לא תוכל לייצר אנרגיה גדולה בפגיעה.

אני לא אסתפק במשהו שטס פחות מ30 דקות ויש לי כל מיני רעיונות כיצד להגיע לזה.

לכנף לא יהיה צורך בתבנית מסובכת, יש פרופיל שכבר בחרתי מבעוד מועד שאני מאוד רוצה לעשות עליו ניסויים לצורך פלטפורמה שכזו (אשמח אם מומחי האווירנאוטיקה\אווירודינמיקה ייכנסו כאן לסיפור)
    שם הפרופיל הוא:
    GOE 417A
    אחלה גיא!
    זה בדיוק הדיון שרציתי שיתפתח. יש לך דרך לקבל זנב V בצורה שלא תוסיף הרבה משקל? אני לא מכיר דרך כזו מכיוון שהיא דורשת ברגים + אומים/בסיסי ברגים + יציקות אפוקסי בבסיס. חוץ מזה איך אפשר לגרום לכלי להתנהג עם V-TAIL כמו מאזנת? למה אתה מתכוון?
    אני אמנם לא נגעתי במרוכבים כבר יותר מחצי שנה אבל בשם התחת של זאוס! על איזה אפוקסי אתה מדבר?!
    אני מאוד מסכים על משקל עצמי נמוך = מעט אנרגיה בפגיעה. זה כיוון מאוד נכון שהוא בדיוק ההפך מהגרזן שלי. ראיתי את זה בכלים של פיטר.
    אגב אם אתה רוצה להגיע לעומס של 35-40 גרם לדצ' עם מוטה של 1 מטר צריך מיתר בריא ופחות יעיל. מה אורך הגוף שחשבת עליו? צריך שיהיה שווה או קטן מאחת הכנפיים אם מחלקים את המטר שלך לחצי כדי שהכל יכנס לקופסה קטנה ושטוחה יחסית.
    איך אתה רוצה לכרסם את התבנית? או אולי בהתחלה כדי לעשות קלקר PRESS כדי להגיע לאבטיפוס.
    לאיזה עומס כנף אתה רוצה להגיע בדיוק?
    אגב היה לי רעיון לפני כמה שנים להכניס EPP לתוך הגוף או לחלקים מהכנף בתהליך היציקה )טיפה בלחץ) כדי לספוג אנרגיה....
    "If everything seems under control, you're not going fast enough" Mario Andretti

תודה!
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי MDreamer צפיה בהודעה
    אחלה גיא!
    זה בדיוק הדיון שרציתי שיתפתח. יש לך דרך לקבל זנב V בצורה שלא תוסיף הרבה משקל? אני לא מכיר דרך כזו מכיוון שהיא דורשת ברגים + אומים/בסיסי ברגים + יציקות אפוקסי בבסיס. חוץ מזה איך אפשר לגרום לכלי להתנהג עם V-TAIL כמו מאזנת? למה אתה מתכוון?
    אני אמנם לא נגעתי במרוכבים כבר יותר מחצי שנה אבל בשם התחת של זאוס! על איזה אפוקסי אתה מדבר?!
    אני מאוד מסכים על משקל עצמי נמוך = מעט אנרגיה בפגיעה. זה כיוון מאוד נכון שהוא בדיוק ההפך מהגרזן שלי. ראיתי את זה בכלים של פיטר.
    אגב אם אתה רוצה להגיע לעומס של 35-40 גרם לדצ' עם מוטה של 1 מטר צריך מיתר בריא ופחות יעיל. מה אורך הגוף שחשבת עליו? צריך שיהיה שווה או קטן מאחת הכנפיים אם מחלקים את המטר שלך לחצי כדי שהכל יכנס לקופסה קטנה ושטוחה יחסית.
    איך אתה רוצה לכרסם את התבנית? או אולי בהתחלה כדי לעשות קלקר PRESS כדי להגיע לאבטיפוס.
    לאיזה עומס כנף אתה רוצה להגיע בדיוק?
    אגב היה לי רעיון לפני כמה שנים להכניס EPP לתוך הגוף או לחלקים מהכנף בתהליך היציקה )טיפה בלחץ) כדי לספוג אנרגיה....

אני מדבר על עומס של קצת מתחת ל30ג' לדצ"מ..
    אל תשכח שמדובר בכלי מאוד "עדין" באופן יחסי, הוא לא דורש מבנה חזק כלל וכלל כיוון שאינו נכנס לעומסים (החומרים המרוכבים כמו פחמן וקוולאר הם OVERKILL בשבילו)

אפשרי בהחלט לבנות תבנית מקלקר!
    העניין הוא כזה, צריך לבדוק האם התכנון של הכנף ידרוש זרימה חלקה או טורבולנטית, אם אני זוכר נכון בזמנו שבדקתי דווקא כנף מסוג זה לא צריכה להיות חלקה (אני לא סגור על זה זה היה לפני חצי שנה בערך)

מה שכן, יש סוגי כנף שמתאימים לפלטפורמה שכזו שיש בהם דברים שלא מוכרים לנו מתחום הטיסנים, זה כנף שלאורך המיתר שלה יש מעין גלים בדומה לסככות של קיוסקים של פעם?
    כנף שכזו מחקה התנהגות של כנף של ציפור (הכי קרוב שיכולתי לחשוב עליו)

היא גמישה לצד אחד ולצד השני לא, זאת אומרת טיסה הפוכה לא כדאי לעשות :-)

יש לדוגמא את המיני מזלטון MAVERICK:
    http://defense-update.com/products/m/maverick.htm

זה בדיוק הסגנון שאני מתכוון אליו, לגבי זה שהV-TAIL יתנהג כמאזנות יש זוויות שבהם הוא יגיב כמו מאזנות ולא כמו הגה כיוון, הדבר דורש ייעוץ מאנשים שמבינים בנושא יותר טוב אם כי על פי העין אני יודע להגיד פחות או יותר איך זה יתנהג.

האפוקסי הגמיש הוא לוודווקא אפוקסי, אלא חומר אחר שאני עדיין מנסה לברר את שמו אבל אני יודע שהוא קיים.. (מי שמכיר חומר להספגת בדים שנשאר גמיש לאחר התייבשות מוזמן להגיד לנו את שמו)

הכנף הגמישה תוכל להתקפל בקלות ולהיכנס למימדים צרים (ראה את הMAVERICK)
    יש עוד דוגמא למזלטונים קטנים דומים:
    http://images.google.co.il/imgres?im...a%3DN%26um%3D1

אם רוצים ללכת על גירסא בסיסית של משהו שכזה זה דיי קל לייצור.
    אם רוצים לקבל כנף שדומה לכנף של אחד מהמזלטונים הללו צריך פתרון טוב יותר מקלקר..

מנחת הבית
    ארסוף
    תודה!
    210
    הודה 117 פעמים ב 88 הודעות
    הוזכר
    1 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

הזמנתי את המצלמה הזאת http://www.goprocamera.com/index.php...2&productid=31 שלחו בפדקס היא היגיע תוך יום וחצי (24$ משלוח) לוקח אותה מחר.
    לפי מיטב ידיעתי על מצלמות אין מיסוי, מישהו יודע האם זה נכון?
    The sky is my playground
    מוטי

מנחת הבית
    אלישמע: מנחת שאישרתי ברת"א.
    תודה!
    124
    הודה 150 פעמים ב 98 הודעות
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    2 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי motti צפיה בהודעה
    הזמנתי את המצלמה הזאת http://www.goprocamera.com/index.php...2&productid=31 שלחו בפדקס היא היגיע תוך יום וחצי (24$ משלוח) לוקח אותה מחר.
    מוטי,
    זו מצלמה סוף הדרך.
    אני מסתכל אליה המון זמן, לא היה לי לב (כיס מרה או כל איבר פנימי אחר) לרכוש אחת כזו.
    תגיד לי כשקיבלת אותה, אני בא לראות מקרוב.... יענו למשמש ת'סחורה.
    איציק
    Some things you can only really appreciate from above
    אתה צינור : http://www.youtube.com/user/IRonen

מנחת הבית
    ארסוף
    תודה!
    210
    הודה 117 פעמים ב 88 הודעות
    הוזכר
    1 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי איציק רונן צפיה בהודעה
    מוטי,
    זו מצלמה סוף הדרך.
    אני מסתכל אליה המון זמן, לא היה לי לב (כיס מרה או כל איבר פנימי אחר) לרכוש אחת כזו.
    תגיד לי כשקיבלת אותה, אני בא לראות מקרוב.... יענו למשמש ת'סחורה.
    איציק
    איציק

המצלמה תשוחרר ביום רביעי,אם תרצה תקבל סבוב ותוכל למזמז אותה

יום טוב
    מוטי
    The sky is my playground
    מוטי

תודה!
    0
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי motti צפיה בהודעה
    לפי הדגואמות וידאו שיש להם באתר זאת באמת נראת מצלמת HD טובה בניגוד לכל האחרות

מנחת הבית
    אלישמע: מנחת שאישרתי ברת"א.
    תודה!
    124
    הודה 150 פעמים ב 98 הודעות
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    2 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי SPL צפיה בהודעה
    לפי הדגואמות וידאו שיש להם באתר זאת באמת נראת מצלמת HD טובה בניגוד לכל האחרות
    אני גם רציתי מצלמה כזו, יש לה סנסור מדהים ועמידות חבל"ז.
    הבעיה שאין לה TV out. זה אומר שלא ניתן לעשות איתה FPV.
    Some things you can only really appreciate from above
    אתה צינור : http://www.youtube.com/user/IRonen

תגיות בנושא זה

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •